ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα η δράση «Οδήγηση και αλκοόλ» για την ενημέρωση των πολιτών

0

 

 


ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΥΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»

 

 ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά στην Καλαμάτα η δράση «Οδήγηση και αλκοόλ» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», την τελευταία 10ετία σε 27 πόλεις της Ελλάδας για την «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα». Η προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του συγκοινωνιολόγου Παναγιώτη Παπαντωνίου και την άριστη συνεργασία του τμήματος Τροχαίας ήταν μεγάλη και ο στόχος που αφορούσε στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για την Οδική Ασφάλεια, φέρεται να επετεύχθη. Κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης ήταν ότι «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί».

Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και για 2 περίπου ώρες, 3 αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας βρέθηκαν στην αρχή της οδού Αμφείας ενημερώνοντας, συζητώντας και κάνοντας “φιλικά” αλκοτεστ σε πολίτες. Οι συμμετέχοντες, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τους αστυνομικούς για τα ισχύοντα όρια αλκοόλ ανά τύπο οχήματος και να πραγματοποιήσουν ένα “φιλικό” αλκοτέστ διαπιστώνοντας την επίδραση του αλκοόλ στον οργανισμό τους.  

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη της εκδήλωσης, ήταν η άμεση επαφή του κόσμου με τους αστυνομικούς σε μια διαδικασία ελέγχου όπως είναι το αλκοτέστ, η οποία όμως έγινε χωρίς το άγχος της ποινής.

Συνολικά, 90 άτομα υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ (58 άνδρες και 32 γυναίκες), εκ των οποίων 14 (11 άνδρες και 3 γυναίκες) μετρήθηκαν πάνω από το επιτρεπτό όριο.

Φωτορεπορτάζ

Leave a Reply