ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές πάνε για απόλυση και χιλιάδες δικαιούχοι στην πείνα!

0

 

 

 


ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ των δεδουλευμένων τους ζητούν οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές που διαμαρτύρονται για τις επικείμενες απολύσεις τους. Αρχικά συγκεντρώθηκαν έξω από το υπ. Εργασίας, έκαναν πορεία προς την Βουλή και επέστρεψαν στο υπουργείο Εργασίας. Παράλληλα ζητούν οι συμβάσεις τους να γίνονται με δήμους και όχι με ΜΚΟ, υπογραμμίζοντας ότι τους οφείλονται και δεδουλευμένα.

Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην πανελλαδική διαμαρτυρία κρατούσαν πανό που έγραφε: «Ναι στη συνέχεια των κοινωνικών δομών» και «Όχι στην απόλυση των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές», ενώ φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης: «Οι δομές αυτές είναι σημαντικές καλύπτουν ανάγκες κοινωνικές» και «Οι αριστεροί μας τρώνε το ψωμί».

 

Οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές των δήμων καταγγέλλουν ότι σε δέκα μέρες ολοκληρώνεται το πρόγραμμα και θα έχει ως αποτέλεσμα εκτός του ότι θα χάσουν περίπου 1.000 άνθρωποι τη δουλειά τους και 120.000 συνάνθρωποι μας θα μείνουν χωρίς τρόφιμα, φάρμακα και στέγη. Ταυτόχρονα καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει κάτω από το τραπέζι τροπολογία στην οποία θα εισαχθούν οι κοινωνικές δομές μειωμένες κατά το ένα τρίτο. Επίσης άξιο αναφοράς είναι ότι σε πολλούς δήμους οι εργαζόμενοι των Δομών παραμένουν απλήρωτοι από 4 έως 8 μήνες.

 

Φωτορεπορτάζ

Leave a Reply