ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Σκοτωμός» για το ποιος θα… κουβαλήσει περισσότερες ψηφοφόρους στην Αθήνα για τις εκλογές του Συλλόγου Αυλωνιτών!

0

 

 

 


ΑΠΙΣΤΕΥΤA ΚΑΙ ΠΑΡΑNOΪΚΑ: ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΣΘΩΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ «ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΥΝ» ΚΑΙ Ι.Χ. ΓΙΑ «ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ», ΛΕΕΙ, ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ!!!

 

 

ΑΝ ΟΙ ΑΥΛΩΝΙΤΕΣ μόνιμοι κάτοικοι Τριφυλίας ήθελαν Σύλλογο θα μπορούσαν να μαζευτούν 20 και να δημιουργήσουν έναν με περιεχόμενο και στόχους που οι ίδιοι θα καθόριζαν. 

Τέτοια ανάγκη όμως δεν φαίνεται να έχει προκύψει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, οπότε και δεν υπάρχει κάποιος Σύλλογος που να λειτουργεί στο χωριό. 

Το να τους βάζουν κάποιοι στο μυαλό… ιστορίες για αγρίους και να τους ξεσηκώνουν με μισθωμένα πούλμαν και «επιστρατευμένα» Ι.Χ. να κουβαληθούν στην Αθήνα την Κυριακή για να τους ψηφίσουν, αν μη τι άλλο αποτελεί ανώτατο στάδιο κρετινισμού και ανοησία «προχωρημένου» επιπέδου! 

Δυστυχώς, συμβαίνει όμως και η δημοσιοποίηση όλων αυτών των παρανοϊκών και απίστευτων που γράφουν οι επερχόμενοι  διοικούντες το Σύλλογο δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία των Συλλόγων αποδήμων, που έπαιξαν – και εν πολλοίς παίζουν – σημαντικό ρόλο στα πολιτιστικά – κοινωνικά και όχι μόνο- δρώμενα των χωριών τους! 

ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ…

Το να θέλουν όμως κάποιοι να μετατρέψουν το Σύλλογο Αυλωνιτών σε βραχίονα προσωπικών ιδιοτελών και μικροπολιτικών τους συμφερόντων, ε, αυτό δεν έχει ξαναγινεί.  Άλλωστε αυτό κατάγγειλε με ηχηρή παραίτηση ο γ.γ. του Δ.Σ.  Άλλο που τώρα «τα μασάει» και προσπαθεί να «επανασυγκολληθεί» στην παρέα εξουσίας της «Προέδρου Δήμητρας». 

Επί έξι χρόνια διχάζουν και συκοφαντούν Αυλωνίτες, εμφανιζόμενοι ως κήνσορες και εκφραστές τους, ενώ δεν εκπροσωπούν και δεν εκφράζουν ούτε το στενό τους περίγυρο! 

Κάθε χρόνο προσπαθούν να κάνουν Γ.Σ. και μετά βίας τη δεύτερη Κυριακή μαζεύονται τρεις πεντάδες, εκ των οποίων, η μια είναι το Δ.Σ. και οι άλλες συγγενείς και κολλητοί! 

Αλλάζουν(;)  το καταστατικό και το κρατούν «μυστικό», διαγράφουν παρανόμως μέλη και επιτροπές κατά το δοκούν, ενώ αναλώνονται πως θα εξυπηρετήσουν προσωπικές επιλογές και πρόσωπα  με δικά τους παρεΐστικα κριτήρια!  Με… παρτάκια, γλεντάκια και φαγοπότια που συνήθως πληρώνονταν από το ταμείο του Συλλόγου,  με επιλεκτικά καλέσματα κι άλλους ιδιοτέλειες, διχάζουν το χωριό, δηλητηριάζουν τις ανθρώπινες σχέσεις, απλά και μόνο για να έχουν βήμα και λόγο ύπαρξης.  Κανένα έργο, καμία δραστηριότητα, ανύπαρκτο ενδιαφέρον για το χωριό και τους ανθρώπους, παρά μόνο για τους κολλητούς και τους εν δυνάμει ψηφοφόρους!  Αυτή, λοιπόν, η θλιβερή παρέα κάνοντας κατάχρηση της όποιας συλλογικής εξουσίας βρίζει (μεταξύ άλλων και τη «ΦΩΝΗ») από την διαδικτυακή σελίδα «Νεολαία Αυλώνας»,  απλά και μόνο γιατί αντιστέκεται στις επιλογές τους και είναι ανάχωμα στο τσουνάμι ανοησίας που κάθε τόσο αναστατώνει χωρίς λόγο την Αυλώνα.  Η μία γράφει και οι άλλοι κάνουν like!  Όλοι μαζί χωράνε… σ’ ένα ταξί!  Και όμως τολμούν να συκοφαντούν, να προσβάλλουν και να υβρίζουν γιατί δεν αντέχουν το διάλογο, δεν σέβονται τις διαδικασίες, αυθαιρετούν και καταπατούν κάθε έννοια δημόσιας ευπρέπειας και λογικής. 

Και όλα αυτά που από μια ανεπιτήδευτη δικηγορίνα, την «Πρόεδρο Δήμητρα», που αν είχε στοιχειωδώς μελετήσει τον «Κώδικα Δικηγόρων» θα διαπίστωνε ότι τα λιβελογραφήματά της και η συμπεριφορά της δεν συνάδει με τις διατάξεις του! 

Δεν γνωρίζω γιατί τόσο μίσος και εμπάθεια και ποια είναι η κινητήριος δύναμη που τους επιβάλλει τέτοιες συμπεριφορές για συγχωριανούς που δεν γνωρίζουν και παρ’ όλα αυτά, στο πλαίσιο ενός συλλογικού φορέα, που υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται για την Αυλώνα και τους Αυλωνίτες, δεν διστάζουν χωρίς λόγο να υβρίζουν χυδαία, να προσβάλουν σκαιότατα και δυσφημούν με δόλο!  Στάσου λίγο, ρε Δήμητρα, που πας με τέτοιο τουπέ και ύφος χιλίων καρδιναλίων; 

ΣΤΑΣΟΥ, ΠΟΥ ΠΑΣ…

Λοιπόν, αγαπητή Δήμητρα, θα απαντήσω και στο προχθεσινό ακατανόητο και ανόητο λιβελογράφημα που ανάρτησες στο F/B, ως πρόεδρος του Δ.Σ. κάτι που φανερώνει τον εκνευρισμό και την αμηχανία σου. Εσύ ή εγώ ή οποιοσδήποτε μπορεί προσωπικά να εκφράζεται ελεύθερα.  Ο θεσμός όμως τον οποίο «εκπροσωπείς», κρατάει, θα έπρεπε τουλάχιστον να κρατάει, τα προσχήματα!  Πέρα όμως από την αμηχανία σου καταδεικνύει την σύγχυσή σου για τα συλλογικά και τα αυλωνίτικα ζητήματα.  Τελικά αφού μας έχεις διαγράψει γιατί μας καλείς εκ νέου στα «μαρμαρένια αλώνια» της Γ.Σ. … κουβαλητών, συγγενών και άλλων κολλητών;  Πράγματι η «παρέα» που διοικεί το Σύλλογο, ο οποίος, όπως λέτε, είναι σε «οριακή κατάσταση» που μάλιστα χρήζει συζήτησης για την ύπαρξη και λειτουργία του, διέλυσε το Σύλλογο κι ας λέτε εσείς ότι «μεγαλούργησε» επί προεδρίας Σπ. Τρουπάκη.  Απλά δεν κατάλαβες ότι αναθέτοντάς σου την τελευταία διετία την προεδρία απλά σου παρέδωσε μια «χειροβομβίδα» που ο ίδιος είχε απασφαλίσει!  Και είναι κρίμα που τσίμπησες το «τυράκι» και αναγκάζεσαι τώρα να γράφεις, παρ’ ότι δικηγόρος, ένα σωρό μπούρδες και ανοησίες για πρόσωπα μη ορρωδώντας ούτε προ της ιστορίας του Συλλόγου, τον οποίο, κατά τη μακρά διαδρομή του, υπηρέτησαν ευπατρίδες Αυλωνίτες, μεταξύ των οποίων και ο παππούς σου Δημήτριος Ι. Κολέτσος, που συνέδεσαν το όνομά τους με το χωριό και το Σύλλογο, προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο σε εποχές δύσκολες, όπως αυτές τις μετεμφυλιακής περιόδου, της δικτατορίας και της μεταπολίτευσης με μεγάλη προσφορά και συμβολή στο χωριό και στους Αυλωνίτες.  Αυτά είναι καταγεγραμμένα σε έγγραφα, βιβλία αλλά και στη συνείδηση των Αυλωνιτών.

Αυτά έχουν την καθολική αναγνώριση των Αυλωνιτών, όπως καταγράφηκε στη μεγάλη γιορτή για τα 50 χρόνια του Συλλόγου από εκπροσώπους της Πολιτείας, της Αυτοδιοίκησης και όλων των οικογενειών του χωριού, αλλά και στη συνείδηση όλων των Αυλωνιτών και των Τριφυλίων που γνωρίζουν ότι πάντοτε ο Σύλλογος Αυλωνιτών έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στις διεκδικήσεις τόσο για το χωριό, όσο και την ευρύτερη περιοχή.  Από πού έβγαλες εσύ τη «διάγνωση» ότι μέχρι να αναλάβει ο Σπ. Τρουπάκης ο Σύλλογος ήταν ψηφοθηρικός μηχανισμός;  Για τέτοιες σκοπιμότητες σας κατηγόρησε πρόσφατα ο παραιτηθείς γραμματέας του Δ.Σ., άλλο αν τώρα… ξεροκαταπίνει, υποσχόμενος να παραδώσει το Σύλλογο σε 5-6 νέους του χωριού προβάλλοντας και στηρίζοντάς τους στη Γ.Σ.! Άραγε σε ποιους θέλει να τον «παραδώσει» σε κείνους από το ακροατήριο των εκδηλώσεών σας που το καλοκαίρι λυπόταν;  Πραγματικά μόνο για λύπηση είστε όλη η «παρέα» των… επαναστατών χωρίς αιτία!

Οσο, λοιπόν και αν προσποιείσαι ότι όλα αυτά τα αγνοείς ή  σκόπιμα τα απαξιώνεις όλα αυτά είναι ο Σύλλογος και όχι η «γιάφκα» κοινωνικοπολιτικού περιθωρίου, όπως, δυστυχώς, κατάντησε επί ημερών σας. Ότι εξαντλήθηκε κάθε περιθώριο συζήτησης ή επικοινωνίας με αυτό το «Σύλλογο» που εσύ και 2-3 άλλοι εκπροσωπείτε είναι αυτονόητο και γι’ αυτό… χάρισμά σας!  Προβλέπει όμως σχετικά (και με τη διάλυση) το καταστατικό (την τροποποίηση του οποίου – αν έγινε νομότυπα – κρατάς επτασφράγιστη) και θέλω να πιστεύω ότι (και) στην… Αθήνα υπάρχουν δικαστές!!! 

Τελικά όμως εσύ επιμένεις στη μεταφορά Αυλωνιτών για να σας ψηφίσουν με πούλμαν ή προσχώρησες στο «κίνημα» του παραιτηθέντος γραμματέα για 2-3 αυτοκίνητα με 5-6 νέους και άλλους τόσους μεγάλους κουβαλητούς ψηφοφόρους ώστε με τη βοήθεια του «να τους παραδώσει το Σύλλογο»;  Άραγε να τον πάτε που;  Στη Μεγάλη Βρύση για ενταφιασμό ή στην Κακή Σκάλα για πέταμα;;;  Τελικά βρέστε τουλάχιστον, έναν τρόπο μεταφοράς, θα σας έρθει και φθηνότερα, σε εποχές ισχνών αγελάδων που ζούμε!!!  Καληνύχτα, αγαπητή Δήμητρα, σε σένα και στους λίγους συνοδοιπόρους σου. Είστε τα μοιραία πρόσωπα που σημάδεψαν τον ιστορικό Σύλλογο Αυλωνιτών Τριφυλίας και έτσι θα κριθείτε από τη ζωή και την κοινωνία και θα καταγραφείτε και στα κατάστιχα της ιστορίας του χωριού και του Συλλόγου ως μια σκοταδιστική και οπισθοδρομική κομπανία!  Όταν κατακάτσει ο μπουχός που σηκώσατε και ξαναπνεύσει ούριος άνεμος το καράβι του Συλλόγου Αυλωνιτών θα ξαναπλεύσει με ασφάλεια σε ήρεμα νερά για την εκπλήρωση της κοινωνικής του αποστολής,  που δεν είναι άλλη από την ανάδειξη και την ανάπτυξη της Αυλώνας στη νέα εποχή, καθώς και η συμβολή του για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών ζωής στο χωριό.  Με εκδηλώσεις που θα φέρνουν πιο κοντά τους νέους σε μια πορεία συνέχειας των γενεών, αλληλεγγύης, σεβασμού και αλληλοεκτίμησης ώστε η Αυλώνα να πορευτεί με τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα και δυναμική στο πλαίσιο του Δήμου Τριφυλίας.  Γιατί να γνωρίζεις, οι συλλογικές οντότητες και οι τοπικές κοινωνίες δεν καταστρέφονται ποτέ από 2-3 επηρμένους, ανερμάτιστους και άκαμπτους καιροσκόπους.  Απλά αποκαθιστούν έστω και με αργά αντανακλαστικά την εύρυθμη λειτουργία τους απαλλαγμένες από τα όποια βαρίδια και αχρείαστα υλικά την παρεμπόδιζαν για ίδιον (ή μικροπολιτικόν) όφελος ορισμένων!  Εδώ ακριβώς βρισκόμαστε τώρα, αγαπητή Δήμητρα, και κρίμα που θα χρειαστεί να σύρεις τον κοινωνικά επώδυνο «χορό του Ζαλόγγου».  Από τους τελευταίους χειρισμούς σου θα εξαρτηθεί μόνον ο κρότος και ο χρόνος αποχώρησής σας, γιατί κάτι άλλο δεν περιμένει, πλέον, κανένας λογικός άνθρωπος από την παρέα σας, που τόσα αρνητικά και αχρείαστα φόρτωσε στην Αυλώνα!

Αναμένομεν λοιπόν,

Καληνύχτα σας! 

 

Υ.Γ.: Είχε ολοκληρωθεί η σύνταξη του άρθρου -απάντησης στην «πρόεδρο Δήμητρα» και το Δ.Σ. όταν παραλάβαμε από δικαστικό επιμελητή εξώδικη διαμαρτυρία πρόσκληση-δήλωση από τον Σύλλογο Αυλωνιτών Τριφυλίας, την οποία συνέταξε και υπογράφει ως πληρεξούσιος δικηγόρος(!) του, η ίδια η πρόεδρος Δήμητρα Κεραμυδά!

Δηλαδή η «πρόεδρος Δήμητρα», διόρισε πληρεξούσιο δικηγόρο του Συλλόγου που προεδρεύει, τον εαυτό της!!! 

Με το εξώδικό της μας καλεί «αν όχι να ανασκευάσετε τουλάχιστον να απέχετε στο εξής από τις συκοφαντικές αυτές δημοσιεύσεις».  Μας ζητεί δηλαδή να αυτολογοκριθούμε για να μην… κόψει η σούπα της παρηγοριάς που ετοιμάζεται να σερβίρει στη Γ.Σ. στους προσκεκλημένους της στη Γ.Σ. για να την (ξανα)ψηφίσουν(;)!!! 

Απάντηση επί της ουσίας στο εξώδικο «της προέδρου Δήμητρας» και δικηγόρου του εαυτού της στο αυριανό φύλλο! 

Πάντως, απειλές και απαγορεύσεις η «Φ» δεν δέχτηκε ποτέ στην 35χρονη ιστορία της από κανένα. Ες αύριον, λοιπόν, τα νεότερα!!!

 

Leave a Reply