Που το πάει ο Ερντογάν…

 

 

 


αλλα λογια

PANTESτου Θανάσης Παντές

ΕΙΔΕ κι απόειδε ο Ερντογάν πως για να δικαιολογήσει τον τίτλο του σουλτάνου που θέλει να φέρει, χρειάζεται να τσαμπουκαλεύεται κιόλας κι άρχισε να χοντραίνει το παιχνίδι των προκλήσεων στο Αιγαίο και προς την ευρύτερη περιοχή με δηλώσεις που δικαίως θεωρούνται εμπρηστικές. 

ΣΕ ΑΥΤΟ το πλαίσιο ακούστηκαν και τα παραληρηματικά του λόγια για διεκδικήσεις στον ελλαδικό χώρο και δικαιολογημένα ενόχλησαν και έλαβαν τις ανάλογες απαντήσεις από ελληνικής πλευράς. 

ΠΟΥ το πάει τελικά ο Ερντογάν; 

ΜΕΧΡΙ ποιου σημείου μπορούν να φτάσουν οι προκλήσεις του; 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ που αναζητούν απαντήσεις και ήδη προβληματίζουν σοβαρά, μαζί με άλλα πολλά βέβαια, την ελληνική πλευρά που ξαφνικά απέκτησε έναν ακόμη πονοκέφαλο ανάμεσα στους πολλούς που ήδη είχε. 

ΦΥΣΙΚΑ και δεν τίθεται ζήτημα τα όσα λέει ο Ερντογάν να συζητηθούν ούτε για αστείο, αλλά ο προβληματισμός για τη σκοπιμότητα των κινήσεών του δεν παύει να υπάρχει. 

ΓΙΑΤΙ αυτά που κάνει ο Ερντογάν δεν τα κάνει τυχαία και προφανώς κάποια σκοπιμότητα υπάρχει που προς το παρόν μόνο να την υποψιαστούμε μπορούμε. 

ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ στο εσωτερικό της Τουρκίας είναι πολλά και η χώρα μοιάζει με καζάνι που βράζει ενώ ο ίδιος ο Ερντογάν προσπαθεί να εδραιώσει την ισχύ της παντοδυναμίας του που τη βλέπει να κλονίζεται πλέον για τα καλά, κυρίως από την πλευρά των Κεμαλιστών τους οποίους όπως δείχνουν και οι πρόσφατες κινήσεις του, τους υπολογίζει πολύ περισσότερο απ’ όσο θέλει να δείχνει. 

ΓΙΑ ΝΑ ’ΡΘΟΥΜΕ και στο σκίτσο του Πάνου Μαραγκού που δεν αφήνει ασχολίαστη την πρόσφατη φιλία του Ερντογάν με τον Πούτιν.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ βέβαια για μια ακόμα φιλία-λυκοφιλία, απ’ αυτές που στην πολιτική είναι «ψωμοτύρι» για τους πολιτικούς, ανάλογα του δικού τους βεληνεκούς, αλλά και της χώρας που αντιπροσωπεύουν βέβαια. 

ΠΟΥ το πάει τελικά ο Ερντογάν ίσως φανεί και σύντομα. 

Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ κατανάλωση των κινήσεών του πάντως έχει ήδη αρχίσει στη χώρα του και αυτό βέβαια μόνο τυχαίο δεν είναι. 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι ανα;γνώστες και μην «τσιμπάτε» στα Ερντογανικά δολώματα.

 

 

47 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply