ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΥΞΗΣΗ 233% ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ COSTA NAVARINO

0

 

 

 


 

Νέα αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με την Αθήνα

με καθημερινές πτήσεις από την Olympic Air!

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΧΥΤΕΡΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ώθηση στην ήδη επιταχυνόμενη δυναμική που αναπτύσσει η τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας, έρχεται να δώσει μια ακόμη αεροπορική σύνδεση η οποία φέρεται να έχει «κλειδώσει» .
Ο λόγος για τα δρομολόγια μέσω της Olympic Air που θα συνδέουν απευθείας την Καλαμάτα με την Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση των εκπροσώπων της Costa Navarino.
Η μεγαλύτερη άλλωστε τουριστική επένδυση του νομού και μια από τις σημαντικότερες στη Μεσόγειο, έχει διαδραματίσει έναν ιδιαίτερο και καθοριστικό ρόλο στην αύξηση της επισκεψιμότητας στο νομό και φυσικά στην προβολή του.

Στην ανακοίνωση, γίνεται λόγος για 12 εβδομαδιαίες απευθείας πτήσεις, οι οποίες θα… υποδεχθούν το καλοκαίρι του 2017. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, αυτές, θα αφορούν σε 7 καθημερινά  πρωινά  δρομολόγια, με ώρα αναχώρησης από Αθήνα 10.40 και  5 απογευματινά, με ώρα αναχώρησης 19.40, με αεροσκάφη της θυγατρικής της Aegean Airlines, της Olympic Air.

Αν όλα πάνε καλά, τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου 2017 και θα συνεχιστούν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
Οι νέες πτήσεις, θα συνδέουν απευθείας το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, παρέχοντας τη δυνατότητα μετεπιβίβασης στους επιβάτες από και προς κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης, της Ασίας και Μέσης Ανατολής, καθώς και προς υπερατλαντικούς προορισμούς.
Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, πως για τις πτήσεις αυτές, δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία συντονισμού των με βάση την χωρητικότητα του Αερολιμένα , των κινήσεων της εναέριας κυκλοφορίας και των ιστορικών ωραρίων λειτουργίας του Αεροδρομίου. Επίσης, μετά την υπογραφή του Ν. 4427/16 προ ημερών, είναι πιθανόν να υπάρξουν τροποποιήσεις στον τρόπο λειτουργίας του Αερολιμένα.
Πρόθεση πάντως, της Costa Navarino είναι τη νέα τουριστική σεζόν η Μεσσηνία, να ενισχυθεί περαιτέρω με την αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με την Αθήνα και φυσικά, να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η προσβασιμότητα στην περιοχή, σε συνδυασμό φυσικά με την εύκολη οδική πρόσβαση.

ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Στο πλαίσιο αυτό, σημαντική είναι και η απευθείας σύνδεση της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με την Θεσσαλονίκη. Πρόσφατα, άλλωστε, ξεκίνησαν και οι πτήσεις της Olympic Air οι οποίες θα ανέρχονται σε 3 εβδομαδιαίως κατά τη χειμερινή περίοδο και 6 σε εβδομαδιαία βάση από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο, ενώ δυναμικά προχωρούν και οι συνδέσεις με αρκετές πόλεις του εξωτερικού.

«Ήδη την Άνοιξη του 2016 προστέθηκαν 7 νέοι ευρωπαϊκοί προορισμοί στις απευθείας συνδέσεις του αεροδρομίου της Καλαμάτας, αυξάνοντας σημαντικά τον αριθμό των επισκεπτών της περιοχής. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ, οι αφίξεις στο Αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, μέχρι και το Σεπτέμβριο, παρουσιάζουν αύξηση 23% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, κατατάσσοντάς το στην 1η θέση σε ποσοστό αύξησης της επιβατικής κίνησης ανάμεσα στα ελληνικά αεροδρόμια» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Costa Navarino.  Για το 2017, εκτιμάται ότι η επιβατική κίνηση θα σημειώσει περαιτέρω αύξηση, ως αποτέλεσμα και των νέων πτήσεων της Olympic Air από την Αθήνα που θα ενισχύσουν την επιβατική κίνηση στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Οι νέες πτήσεις και η σταθερή στόχευση στην προσέλκυση επιπλέον δρομολογίων έχουν καταστήσει το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καλαμάτας ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα στην Ευρώπη. Το 2014 το «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» κατατάχτηκε στην 3η θέση των ταχύτερα αναπτυσσόμενων αεροδρομίων στην Ευρώπη, ανάμεσα σε 300 αεροδρόμια 43 Ευρωπαϊκών πόλεων, με καταλυτικό ρόλο και θετική επίδραση σε όλους τους τομείς του τουρισμού, της οικονομίας και της κοινωνίας.  Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2010, έναρξη λειτουργίας της Costa Navarino, μέχρι και το τέλος του 2016 η αύξηση των διεθνών αφίξεων στην Καλαμάτα εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 233%. 

 

 

 

119 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply