ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ευκαιρία για πρόωρες εκλογές!

0

 

 


ΕΠΙΚΑΙΡΑ

 

Του  ΓΙΑΝΝΗ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΥ

από pagenews.gr

 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ του ΣτΕ έχει διπλή ανάγνωση: η μία είναι η νομική, για την οποία ο καθένας έχει τη δική του θέση και ερμηνεία, όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα αντιδράσεις και η άλλη είναι η πολιτική.

Με την πρώτη έχουν ασχοληθεί πολλοί, που είναι και ειδικότεροι από εμένα. Γι’ αυτό θα προτιμήσω να μείνω στη δεύτερη ανάγνωση, δηλαδή την πολιτική. Και συγκεκριμένα στις εξελίξεις, που μπορούν να δρομολογηθούν μετά από αυτή.

Δεν θα μιλήσω για “στραπάτσο” και ήττα της κυβέρνησης. Στις Δημοκρατίες-αν μπορούμε πλέον να μιλάμε για Δημοκρατία-οι αποφάσεις Δικαιοσύνης δεν μπορούν να συνδέονται και να μπερδεύονται με την αντιπαλότητα των κομμάτων και με τις επιδιώξεις των ηγετών ή των πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής.

Η απόφαση του ΣτΕ είναι μία η αφετηρία, από την οποία μπορεί να ξεκινήσει ο πρωθυπουργός να σκέφτεται, αν δεν το έχει ήδη κάνει, τις επόμενες κινήσεις του. Κινήσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν κυρίως με το θέμα των πρόωρων εκλογών.

Αν τελικά βγει αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά, ο κ. Τσίπρας έχει το “όπλο”, που χρειάζεται, για να δικαιολογήσει εδώ και τώρα την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Μπορεί να πει με ευκολία, ανεξάρτητα αν και ποιοί θα τον πιστέψουν, ότι είναι αναγκασμένος να πάει στις κάλπες, γιατί δεν τον αφήνει να κυβερνήσει το σύστημα διαπλοκής, που κυριαρχεί στη χώρα! Ένα σύστημα διαπλοκής, που σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, προσπάθησε να βάλει σε τάξη την αδειοδότηση των καναλιών.

Η ευκαιρία, που έχει μπροστά του ο πρωθυπουργός, είναι μοναδική! Το θέμα είναι, αν αποφασίζει αυτός για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ή αν άλλοι επιβάλλουν τα χρονοδιαγράμματα.

Πάντως, καλύτερη ευκαιρία για πρόωρες εκλογές δεν πρόκειται να βρει μέχρι τη λήξη της θητείας του. Αν θέλει να δραπετεύσει και μπορεί, τώρα θα το κάνει…

Leave a Reply