ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΛΥΓΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ

0

 

 


«Ανασκόπηση Μέλλοντος Ελληνισμού»

Ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford-Binet)» και «ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο» βρέθηκε στους Γαργαλιάνους σε μια σημαντική διάλεξη με θέμα την «Ανασκόπηση Μέλλοντος Ελληνισμού».

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου στους Γαργαλιάνους, στην «Αποθήκη 186», με μεγάλη επιτυχία η ανοιχτή στο κοινό διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: «Ανασκόπηση Μέλλοντος Ελληνισμού». Mια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη όπου προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων που διοργάνωσε την εκδήλωση.

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για την τρίτη διάλεξη του κ. Λυγερού στους Γαργαλιάνους καθώς έχουν προηγηθεί δυο ακόμη, η πρώτη τον Οκτώβριο του 2014 με θέμα, «Η Στρατηγική Αποτελεσματικότητα του Ζεόλιθου» και η δεύτερη τον Νοέμβριο του 2015 με θέμα, «Η Υπερδομή της Ανθροπότητας». Την διάλεξη άνοιξε η κα. Λουκία Πρεβεζάνου, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, ενώ τον κ. Λυγερό προλόγησε ο πρώην Δήμαρχος Γαργαλιάνων κ. Σταύρος Καλοφωλιάς.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Λυγερός, η Ανασκόπηση Μέλλοντος Ελληνισμού έχει σαν σκέψη το γνωστικό αντικείμενο του Ελληνισμού σε διαχρονικό επίπεδο προκειμένου να δούμε από τι έχουμε περάσει, πώς θα ξεπεράσουμε μερικά προβλήματα και ποιο είναι το μέλλον και οι προοπτικές με τα εργαλεία που διαθέτουμε. Δηλαδή, σ’ ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο, στην Ανατολική Μεσόγειο, το θέμα των υδρογονανθράκων, οι προοπτικές όσον αφορά την καινοτομία, στοιχεία που αφορούν και τον ζεόλιθο. Εργαλεία στρατηγικής και ενέργειας που μας επιτρέπουν να δούμε ποια θα είναι η γεωπολιτική ισχύ του Ελληνισμού για το μέλλον, το άμεσο και το λιγότερο άμεσο.

dsc01849

Η έξοδος από την κρίση περνά μέσα από τους υδρογονάνθρακες -Χρειαζόμαστε εργαλεία υψηλής στρατηγικής και το θέμα της ΑΟΖ ανήκει σε αυτά!

Χρειαζόμαστε μια ανάκαμψη και μια ανάπτυξη και αυτό δε γίνεται με οποιαδήποτε εργαλεία. Η στρατηγική, σύμφωνα με τον κ. Λυγερό, μας επιτρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε δυσκολίες που είναι σημαντικές, είναι αδιανόητες, άρα θα βγούμε από την κρίση, ειδικά όταν περάσουμε στο πλαίσιο το ΑΟΖικό και με αυτό το στοιχείο θα δούμε πως μπορούμε να έχουμε ανάκαμψη και ανάπτυξη κι όχι απλώς μια οικονομία διαχειρίσιμη που να επιτρέπει μόνο και μόνο μία επιβίωση. Ο Ελληνισμός είναι της εξωστρέφειας και κατά συνέπεια πρέπει να παράγει ένα έργο που του επιτρέπει να είναι γνωστός στην ανθρωπότητα.

Στην πολιτική ψηφίζει ο καθένας και μερικές φορές είναι συγχυσμένος με αυτό που έκανε μετά! Άρα, όταν θα έχουμε μία στρατηγική στην πολιτική μας και όχι μια στρατηγική πολιτική, τότε θα καταλάβουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε πράγματα, αρκεί να το θέλουμε κι εμείς!

ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

Όπως είπε ο κ. Λυγερός έχουμε και αποθέματα και στρατηγική, έχουμε και τεχνικό επίπεδο. Είναι θέμα, μόνο και μόνο, πολιτικής βούλησης και δεν αφορά καν εχθρούς! Είναι, πραγματικά, μια πρωτοβουλία. Ο Ελληνισμός ήταν πάντοτε σ’ αυτό το πλαίσιο. … πώς θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε, αν εμείς το θελήσουμε πραγματικά και όχι να είμαστε μόνο διαχειριστές προβλημάτων.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Νίκος Λυγερός είναι στρατηγικός αναλυτής, πολυπράγμων ερευνητής (μαθηματικά,ποίηση, ζωγραφική, στρατηγική και γεωπολιτική, κ.ά.), γνωστός στο ευρύτερο κοινό για τον ιδιαίτερα υψηλό δείκτη νοημοσύνης του (IQ). Σύμφωνα με βιογραφικό, που δημοσιεύει ιστοσελίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και εργαζόταν ως επιστημονικός συνεργάτης σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα αυτού, «είναι ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford-Binet)» και «ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο».

  • Σειρά άρθρων του πολυγραφότατου Νίκου Λυγερού για διάφορα πολιτικά, εθνικά και επιστημονικά ζητήματα έχουν δημοσιευτεί τα τελευταία 8 χρόνια στη «ΦΩΝΗ».

 

Πηγή: gargalianoionline.gr

107 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Φωτορεπορτάζ

Leave a Reply