ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΞΑΝΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΓΕΛΗ

0

 

 

 


 

Μήνυση κατά του Πέτρου Τατούλη για «ψευδείς, συκοφαντικές

και αβάσιμες αναφορές» σε δήθεν παραδικαστικό κύκλωμα!

ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ… ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΡΩΜΑΝΟΣ – ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ!

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ Αναφορά κατά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, κατέθεσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης με αφορμή το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η περιφέρεια και δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο, αναφορικά με τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών στον δρόμο Ρωμανού – Γαργαλιάνοι. 

Όπως παρατήρησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου «ξεκάθαρα ομιλεί για δήθεν ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος» επισημαίνοντας πως οι αναφορές αυτές «δεν πρέπει να θεωρηθούν τυχαίες και αμελητέες, ούτε κατά συνέπεια, επιτρέπεται να περάσουν απαρατήρητες».
Όπως ανέφερε ο Κώστας Μαργέλης, «στις τρεις τοπικές εφημερίδες της Καλαμάτας της 19ης Οκτωβρίου 2016 καθώς και στο από 18 Οκτωβρίου  δελτίο Τύπου της περιφέρειας Πελοποννήσου, αναγράφεται ότι ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης καταγγέλλει ότι υπάρχει σχέση δικηγόρων με δικαστές, που είχαν ως αποτέλεσμα εξωπραγματικές αποζημιώσεις των ιδιοκτητών στον δρόμο Ρωμανού – Γαργαλιάνοι».
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το μείζον αυτό θέμα, καθώς σε τέτοιο, αναμένεται να εξελιχθεί, διάβασε απόσπασμα  του δελτίου Τύπου της περιφέρειας, το οποίο εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Σώματος, της 17ης Οκτωβρίου, στη διάρκεια της οποίας έγινε η εν λόγω καταγγελία. «Εμείς δεν διστάσαμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, θεωρώντας ότι οι αποζημιώσεις που προέκυψαν μετά από αποφάσεις του Εφετείου ήταν υπερβολικές και προκαλούσαν το δημόσιο συμφέρον. Όταν είχα καταγγείλει δημόσια, σχέση δικηγόρων με δικαστές, που είχαν ως αποτέλεσμα αποφάσεις για εξωπραγματικές αποζημιώσεις, που ποτέ δεν αιτιολογήθηκαν, ουδείς από την Αντιπολίτευση είτε από οποιονδήποτε άλλο φορέα δεν συμπαραστάθηκε στην αγωνιώδη κραυγή που έθεσα εκείνη την ώρα» είχε καταγγείλει ο Πέτρος Τατούλης, όπως θύμισε ο Κώστας Μαργέλης.
ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΘΕΣΜΙΚΟ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΚΑΙ  ΨΕΜΑΤΑ, «ΒΛΕΠΕΙ» Ο ΜΑΡΓΕΛΗΣ
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου στάθηκε ιδιαίτερα στην αναφορά αυτή και προέβη σε περαιτέρω σχολιασμό των δηλώσεων Τατούλη, ζητώντας του να ανακαλέσει, να ζητήσει συγγνώμη ή να καταγγείλει με ονόματα τους επίορκους δικαστές και δικηγόρους, εφόσον γνωρίζει τέτοιους. «Από το κείμενο των δηλώσεων αυτών ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ομιλεί
margelisξεκάθαρα για δήθεν ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος στο Εφετείο Καλαμάτας και ειδικότερα καταγγέλλει ότι υπάρχει σχέση δικηγόρων με δικαστές, που είχαν ως αποτέλεσμα εξωπραγματικές αποζημιώσεις των ιδιοκτητών στον δρόμο Ρωμανού – Γαργαλιάνοι. Πέραν του αναμφισβήτητου γεγονότος ότι τα ως άνω καταγγελλόμενα είναι προφανώς ψευδή και αβάσιμα, σε καμία περίπτωση δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη πραγματικότητα και την αλήθεια. Κατά την άποψή μου, πρόκειται για έναν πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό και οι ως άνω καταγγελίες του περιφερειάρχη Πελοποννήσου περί παραδικαστικών κυκλωμάτων, χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα, δεν αποτελεί απλά ένα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή» επεσήμανε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, ο οποίος αναφέρθηκε στον δικαστικό και δικηγορικό κόσμο του νομού.

«Οι Δικαστές του Εφετείου Καλαμάτας καθώς και οι δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας αλλά και Κυπαρισσίας, συλλειτουργοί και αυτοί της Δικαιοσύνης, επιτελούν με αμεροληψία και εντιμότητα το συνταγματικό τους καθήκον και δεν ανέχονται τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις. Η ως άνω επίθεση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και μάλιστα με την ανωτέρω μορφή και ένταση, αφού ξεκάθαρα ομιλεί για δήθεν ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος σε σχέση με τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών στον δρόμο Ρωμανού – Γαργαλιάνοι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να θεωρηθούν τυχαίες και αμελητέες, ούτε κατά συνέπεια, επιτρέπεται να περάσουν απαρατήρητες.

Το νόημα και η σκοπιμότητα της βάναυσης αυτής επίθεσης κατά των δικαστών του Εφετείου Καλαμάτας και των δικηγόρων, είναι κάτι παραπάνω από προφανές».

 

«ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΕΝ «ΒΟΛΕΥΟΥΝ» ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ»;
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Καλαμάτας σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τατούλη, είπε πως πηγάζουν από τη δυσαρέσκεια του περιφερειάρχη για δικαστικέ αποφάσεις που έχουν ληφθεί και δεν τον «βολεύουν». «Δυστυχώς, γίνεται επίκληση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης από τους πολιτικούς, όταν οι αποφάσεις της τους «βολεύουν» τη δεδομένη χρονική στιγμή. Όταν δεν τους είναι αρεστές, μιλάνε για διεφθαρμένους δικαστές, για παραδικαστικά κυκλώματα, για κατευθυνόμενη δικαιοσύνη και όποια άλλη κατηγορία μπορεί εύκολα να βρει ευήκοα ώτα. Οι θεωρίες συνομωσίας και τα «σκοτεινά» και αναπόδεικτα σενάρια των κινήτρων είναι μεν ενδιαφέρον θέμα για να περνάει κανείς την ώρα του, αλλά αποκαρδιώνουν τους συμπολίτες μας και απογοητεύουν τους δικαστές και τους δικηγόρους, που κάνουν έντιμα τη δουλειά τους, όπως έχουν συνταγματικό καθήκον. Αντιλαμβάνεσθε ότι με το να συκοφαντείται αστήρικτα ένας θεσμός, η Δικαιοσύνη, καθώς και οι συλλειτουργοί του, δικαστές και δικηγόροι, δημιουργείται πρόβλημα στην ίδια τη κοινωνία».
Στην μηνυτήρια αναφορά του στον Εισαγγελέα, κατά του Πέτρου Τατούλη ο Κώστας Μαργέλης, επισημαίνει πως η τοπική κοινωνία καθώς και ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τους δικαστές του Εφετείου Καλαμάτας (Ειρηνοδίκες, Πρωτοδίκες και Εφέτες καθώς και τους Εισαγγελείς), που στέκονται, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, πάντα «φρουροί» στη διασφάλιση της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολιτών και ζητά άμεσα τη συνδρομή του για τη ποινική αξιολόγηση και αντιμετώπιση του περιεχομένου των προαναφερόμενων δηλώσεων του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη και την επιβολή των νόμιμων προβλεπομένων κυρώσεων.

 

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply