ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην Καλαμάτα το βράδυ ο Βενιζέλος σε μια ανοιχτή συζήτηση για την κρίση

0

 

 

 


Ο ΙΣΤΟΤΟΤΟΠΟΣ e-ΚΥΚΛΟΣ ΕΓΙΝΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ «ΟΡΓΩΝΕΙ» ΤΗ ΧΩΡΑ

 

«ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ», ΛΕΝΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ βρίσκεται σήμερα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα συμμετάσχει στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει στις 8 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, ο ιστότοπος e – κύκλος. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα forum  δημόσιου λόγου που δεν ανταγωνίζεται ούτε τον κομματικό, ούτε τον δημοσιογραφικό, ούτε τον επιστημονικό, αλλά επιχειρεί να συμβάλει στο να διατυπωθεί ένας ολοκληρωμένος  δημόσιος λόγος για την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και τον κόσμο. Ένας διάλογος μετατρέψιμος σε πολιτικές, θεσμικές, κοινωνικές, οικονομικές και τελικά αναπτυξιακές  πρωτοβουλίες, όπως επεσήμαναν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μέλη του στη Μεσσηνία, αναφερόμενα στην αποψινή εκδήλωση. «Ο e – κύκλος, είναι ένας ιστότοπος όπου έχει ήδη προσλάβει και μορφή Νομικού Προσώπου, είναι ένας τόπος ανοιχτού διαλόγου, ανοιχτών οριζόντων και πρωτοβουλιών προκειμένου να συγκροτηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής στρατηγικής που υπερβαίνει την Ελλάδα των μνημονίων και ορίζει την Ελλάδα του μέλλοντος» ανέφερε ο πρώην πολιτευτής και υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, Διονύσης Αλευράς, ο οποίος επεσήμανε πως από τον διάλογο αυτό, δεν αποκλείεται κανένας. «Ο κύκλος δεν ανταγωνίζεται κανέναν ούτε τον πολιτικό, ούτε τον κοινωνικό, ούτε τον επιστημονικό, δημόσιο λόγο, απλά φιλοδοξεί με τις απόψεις και τις ιδέες που κατατίθενται στο πλαίσιο των δράσεων που διοργανώνει, να συγκροτηθεί ένα επιτεύξιμο σχέδιο υπέρβασης της κρίσης και μετάβασης της χώρας στην κανονικότητα» δήλωσε ο Διονύσης Αλευράς, ο οποίος κάλεσε όλους όσοι αγωνιούν και σκέφτονται το μέλλον της χώρας, να συμμετάσχουν. «Πρέπει να μιλήσουμε για μια οικονομία ανοιχτή, ευκαιριών, που δημιουργεί θέσεις απασχόλησης και πλεονάσματα, για μια κοινωνία ανοιχτή χωρίς φόβο που θα έχει τα στοιχεία της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας και βεβαίως μια χώρα με ισχυρή εθνική ταυτότητα, σταθερά προσανατολισμένη στην Ευρώπη» τόνισε ο κ. Αλευράς ο οποίος παρουσίασε στους δημοσιογράφους τον πρώην αιρετό νομάρχη Κυκλάδων και επί πολλά χρόνια βουλευτή της εν λόγω περιοχής με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα, ο οποίος κατάγεται από τη Μεσσηνία.

«Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΑΓΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος απευθύνεται στους βουλευτές του κόμματος κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ που έγινε στη Βουλή, Αθήνα Τετάρτη 27  Ιουνίου 2012. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο Παναγιώτης Ρήγας, προσπάθησε από την αρχή της τοποθέτησής του να διαχωρίσει την πρωτοβουλία αυτή, από οποιαδήποτε κομματική φιλοδοξία. « Στόχος και φιλοδοξία μας είναι ο κύκλος να ανοίξει, να αποκτήσει αντένες σε όλη την Ελλάδα, ομάδες, οι οποίες δεν θα έχουν καμία οργανωτική δομή κλασσικού τύπου όπως αυτές που έχουν οι κομματικές οργανώσεις» ανέφερε με νόημα ο κ. Ρήγας ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως «αντί να χαιρόμαστε που πολλαπλασιάζονται οι πρωτοβουλίες ανθρώπων που προβληματίζονται και έχουν άποψη, συχνά αναπτύσσονται ανταγωνιστικές τάσεις και καχυποψίες για το τι είναι αυτή η κίνηση. Αυτή η κίνηση δεν αποτελεί ούτε μαγιά, ούτε πρωτόλειο κάποιου πολιτικού φορέα, δεν είναι αυτός ο στόχος. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν, ανήκουν ορισμένοι σε πολιτικούς φορείς, άλλοι δεν ανήκουν, είναι άτομα ανέντακτα, που κινούνται μέσα στους επαγγελματικούς τους χώρους, έχοντας μια αρκετά σοβαρή καταξίωση, συγγραφείς επιστήμονες, καθηγητές, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα επιχειρηματίες, όλοι αυτοί χωρίς να προτάσσουν την κομματική τους αναφορά και ένταξη έχουν «στεγαστεί» στον κύκλο» τόνισε και εξήγησε πως κάποιοι  έχουν κάνει αναφορά στο αύριο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία τέτοια κατεύθυνση αυτή τη στιγμή. «Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στον κύκλο ή θα συμμετάσχουν στο μέλλον, δεν είναι απολίτικοι τεχνοκράτες, που απλώς διατυπώνουν τις επιστημονικές τους απόψεις, αλλά δεν είναι κατ’ ανάγκη και μέλη ή φίλοι ή οργανικά ενταγμένοι σε ένα πολιτικό φορέα. Στα ιδρυτικά μέλη, θα δείτε ότι υπάρχουν από όλα τα πολιτικά φάσματα, ενώ κάποιοι δεν έχουν εκδηλώσει καν την πολιτική τους ένταξη κάπου. Αυτό δεν αναιρεί τη σοβαρότητα του εγχειρήματος, ούτε προδικάζει ότι αυτό θα εξελιχθεί απαραίτητα σε κόμμα. Δεν είναι αυτό στον προγραμματισμό μας, με πλήρη ειλικρίνεια  δεν έχει υπάρξει καμία τέτοια συμφωνία και απόφαση» δήλωσε ο κ. Ρήγας που τόνισε πως αυτό το εγχείρημα έχει αποκλειστικό στόχο, να συμβάλει στο δημόσιο διάλογο.

«ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ»…

Ο Παναγιώτης Ρήγας επεσήμανε πως μετά από επτά χρόνια παρατεταμένης πολύπλευρης και όχι μόνο οικονομικής κρίσης, ήρθε το τέλος της εποχής των ψευδαισθήσεων. «Ο κύκλος δεν αποτελεί «φαν κλαμπ» του Βαγγέλη Βενιζέλου, γιατί ακούγονται και αυτά. Ο Βενιζέλος, είναι ο άνθρωπος που πιστεύω ότι σήμερα, μετά από το τέλος των εύκολων προτάσεων λύσεων και ψευδαισθήσεων, διατυπώνει έναν καθαρό εναργή και πολλές φορές διορατικό πολιτικό λόγο, με αποτέλεσμα να έχει διευρύνει τον κύκλο των ανθρώπων που τον ακούν, γι αυτό και του έχουμε ζητήσει ως κύκλος να είναι παρόν σε όσα περισσότερα μέρη μπορεί». Αξίζει να σημειωθεί πως ο κύκλος βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του «αν υπάρχει μέλλον και ποιο είναι αυτό για τη χώρα»  με τα στελέχη του όπως ανέφεραν να μη έχουν ανταγωνιστική διάθεση ούτε πρόθεση να μονοπωλήσουν την αλήθεια.

«Μετά και την διακυβέρνηση της χώρας για περισσότερο από ενάμισι χρόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ όπου οι μύθοι όλοι διαψευστήκαν και όλες οι υποσχέσεις ουσιαστικά ακυρώθηκαν ο ελληνικός λαός ουσιαστικά φαίνεται να αγανακτεί και να απορρίπτει τον ψεύτη. Εμείς θα είμαστε ευτυχείς όταν η κοινωνία εκτός από τον ψεύτη απορρίψει και το ψέμα,» δήλωσε ο κ. Ρήγας

Στην αποψινή εκδήλωση και το κύκλο, αναφέρθηκαν και τοπικά στελέχη που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ. Ο γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας Γιάννης Πάζιος, δήλωσε πως «η πρωτοβουλία του e- κύκλος, προεξάρχοντος του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου προσπαθεί να συνδιαμορφώσει ένα πλαίσιο αναγκαίων προτάσεων και λύσεων μιας και αυτή τη στιγμή, αυτό είναι το ζητούμενο που ταλανίζει κάθε πολιτικό φορέα και κάθε πολιτικό χώρο. Μπορούμε εύλογα όλοι να κάνουμε την όποια κριτική και αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, αλλά το δίλημμα εξακολουθεί να παραμένει και είναι αμείλικτό, εσείς τι προτείνετε; Εκτιμώ ότι ενέργειες σαν κι αυτή του κύκλου, έρχονται ακριβώς να δώσουν αυτήν την απάντηση, αυτήν τη διέξοδο στο διαχρονικό αίτημα αν υπάρχει μέλλον, αν μπορούμε να οραματιστούμε λύσεις μετά το μνημόνιο». Κάλεσμα απηύθυνε και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Χριστόπουλος.  «Θέλω να  καλέσω κάθε Μεσσήνια και Μεσσήνιο στην εκδήλωση, προκειμένου να παρακολουθήσουν μια ομιλία συζήτηση, σε μια δεξαμενή σκέψης και προβληματισμού με το επίκαιρο θέμα της κρίσης. Πιστεύω ότι σε αυτήν την συνάντηση ανεξάρτητα από την πολιτική τοποθέτηση του καθενός μας είναι ευκαιρία να συμμετάσχουμε και να εκφράσουμε την άποψη μας». Στην ίδια κατεύθυνση και οι δηλώσεις του Θεόδωρου Μπρεδήμα. «Η παράταξή μας χαιρετίζει την εκδήλωση του κύκλου και την παρουσία του Βαγγέλη Βενιζέλου, μιας προσωπικότητας η οποία έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη ζωή του τόπου μας. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή είναι κρίσιμη αυτή η συζήτηση γιατί τα προβλήματα της χώρας είναι ζέοντα, είναι τεράστια, ιδιαίτερα τα οικονομικά». Στην εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο θα μιλήσουν επίσης, η δημοσιογράφος Ρούλα Γεωργακοπούλου και τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Ιωακειμίδης.

 

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

95 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply