ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τους πρωτοετείς φοιτητές υποδέχθηκε χθες σε ειδική εκδήλωση, έχοντας αναθέσει τη βοήθειά τους, σε ειδικό τμήμα!

0

 

 

 


ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ Η ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ φοιτητές, υποδέχθηκε χθες το πρωί η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

Η υποδοχή, έγινε στο πλαίσιο εγκαθίδρυσης πνεύματος εμπιστοσύνης και αμοιβαιότητας μεταξύ φοιτητών και πανεπιστημιακής κοινότητας, με στόχο την εδραίωση μιας εκπαίδευσης με όραμα ελπίδας και δικαιοσύνης.
Σημαντικές μεταξύ άλλων, ήταν οι αναφορές του προέδρου του Τμήματος Φιλολογίας Βασίλη Κωνσταντινόπουλου. «Έχουμε καλέσει τους πρωτοετείς φοιτητές για να τους ενημερώσουμε γενικά, για τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο, για τον τρόπο λειτουργίας της Σχολής, της Βιβλιοθήκης και όλων των υπολοίπων ζητημάτων. Φέτος ειδικά, έχουμε δημιουργήσει και ένα τμήμα φοιτητικών σπουδών για να μπορούν να υποβοηθούνται οι φοιτητές όλοι κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Έχουμε μάλιστα, αναθέσει αυτή τη δουλειά σε έναν ειδικό επιστήμονα και νομίζω πως όλα θα πάνε καλά», ανέφερε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος απαντώντας σε ερώτημα της «Φ» στάθηκε και σε μερικά από τα … επιτεύγματα της Σχολής και τους νέους στόχους. «Τα επιτεύγματα αυτά, σε σύγκριση με την ηλικία, αυτής της μικρής Σχολής είναι πάρα πολύ μεγάλα και σπουδαία. Το τμήμα Φιλολογίας είναι ένα από τα λίγα τμήματα στην Ελλάδα, που έχει κάνει τα περισσότερα διεθνή συνέδρια στην τελευταία δεκαετία. Έχουμε μόνιμη επαφή με τους καθηγητές από το Λονδίνο τους οποίου έχουμε συχνά σε συνέδρια, ενώ τους έχουμε καλέσει να διδάσκουν και σε μεταπτυχιακά. Ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα διεθνή συνέδρια ήταν αυτό για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα. Τότε προσήλθαν στο Συνέδριο αυτό 36 προσωπικότητες από όλα πανεπιστήμια του κόσμου και ανέλυσαν τι σήμαινε για την ευρωπαϊκό πνεύμα, τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και γενικά τον Δυτικό κόσμο, η νίκη των Ελλήνων στον Μαραθώνα. Ηδη μάλιστα, ετοιμάζουμε το επόμενο, που θα αφορά στα 2500 από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας» ανέφερε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.  Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Σχολής «Ν. Πολίτης» τους φοιτητές καλωσόρισαν, επίσης, ο αναπληρωτής πρύτανης του Πανεπιστημίου καθηγητής Γιώργος Ανδρειωμένος, ο κοσμήτορας της σχολής καθηγητής Αλέξιος Σαββίδης και ο πρόεδρο και του δεύτερου τμήματος, αυτού της Ιστορίας Αρχαιολογίας Νίκος Ζαχαριάς, μέλη ΔΕΠ και του προσωπικού του ιδρύματος, καθώς επίσης εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων. 

Γ. Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply