ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

3 συλλήψεις και κατασχέσεις για παράνομο κυνήγι στη Μεσσηνία

0

 

 

 


ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

        Την 18-10-2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 09:30π.μ. στη θέση Άγιος Αθανάσιος περιοχή τοπικής κοινότητας Νερόμυλου του Δήμου Πύλου – Νέστορος δασικοί υπάλληλοι της Δ/νσης Δασών Μεσσηνίας και του Δασαρχείου Καλαμάτας στα πλαίσια προγραμματισμένης περιπολίας για την πρόληψη και δίωξη δασικών αδικημάτων και παράνομης θήρας, συνέλαβαν δύο άτομα να θηρεύουν παράνομα με την χρήση ηχομιμητικής συσκευής (κράχτης) πτερωτά θηράματα (τσίχλες). Κατασχέθηκαν δύο κυνηγητικά όπλα, μία ηχομιμητική συσκευή, τέσσερα φυσίγγια, ένα δελτίο κατοχής όπλου και ένα βιβλιαράκι άδειας θήρας. Υποβλήθηκε σχετική μήνυση κατά των δύο ατόμων προς τον Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας.

  • Την 19-10-2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 08:45π.μ. σε περιοχή τοπικής κοινότητας Καρποφόρας του Δήμου Μεσσήνης Δασοφύλακας του Δασονομείου Μεσσήνης στα πλαίσια προγραμματισμένης περιπολίας για την πρόληψη και δίωξη δασικών αδικημάτων και παράνομης θήρας, με την συνδρομή δύο ομοσπονδιακών θηροφυλάκων συνέλαβαν δύο άτομα να θηρεύουν παράνομα με την χρήση ηχομιμητικής συσκευής (κράχτης) πτερωτά θηράματα (τσίχλες). Κατασχέθηκαν δύο κυνηγητικά όπλα, μία ηχομιμητική συσκευή, πενήντα δύο (52) φυσίγγια,  ένα βιβλιαράκι άδειας θήρας. Υποβλήθηκε σχετική μήνυση κατά των δύο ατόμων προς τον Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας.
  • Την 17-10-2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00 π.μ. σε περιοχή τοπικής κοινότητας Λάμπαινας του Δήμου Μεσσήνης Δασοφύλακας του Δασονομείου Μεσσήνης στα πλαίσια προγραμματισμένης περιπολίας για την πρόληψη και δίωξη δασικών αδικημάτων, κατά τον έλεγχο που έκανε σε φορτηγό αυτοκίνητο, διαπίστωσε ότι αυτό ήταν φορτωμένο με αδρανή υλικά (στουρνάρι) το οποίο είχε απολειφθεί παράνομα και χωρίς καμία άδεια από παρακείμενη δασική έκταση.  Πραγματοποιήθηκε σύλληψη του οδηγού του οχήματος, κατασχέθηκε αυτό και ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου. Κατόπιν Εισαγγελικής εντολής ο οδηγός αφέθηκε ελεύθερος και θα ορισθεί τακτική δικάσιμος.

 

 

373 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply