ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κινηματογραφικό συμπόσιο στην Καλαμάτα και άλλα…

0

 

 


αλλα λογια

PANTESToυ Θανάση  Παντέ 

ΟΤΙ ΓΙΑ ένα τριήμερο θα έχουμε στην Καλαμάτα συμπόσιο ή συνέδριο, πείτε το όπως θέλετε, για τον έρωτα στον κινηματογράφο είναι γεγονός αξιοπρόσεκτο από μόνο του. 

ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ πάντως που ήδη γίνονται στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

ΓΕΓΟΝΟΣ λοιπόν το 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας και συγχαρητήρια στη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας που ανέλαβε να υλοποιήσει μια ακόμα σημαντική δράση για την τέχνη του κινηματογράφου. 

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για ένα γεμάτο τριήμερο εκδηλώσεων και με παρουσία πολλών και αξιόλογων εκπροσώπων του χώρου της κινηματογραφικής τέχνης. 

***

ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ αίσια έκβαση όπως φαίνεται η κόντρα Μαργέλη-Περιφέρειας και θα συντηρείται για πολύ καιρό ακόμα, για πολλούς και διαφόρους λόγους που δεν προτίθεμαι να σχολιάσω προς το παρόν. 

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ πάντως το γεγονός γιατί δείχνει πως το πεδίο της Δικαιοσύνης γίνεται λαμπρό για πολιτικές συγκρούσεις αυτή την εποχή και με πολλές παρενέργειες να ακολουθούν βεβαίως. 

***

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ μηνύματα αισιοδοξίας για το μέλλον του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο έρχονται από τη Ζυρίχη, όπως μας πληροφόρησε στο χθεσινό φύλλο της «ΦΩΝΗΣ» ο Τζον Μποζ κατά Μεσσηνιακό κόσμο, Γιάννης Μποζίκας. 

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των περιφερειαρχών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας στο συμπόσιο για το τρένο έδειξε πως μπορεί να έχει μέλλον το τρένο στην περιοχή μας, αρκεί βέβαια το σχετικό ενδιαφέρον να βρει και οικονομική ανταπόκριση για την υλοποίησή του. 

ΤΟ ΤΡΕΝΟ θα έχει καθοριστική συμβολή στην τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου και η περιφέρεια μπορεί να  έχει ρόλο στην προοπτική αυτή. Ιδωμεν!!

***

ΜΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ μια φίλη για την εκδήλωση που γίνεται σήμερα το απόγευμα στις 7 στο Rex για την Αλόη Βέρα και δεν ήξερα να απαντήσω. 

ΡΩΤΗΣΑ λοιπόν και έμαθα ότι αποκαλείται το φυτό της αθανασίας και θεωρείται ελιξίριο της μακροζωίας. 

ΜΕ ΤΗΝ Αλόη επίσης αντιμετωπίζονται διάφορα προβλήματα υγείας, όπως δυσκοιλιότητα, ευερέθιστο έντερο, δυσπεψία, κολίτιδα, σάκχαρο,άσθμα κ.ά. 

ΑΥΤΑ λένε για τη χρησιμότητα της Αλόης Βέρα, αλλά όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες, απόψε στο Rex, όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Αλόη Βέρα το φυτό θαύμα, Μύθος ή πραγματικότητα» και θα μιλήσει ο γιατρός παθολόγος Θεοδόσης Παναγιωτακόπουλος. 

***

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟΣ για άλλη μια φορά ο Θόδωρος Γαλανόπουλος με τα όσα έγραψε χθες στη «ΦΩΝΗ» με τίτλο «Αβάντι μαέστρο ένα τηλεοπτικό!». 

ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ λοιπόν εύστοχα ο Θόδωρος και στο χρέος, τονίζοντας πως όσο εμείς ζητάμε μείωση τόσο οι εταίροι το αυξάνουν. 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο Θόδωρος έχει δίκιο αλλά οι δικοί μας κυβερνώντες αρνούνται να το καταλάβουν σε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και βέβαια ό,τι αυτοί δεν καταλαβαίνουν, τα πληρώνουμε εμείς ως πολίτες πανάκριβα. 

***

ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ περί Ορθοδοξίας που έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό δεν θα απαλλαγούμε εύκολα, παρά το προσωρινό καταλάγιασμα των τόνων. 

«ΟΙ ΕΝΤΟΣ των τειχών άφρονες» είναι ουκ ολίγοι αλλά ότι είναι ο ορατός αρχηγός τους ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, όπως αναφέρει στο χθεσινό του άρθρο στη «ΦΩΝΗ» ο Δρ. Απόστολος Παπαφωτίου, είναι προφανώς υπερβολή. 

ΑΛΛΑ αν υποθέσουμε ότι ο Φίλης είναι ο ορατός αρχηγός, αόρατος ή οι αόρατοι αρχηγοί ποιοι είναι; 

***

ΠΡΩΙΝΟ Παρασκευής και το σκηνικό είναι βροχερό. 

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ έχει φύγει οριστικά και το ηδυπαθές φθινόπωρο μας περιβάλλει με την υγρή του παρουσία. 

ΝΑ ’ΜΑΣΤΕ καλά και να περνάμε καλύτερα, όσο για την επικείμενη επιστροφή των Γουηβέριων και του Δραγουμάνου, που ρώτησαν φίλοι αναγνώστες, επιστρέφουν σύντομα εντός του Νοεμβρίου. 

 

 

 

Leave a Reply