ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στον… αέρα η μεταφορά των μαθητών στο Βλαχόπουλο, με 10 από τα 20 παιδιά, να μην πηγαίνουν καθόλου στο σχολείο!

0

 

 


ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΒΗΣΑΝ ΑΚΑΡΠΟΙ

 

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΙΣΘΩΘΕΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ έντονο παραμένει σε αρκετές περιοχές της Μεσσηνίας και ειδικά στο Βλαχόπουλο, το πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών. Στη συγκεκριμένη μάλιστα περιοχή, η κατάσταση παραμένει ίδια, αρκετά χρόνια τώρα, με τους γονείς αγανακτισμένους να επισκέπτονται χθες την περιφερειακή ενότητα του νομού.  «Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει έντονο πρόβλημα» δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής Μαρία Καλίτση, «άλλα παιδιά δεν τα φέρνουν το πρωί στο σχολείο και τα πηγαίνουν μόνο το μεσημέρι στο σπίτι, άλλα, δεν μπορούν να έρθουν γιατί είναι από μακριά και έρχονται ακόμη και με μηχανές, με το πρόβλημα να γίνεται  μεγαλύτερο την περίοδο της ελαιοσυγκομιδής», δήλωσε η κα Καλίτση, τονίζοντας πως περίπου 10 παιδιά λόγω της κατάστασης δεν πηγαίνουν καθόλου στο σχολείο. Η κα Καλίτση, ζήτησε από την περιφέρεια να μισθώσει ένα μικρό πούλμαν 20 θέσεων, ώστε να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα που αφορά στα χωριά Χαραυγή, Κουρτάκι, Βλάσση, Καζάρμα, Δροσιά, Πετρίτσι και Κούμαρο.

Στη συνάντηση των γονιών με την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, παρευρέθησαν και οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και  Περικλής Μαντάς, η περιφερειακή σύμβουλος  Αντωνία Μπούζα καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου να εξετασθεί η  εξυπηρέτηση του συνόλου των μαθητών που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο Βλαχόπουλου, με την κα Αλειφέρη να ενημερώνει τους γονείς για το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη μεταφορά των μαθητών και για το ότι αυτή τη στιγμή με τους διαγωνισμούς που έχει υλοποιήσει η περιφερειακή ενότητα,  το σύνολο των μαθητών που δικαιούνται – χρήζουν μεταφοράς είναι  20, πρωί και μεσημέρι μεταφέρονται 12 μαθητές σε κατακυρωμένα ήδη από πέρυσι δρομολόγια. 4 μαθητές μεταφέρονται μόνο το μεσημέρι, για τους οποίους  υπάρχει δρομολόγιο που “τρέχει” σε διαγωνισμό αυτή τη στιγμή. Άλλοι 4 δεν μεταφέρονται ούτε πρωί ούτε μεσημέρι, ενώ και γι’ αυτούς είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός. Τα δρομολόγια που έχουν ενταχθεί στον τρέχοντα διαγωνισμό υπήρχαν και σε προηγούμενους διαγωνισμούς οι οποίοι απέβησαν άγονοι, εξήγησε η κα Αλειφέρη, η οποία δεσμεύθηκε ότι οι υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας θα ελέγξουν τη δυνατότητα (νομική και πραγματική) υλοποίησης ανασχεδιασμού των δρομολογίων με αντικατάσταση του συνόλου τους με μισθωμένο λεωφορείο,  η οποία συνακόλουθα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα συμπεριλαμβάνει και τα δρομολόγια του Γυμνασίου Χατζή, ώστε να εξυπηρετηθεί το σύνολο των προς μεταφορά μαθητών.

 

 

96 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply