ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο 11% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ που συνεχώς αιμορραγεί…

0

 

 

 


 

tsiprasmitsotakis

ΣΤΟ 11% πλέον η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ (από 8% το Σεπτέμβριο) στη δεύτερη μηνιαία έρευνα της ProRata για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», στην οποία δημοσιεύονται όλα τα στοιχεία της έρευνας που είναι αποκαλυπτικά αφού:

  • Προκύπτει βουβή αλλά οριστική αποχώρηση ψηφοφόρων από το ΣΥΡΙΖΑ
  • Παγίωση και διεύρυνση της διαφοράς υπέρ της Ν.Δ.
  • Μαζική έξοδος των ψηφοφόρων από την εκλογική διαδικασία.

Ως προς την δυνητική εκλογική επιρροή σημαντική είναι η άνοδος του ΚΚΕ που… περνά στην 3η θέση, ενώ πάτο πιάνει ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι ΑΝ.ΕΛ. μόλις και μετά βίας «πατάνε» στο 3%. Συγκεκριμένα

3

Αναλυτικότερα η δυνητική εκλογική επιρροή των κομμάτων (με πιθανότητα επιλογής ίση ή μεγαλύτερη του 50%) στο σύνολο των ερωτηθέντων καταγράφεται ως εξής (στην παρένθεση το αντίστοιχο ποσοστό του Σεπτεμβρίου): ΣΥΡΙΖΑ 17% (18%), Ν.Δ. 28% (26%), ΚΚΕ 13% (11%), Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) 10% (12%), Ποτάμι 9% (9%), Χρυσή Αυγή 8% (9%), Ενωση Κεντρώων 7% (8%), Πλεύση Ελευθερίας 6% (5%), ΑΝΤΑΡΣΥΑ 5% (4%), Λαϊκή Ενότητα 5% (5%), Ανεξάρτητοι Έλληνες 3% (4%). Η αδιευκρίνιστη ψήφος καταγράφεται στο 25% και τα Λευκά/Ακυρα στο 22%.

 

2

Αξιοπρόσεκτο στην έρευνα είναι και το συναίσθημα που νιώθουν οι ψηφοφόροι αναφορικά με την κατάσταση που βιώνουν: υπερβολικό και μεγάλο φόβο αισθάνεται το 59% των ερωτηθέντων.

1

 

Υπερβολικό και μεγάλο θυμό το 77% των ερωτηθέντων, ελπίδα αισθάνονται ελάχιστοι. Συγκεκριμένα: υπερβολική και μεγάλη ελπίδα αισθάνεται το 10%, ενώ το 51% των ερωτηθέντων δεν νιώθει καθόλου ελπίδα και το 25% έχει αυτό το συναίσθημα σε μικρό βαθμό.

4

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ProRata Α.Ε. Εταιρεία Ερευνών Κοινής Γνώμης και Εφαρμογών Επικοινωνίας (Αριθμός Μητρώου ΕΣΡ: 56). Ποσοτική έρευνα με προσωπική συνέντευξη και χρήση δομημένου ερωτηματολογίου, σε γενικό πληθυσμό άνω των 18 ετών ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ σύνολο επικράτειας ΔΕΙΓΜΑ 1.000 ερωτηματολόγια ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ Στρωματοποιημένη δειγματοληψία με αναλογική αντιπροσώπευση αστικών και αγροτικών περιοχών ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ Μέγιστο +/3% σε διάστημα εμπιστοσύνης 95%. Η έρευνα διεξήχθη από 19 έως 21 Οκτωβρίου 2016 από 14 ερευνητές και 2 επόπτες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτορεπορτάζ

Leave a Reply