ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για αδιαφορία καταγγέλλει τον υπουργό Εθνικής Αμυνας ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας

0

 

 

 


ΝΕΑ «ΚΟΝΤΡΑ» ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

 

  • Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΟΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ Ι.Μ.
  • ΠΟΙΟΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΙΣ 300 ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ αιχμές κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου άφησε χθες, σε συνέντευξη Τύπου, εξαπολύοντας επίθεση αναφορικά με τη στάση του στο αίτημα για βοήθεια των πλημμυροπαθών, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Ο κ. Χρυσόστομος, κατηγόρησε τον κ. Καμμένο για αδιαφορία, τονίζοντας πως ενδιαφέρθηκε μόνο για τους επιχειρηματίες που επλήγησαν στην πόλη, αναφερόμενος προφανώς στα μηχανήματα που έστειλε άμεσα ο Στρατός για τον καθαρισμό της παραλιακής ζώνης. «Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου στον υπουργό Εθνικής Άμυνας τον κ. Καμμένο, στον οποίο έστειλα επιστολή από την πρώτη ημέρα για τη δοκιμασία στην πόλη και του ζητούσα, αν μπορεί, να στείλει στρώματα από τον Στρατό και κρεβάτια για τους πλημμυροπαθείς και δεν καταδέχθηκε να απαντήσει έστω και αρνητικά στην επιστολή μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος με νόημα επεσήμανε. «Φαίνεται πως ο Στρατός είναι μόνο για να εξυπηρετεί τους επιχειρηματίες της πόλης και όχι τους κατοίκους οι οποίοι δοκιμάζονται».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ

Στον αντίποδα ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος όπως είπε, μεταξύ άλλων, μεσολάβησε ώστε η εταιρεία «cocomat Ευμορφίδης»,  να δώσει δωρεάν  200 στρώματα. «Τον κ. Σαμαρά τον ευχαριστώ ιδιαίτερα και για το ειδικότερο και γενικότερο  ενδιαφέρον που υπέδειξε, καθώς κάθε τόσο, προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί μου, για να πληροφορηθεί ποια είναι η έκβαση και η πορεία όλης αυτής της ανθρωπιστικής βοήθειας  προς τις πληγείσες οικογένειες», ανέφερε ο κ. Χρυσόστομος.
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, ευχαρίστησε επίσης, την κα  Σπυροπούλου, χήρα του Κωνσταντίνου Καρέλια και την κόρη της Ιωάννα, το ίδρυμα Βικτωρίας και Γεωργίου Καρέλια και τα Ενοριακά Φιλόπτωχα της πόλης της Καλαμάτας.

ΠΑΡΟΧΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ  ΣΕ 278 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Οι οικογένειες που βοηθά η Μητρόπολη Μεσσηνίας είναι συνολικά 278, σύμφωνα με την καταγραφή την οποία έκαναν οι εφημέριοι στις ενορίες. «Μετά από παρέλευση 40 ημερών από εκείνο το γεγονός που συγκλόνισε την πόλη αλλά και το πανελλήνιο, με τις πλημμύρες τις οποίες υποστήκαμε στις 7 Σεπτεμβρίου, οι προσπάθειες παροχής βοήθειας στις πλημμυροπαθείς οικογένειες και τους κατοίκους της πόλης, από μέρους της τοπικής εκκλησίας, ολοκληρώθηκαν» δήλωσε ο μητροπολίτης και συνέχισε, δίνοντας λεπτομερή στοιχεία. «Ύστερα από καταγραφή την οποία έκαναν οι εφημέριοι στις ενορίες, βρέθηκαν ότι επλήγησαν 278 οικογένειες συνολικά. Σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρήσεις και οι εξοχικές κατοικίες. Παρασχέθηκαν από την Μητρόπολη ρουχισμός, ιματισμός, 453 κρεβάτια, με τα αντίστοιχα στρώματα, μαξιλάρια, σεντόνια, πετσέτες και αυτά κυρίως προήλθαν από τη βοήθεια κυρίως που μας έστειλε ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μέσα από την ΜΚΟ «Αποστολή», ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ο μητροπολίτης Δημητριάδος και ο μητροπολίτης Πατρών. Επιπλέον έχουν ήδη τοποθετηθεί στους λογαριασμούς όλων αυτών των οικογενειών 600 ευρώ, προκειμένου οι οικογένειες αυτές να μπορέσουν να πάρουν ηλεκτρικές οικοσυσκευές» ανέφερε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, ο οποίος ευχαρίστησε και όλους όσοι βοήθησαν στον συντονισμό. «Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε ορισμένα πρόσωπα που βοήθησαν και πρακτικά και οικονομικά όπως την κα Σπυροπούλου και την κα Καρέλια, αλλά και εκείνους που εργάστηκαν συμβάλλοντα ουσιαστικά στην οργάνωση και τον συντονισμό. Καταλαβαίνετε ότι όλη αυτή η προσπάθεια, δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί Αν δεν υπήρχαν κάποια πρόσωπα που εργάζονται στη μητρόπολη. Πρώτα, ευχαριστώ τον πατέρα Φίλιππο Χαμαριά, υπεύθυνο του γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της μητροπόλεως ο οποίος συντόνισε όλες αυτές τις ενέργειες και της καταγραφής  και της επικοινωνίας και των διαγωνισμών που έπρεπε να γίνουν για να αγοράσουμε τα κρεβάτια και τα στρώματα και τον ρουχισμό. Τους υπαλλήλους του Ασύλου που εργάστηκαν νυχθημερόν για να μπορέσουν να κάνουν τη διαλογή και ήταν παρόντες όλη την ημέρα, που πήγαιναν οι άνθρωποι που είχαν ανάγκη να πάρουν αυτά που χρειάζονταν και κυρίως τη συνεχή παρουσία εκεί του κ. Παναγιώτη Μπιτσάνη. Επίσης, τους υπαλλήλους του γηροκομείου που βοήθησαν στη συσκευασία των αντικειμένων που έπρεπε να σταλούν στους πλημμυροπαθείς», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

 

 

Leave a Reply