ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η τέχνη του φόνου και η δολοφονία της Τερέζας Δανέζη

0

 

 


αλλα λογια

 

PANTES Του Θανάση  Παντέ

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ τη φωνή του Αστρινού ο Μπέκος αναθάρρησε. Ζήτησε από τον συνάδελφό του να συναντηθούν και να μιλήσουν και λίγη ώρα αργότερα συναντιόντουσαν.

***

Η ΝΥΧΤΑ έχει πλέον προχωρήσει για τα καλά και βρίσκει τον αστυνόμο Μπέκο που δεν είναι ο Μπέκας ξαναλέμε, να τρώει σουβλάκια στο γνωστό σουβλατζίδικο «Κάβουρας» στα Εξάρχεια.

Ο ΜΠΕΚΟΣ δεν βρίσκεται στην περιοχή γιατί του αρέσει ως γειτονιά, αλλά γιατί του αρέσουν τα σουβλάκια του «Κάβουρα» τα οποία άλλωστε έχουν και μεγάλη ιστορία πίσω τους.

Ο ΜΠΕΚΟΣ κάθεται και παραγγέλνει μπύρα όταν ο Αστρινός εισέρχεται στο σουβλατζίδικο. Κάθεται και ύστερα από τα τυπικά, ρωτάει να μάθει περί τίνος πρόκειται.

Ο ΜΠΕΚΟΣ επισημαίνει πως πρόκειται για έναν απλό φόνο εκ πρώτης όψεως, αλλά δεν στέκεται σε αυτή τη σκέψη.

ΠΟΙΟΣ είχε λόγους να θέλει να σκοτώσει την Τερέζα Δανέζη; Ρωτάει ήσυχα, αλλά αποφασιστικά ο Αστρινός και ο Μπέκος προχωράει τις σκέψεις του.

Η ΔΑΝΕΖΗ ήταν γνωστή σε πολύ κόσμο επωνύμων και πολλά ονόματα βρέθηκαν στην ατζέντα της.

Ο ΑΣΤΡΙΝΟΣ άκουγε και δεν μιλούσε. Κάποια στιγμή μόνο είπε πάλι ησυχία και αποφασιστικά

ΜΗΠΩΣ ήσουν ερωτευμένος μαζί της;

***

ΑΠΟ τη στιγμή που ο φόνος είχε γίνει δεν ένιωθε πλέον καμία ανησυχία αφού η επιθυμία του είχε πραγματοποιηθεί.

ΠΑΡΕΜΕΝΕ ήσυχος και νηφάλιος και με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. Το όχι άδικα επιλεγμένο θύμα του, ένα πλάσμα αξιολάτρευτο αλλά και ενοχλητικά δεν θα μπορούσε πια να ταλαιπωρεί τις πολύτιμες ώρες που προσπαθούσε να ησυχάσει την ανήσυχη ψυχή του.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ του ήταν απλό και είχε βασιστεί στην προσεκτική μελέτη πολλών σχετικών με την τέχνη του φόνου, βιβλίων που είχαν γράψει οι μετρ της αστυνομικής λογοτεχνίας.

ΥΣΤΕΡΑ από τόση μελέτη δεν έμενε παρά να εφαρμόσει τα όσα είχε μελετήσει κι αυτό τελικά έκανε.

ΤΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ τρεις φορές και την είδε με ανείπωτη χαρά να σωριάζεται μπροστά του.

ΟΜΩΣ ακόμα και την στιγμή που ψυχορραγούσε επέμενε να τον κοιτάζει, αυτόν που τη σκότωνε με βλέμμα γεμάτο μίσος αδιαφορώντας για το πόσο την είχε αγαπήσει.

Η ΑΦΗΓΗΣΗ ολοκληρωνόταν και ο αστυνομικός Μπέκος κοιτούσε το δολοφόνο ψυχρά αλλά και με κάποια συμπάθεια.

ΑΥΤΗ η αίσθηση συμπάθειας άλλωστε ήταν που τον έκανε να τον ρωτήσει αν του αρέσουν τα σουβλάκια!!

***

ΤΙ ΕΙΧΕ συμβεί λοιπόν και τι απασχολούσε πλέον τον αστυνόμο Μπέκο;

ΠΟΙΟΣ θα το φανταζόταν πως αυτός που ήταν γνωστός για την παροιμιώδη ψυχραιμία του, θα ήταν ερωτευμένος με την Τερέζα Δανέζη!!

ΜΟΝΟ που εκείνη ήταν πλέον νεκρή και δεν θα μπορούσε ακόμα κι αν ήθελε, να ανταποκριθεί στον έρωτά του.

ΚΑΤΑ βάθος ήταν ερωτευμένος με το παρελθόν της κι όσα κρυβόντουσαν σε αυτό, όπως ο ίδιος το φανταζόταν.

Η ΑΤΖΕΝΤΑ με τα τηλέφωνα που είχε στη διάθεσή του θα ήταν ένας πολύτιμος οδηγός στην προσπάθειά του να βρει μια άκρη που θα τον οδηγούσε στα άδυτα της ζωής εκείνης, που νεκρής είχε ερωτευθεί.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ μια τυχαία περίπτωση αστυνόμου ο Μπέκος, ακόμα κι αν ο ίδιος ήθελε να θεωρείται ασήμαντος και να περνάει απαρατήρητος.

ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΣ δεν περνούσε ακόμα κι αν το επιδίωκε γιατί δεν του το επέτρεπε η ενστικτώδης περιέργεια του που κι αυτή τη φορά είχε υπερισχύσει και ήταν άγνωστο που τελικά θα τον οδηγούσε.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ διαλέξει βέβαια τυχαία για συνομιλητή του τον αστυνόμο Αστρινό, τον οποίο γνώριζε τόσο από τον «προφανή ένοχο» όταν δεν είχε «τσιμπήσει» το δόλωμά του προφανώς, όσο και με τη «γαλάζια κόμπρα» που δεν είχε πιστέψει ότι ήταν φίδι.

ΓΙΑ τις «ζωές στην καταιγίδα» ο Μπέκος δεν είχε σχηματίσει ακόμα άποψη αλλά ήξερε πως ο Αστρινός είχε βγει κι αυτή τη φορά νικητής από τη δύσκολη θέση στην οποία είχε περιέλθει και ζούσε τον έρωτά του με την υπαστυνόμο Ελλη Ροδάκη.

ΜΗΠΩΣ όμως δεν ήταν έτσι; αναρωτήθηκε όταν άκουσε για μια ακόμη φορά το κινητό του να χτυπάει.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

 

 

Leave a Reply