ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

0

 

 

 


Στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της Λαϊκής Αγοράς Κυπαρισσίας

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΣΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ των αδειών για την Λαϊκή αγορά παραγωγών δεσμεύτηκε σχεδόν ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στην συνεδρίασή του την Δευτέρα το βράδυ, μετά το σάλο που ξέσπασε με τα πρόστιμα που είχαν ως αποτέλεσμα η λαϊκή αγορά της Κυπαρισσίας να είναι αποψιλωμένη.

Υπέρ της τήρησης της νομιμότητας τάχθηκαν όλες οι παρατάξεις αλλά ο Δήμος καθυστέρησε να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά του για μια λαϊκή που σύμφωνα με το νόμο το 70% των παραγωγών που λαμβάνουν άδεια να κατάγονται από την περιοχή.

%ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%ba%ce%b7-1Η εικόνα που αντικρίσαμε στο ρεπορτάζ είναι ενδεικτική του κλίματος στην λαϊκή της πόλης. Ο ηλικιωμένος παραγωγός Κώστας Πετρόπουλος τονίζει ότι φτώχεια με εγκατάλειψη είναι η εικόνα της λαϊκής, είναι 80 ετών και αναγκάζεται να εργαστεί από το 1962 για να ζήσει. Προσθέτει ότι έκανε μια μικρή περιουσία αλλά αγωνίζεται να μην την χάσει από τους φόρους του κράτους, ενώ για την λαϊκή αναφέρει ότι η λαϊκή αγορά είναι υπέρ των παραγωγών που βγάζουν ελάχιστο μεροκάματο, ενώ εξηγεί ότι αν δεν έχει δουλειά ο παραγωγός δεν μπορεί να πληρώσει φόρους, ΕΝΦΙΑ και λοιπά.

Σε δύσκολους καιρούς είμαστε μονολογεί ο Παναγιώτης που πιστεύει ότι σύντομα θα είναι άνεργος προσπαθώντας να επιβιώσει η οικογένειά του μέσα από το ελάχιστο αγροτικό εισόδημα που μειώνεται κάθε χρόνο, ενώ συμφωνεί ότι στη λαϊκή πρέπει να δίνονται άδειες σε όσους έχουν πραγματικά πρόβλημα.  

ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΕΣ Η ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΘΑ  ΔΙΑΛΥΘΕΙ

Ο Γιώργος Κ. μιλάει για άδεια λαϊκή αφού δεν συγκροτήθηκε η επιτροπή αδειοδότησης της αγοράς από το Δήμο ώστε να μην προκύψουν νέα προβλήματα, ενώ εξηγεί ότι μπορούν να έρθουν %ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%ba%ce%b7-2παραγωγοί από άλλους νομούς με άδεια ώστε να βγάλουν το μεροκάματό τους και θέλουν να είναι νόμιμοι, ενώ συμπληρώνει ότι η κρίση επηρέασε τους πάντες.

Ο Θόδωρος από τα χωριά της Κυπαρισσίας επισημαίνει ότι άδειασε η λαϊκή καθώς ποτέ δεν μπήκε τάξη από τους αρμόδιους, με αποτέλεσμα να την πληρώνουν τα φτωχαδάκια που πήγαν να δικαστούν με υπέρογκα πρόστιμα, οπότε για ίδιους δηλώνει ότι η λαϊκή αγορά τελείωσε. Εξηγεί ότι με 2 κλούβες χόρτα και ελάχιστα είδη δεν υπάρχει κέδρος με το Δήμο να μην %ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%ba%ce%b7-3δείχνει την κοινωνική του ευαισθησία απέναντι σε ανθρώπους του μόχθου. Καταλήγει λέγοντας ότι αν δεν μαζέψουν ένα μικρό εισόδημα οι παραγωγοί θα αδυνατούν σε λίγο να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος, την ώρα που το εμπόριο έχει τελειώσει και ο κόσμος δεν πλησιάζει στην λαϊκή αγορά.

Φωτορεπορτάζ

Leave a Reply