ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δυσχερής η πραγματικότητα αλλά η αισιοδοξία αναγκαία

0

 

 

 


αλλα λογια

PANTES Του Θανάσης Παντές

ΑΠΟ τον Μιχάλη Κουντούρη το σημερινό σκίτσο με μαύρο και κόκκινο φόντο που καθιστούν ακόμα πιο ζοφερό το περιεχόμενό του.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αισιόδοξο το σκίτσο του Κουντούρη αλλά ούτε και η πραγματικότητα που μας περιβάλλει είναι, όση προσωπική αισιοδοξία και αν έχουμε σε ατομικό επίπεδο.

Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ του ενός όταν δεν συμμερίζεται τις αγωνίες του άλλου δεν μπορεί να είναι  χρήσιμη  και μη βαυκαλιζόμαστε περί αυτής ως ενθαρρυντικό στοιχείο αντίστασης στα όσα δυσχερή μας περιβάλλουν.

ΚΑΙ πώς να είναι αισιόδοξα τα πράγματα με τα στοιχεία σοκ της ΕΛΣΤΑΤ για όσους ζουν χωρίς κανένα εισόδημα και για τα χιλιάδες παιδιά που ζουν σε οικογένειες εξαθλιωμένες από τη φτώχεια.

ΔΙΑΒΑΣΑ στη χθεσινή «ΦΩΝΗ» το ρεπορτάζ της Γεωργίας Αναγνωστοπούλου και για τη Μεσσηνία και τα αντίστοιχα «φαινόμενα» και δεν μπορώ να πως ότι παρηγορήθηκα βέβαια.

Η ΚΡΙΣΗ βαθαίνει όσο περνάει ο καιρός και μαζί οι συνέπειές της που την ακολουθούν και που γίνονται ολοένα και πιο σοβαρές και επώδυνες για ολοένα και περισσότερους πολίτες.

ΠΑΡ’ ΟΛΑ αυτά οι κυβερνώντες εξακολουθούν περί άλλων να τυρβάζουν λες και αγνοούν την πραγματικότητα.

ΜΗΠΩΣ όμως την αγνοούν και ακόμα δεν το έχουμε καταλάβει;

ΔΕΝ ΘΑ ’ΘΕΛΑ όμως να μαυρίσω τη διάθεσή σας αν διαβάζετε πρωινιάτικα αυτές τις σειρές, ενώ η μέρα είναι  εξαίσια ό,τι καιρό κι αν έχει.

Η ΖΩΗ συνεχίζεται εναντιωμένη στις δυσκολίες που έτσι κι αλλιώς πάντοτε υπάρχουν.

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ τώρα ακούω μια συζήτηση περί τζόκερ και λόττο, εύχομαι σε όσους παίζουν και ελπίζουν να κερδίσουν, καλή επιτυχία.

ΚΑΙ βέβαια χρόνια πολλά για σήμερα στους Δημήτρηδες και τις Δημητρούλες και ραντεβού στα στέκια τους για ευχές και κεράσματα.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

 

 

55 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply