ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεκινούν την Τρίτη οι ενδιάμεσες δεκαήμερες φθινοπωρινές εκπτώσεις!

0

 

 


ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΥΨΗΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ «ΚΟΡΟΪΔΕΨΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
ΟΔΗΓΙΕΣ και διευκρινίσεις, για την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων oι οποίες τα τελευταία χρόνια, στον καιρό της κρίσης έχουν καθιερωθεί να διενεργούνται κάθε φθινόπωρο, δίνει στις Εμπορικές Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 1η Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν 10 ημέρες μετά. Σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού Νόμου, οι εκπτώσεις διαρκούν 10 όχι εργάσιμες, αλλά ημερολογιακά.  Στη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή της συγκεκριμένης ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, δηλαδή στις 6 Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
Η ΕΣΕΕ παρακαλεί τους Εμπορικούς Συλλόγους να ενημερώσουν για την επισκεψιμότητα των καταναλωτών και την γενικότερη ανταπόκριση που θα έχει στην αγορά τους η δυνατότητα προαιρετικού ανοίγματος την Κυριακή, ενώ υπενθυμίζει πως σύμφωνα με το Νόμο, σε όλους όσοι παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων θα επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες ευρώ.  Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.   

87 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply