ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Τα χαΐρια μας εδώ», μια παράσταση για τη Σμύρνη!

0

 

 

 


Η ΠΟΛΥΚΛΑΥΤΗ και πολύκαυτη Σμύρνη με τα όνειρα και τις προσδοκίες της και τα μεγαλεία που χάθηκαν στο βωμό σκοπιμοτήτων, αποτέλεσαν πολύτιμο υλικό έμπνευσης για να γραφτεί το βιβλίο του Γιώργο Παπάζογλου «Τα χαΐρια μας εδώ. Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης όπου η μάνα του, Αγγέλα Παπάζογλου, σμυρνιά τραγουδίστρια και γυναίκα του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου, αφηγείται τη ζωή της με γλώσσα λαϊκή, γεμάτη μουσικότητα που εκφράζει πλήθος συναισθημάτων.

Στο βιβλίο του Παπάζογλου και στα όσα η Αγγέλα αφηγείται, βασίστηκε η παράσταση «Τα χαΐρια μας εδώ» που ανεβαίνει στο καφενείο «Η Ελλάς» (Ακρίτα 127) τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων με τη Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη στον ένα και μοναδικό γεμάτο σπαρακτικότατα ρόλο της Αγγέλας, που με τον επίκαιρο λόγο της φέρνει το χθες στο σήμερα και θυμίζει πως «είναι αμαρτία να ξεχνάς, κι αφού ξεχάσεις αυτά που έπαθες θα ξαναγίνουν τα πράγματα χειρότερα».

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Αγγελος Μπούρας που έκανε και τα κουστούμια και τους φωτισμούς ενώ οι μουσικές επιλογές με τραγούδια του Βαγγέλη Παπάζογλου είναι του μουσικού Γιώργο Αδαμόπουλου, ο οποίος είχε προτείνει το έργο στην Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη και μαζί έκαναν την επιλογή του κειμένου που θα παρουσιαστεί.

Υποστηρικτικής της παράστασης η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, που αποδεικνύει ακόμα μια φορά την έμπρακτη στήριξή της σε πολιτιστικές δράσεις.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply