ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

12 νέες Υποτροφίες σε άπορους Μεσσήνιους φοιτητές από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

0

 

 

 


 

ΑΠΟ το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα: «Ταμείον Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας» ανακοινώνεται ότι : το Διοικητικό Συμβούλιο του ανωτέρω Ιδρύματος συνεδρίασε στις  25-10-2016, υπό την προεδρεία του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και αποφάσισε την χορήγηση υποτροφίας σε Μεσσηνίους νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

   Νέοι Υπότροφοι εγένοντο 12 οικονομικά αδύναμοι, φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι σπουδάζουν σε διάφορα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ελλάδος και θα λαμβάνουν 300 ευρώ μηνιαίως καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών τους.

   Από το έτος 2010, πρώτο έτος λειτουργίας του Ταμείου, έχουν χορηγηθεί συνολικά 59 Υποτροφίες και συνεχίζουν σήμερα να λαμβάνουν την Υποτροφία 30 φοιτητές και φοιτήτριες, το ποσό δε, το οποίο έχει διατεθεί από το Ίδρυμα ανέρχεται στις 620.000 ευρώ.

   Οι υποτροφίες θα δοθούν στους ανωτέρω φοιτητές και φοιτήτριες στις 13 Νοεμβρίου 2016, στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

    Ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τις ευχαριστίες τους και για την εφετινή οικονομική ενίσχυση, προς:

α) τον Επιχειρηματία κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο για την μεγάλη οικονομική προσφορά του,

β) τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας,

 γ) το Διοικητικό Συμβούλιο του Προσκυνήματος «Παναγία η Ελεήστρια» Κορώνης,

δ) το Διοικητικό Συμβούλιο του Προσκυνήματος «Παναγία Σγράπα» Πυλίας,

 ε) το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού των Αγίων Αποστόλων Καλαμάτας,

 ε) τον Εφημέριο και τα μέλη της Επιτροπής του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίας Βαρβάρας Καλαμάτας,

και στ) όλους τους επώνυμους και ανώνυμους πολίτες της Μεσσηνίας, οι οποίοι προσέφεραν διάφορα χρηματικά ποσά ενισχύοντας τους σκοπούς του Ταμείου Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

   Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχαριστεί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ανωτέρω Ιδρύματος για την εθελοντική αδιάκοπη προσφορά τους, ήτοι: τον Αντιπρόεδρο, π. Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, τον Γραμματέα, Επιχειρηματία κ. Δημήτριο Μανιατάκη, το Μέλος, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κα Σοφία Καπετανάκη και τον Ταμία, Εκπαιδευτικό κ. Ιωάννη Μπουγά.

 

Εκ του Δ.Σ. του Ιδρύματος

 

 

 

Leave a Reply