ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ετοιμοι για το 5ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

0

 

 

 


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ELITE

 

Όλα είναι έτοιμα για το 5ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας που θα πραγματοποιηθεί από 31 Οκτωβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου και αυτή τη φορά στο συνεδριακό του Elite City Resort, όπως και τα τέσσερα προηγούμενα και με κεντρικό θέμα «Back to basics», δηλαδή επιστροφή στα βασικά, που είναι άλλωστε και το ζητούμενο για όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον τουρισμό σοβαρά και με επαρκή κατάρτιση.

Προς αυτή την κατεύθυνση το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας με τη μεγαλόπνοη έμπνευση των δημιουργών του Κώστα Ανδριανόπουλου και Ανδρέα Ζαγάκου, μπορούμε να πούμε ότι πέτυχε το στόχο του και την αναγνώριση και εκτός των ορίων της Μεσσηνίας.

Οσον αφορά το πρόγραμμα του 5ου Σχολείου, είναι κι αυτό φιλόδοξο και με πολλές και ενδιαφέρουσες ενότητες για τις οποίες ήδη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον αυτή τη φορά να το παρακολουθήσουν πάνω από 500 άτομα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα του 5ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας έχει ως εξής:

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

16:10-16:30 II ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ

16:30-16:50 Επίσημη έναρξη – Χαιρετισμοί

16:50-17:10 Back to Basics Κων/νος Ανδριανόπουλος – Ανδρέας Ζαγάκος

17:10-17:40 British tourism market* (*ομιλία στα Αγγλικά) Noel Josephides, A.B.T.A / SUNVIL HOLIDAYS

18:10-18:30 Πολιτιστικός τουρισμός Καθ. Κώστας Γουλιάμος, Πρύτανης ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

18:30-19:00 “Τα εν οίκω μη εν δήμω”… Ξεχάστε το! Έλενα Γκίκα, COSTA NAVARINO

19:00-19:10 II ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ – COFFEE BREAK

19:10-19:30 Συνδέοντας τον τουρισμό με τους ανθρώπους του Λία Ζαμπέτογλου, ΙΝΣΕΤΕ

19:30-19:50 Στο μυαλό του Σκανδιναβού τουρίστα Χρήστος Αμπράζης, TRAWELL.SE

19:50-20:10 Digital τακτικές προβολής προορισμών σε επίπεδο B2B Ιωάννης Γιαννακάκης, CITY CONTACT

20:15 II ΠΑΡΑΘΕΣΗ Buffet με παραδοσιακά προϊόντα της Πελοποννήσου

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016 ΠΡΩΙΝΟ SESSION

09:10-09:30 II ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

09:30-09:50 Αυτό που θέλουν οι τουρίστες Δρ Σωτήρης Βαρελάς

09:50-10:10 Metamorfosis to a leader Βίκυ Κλήμη, Resilience&

10:10-11:10 Grow Greek Tourism Online (GOOGLE) Τα 5 βασικά εργαλεία για μια επιτυχημένη διαδικτυακή παρουσία Digital trends of hospitality for 2017 Στέλιος Ντουράκης, Online advisor Γιάννης Γιαννάτος, Panadvert

11:10-11:40 II ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ – COFFEE BREAK

11:40-12:00 Never give up! Θοδωρής Σπηλιώτης, ESURVEY

12:00-12:20 Φιλοξένησέ τους…Digital Επαμεινώνδας Μιμίκος, SUNSOFT – Νίκος Παπαδημητρίου, SUNSOFT

12:20-12:50 Αρχές εξυπηρέτηση πελατών Γιάννης Πρωτοπαπαδάκης

12:50-13:00 II ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ

13:00-13:20 OTA’s: Εχθρός ή φίλος; Θοδωρής Θεοδωρόπουλος, HOTELGENIUS

13:20-13:40 Eco Hospitality – Η νέα εποχή Γιώργος Νικολαΐδης, Hotel Division COCOMAT

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ SESSION

16:10-16:40 II ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

16:40-17:20 Διαχείριση παραπόνων Γιάννης Πρωτοπαπαδάκης

17:20-17:50 Το ξενοδοχείο του μέλλοντος Αριστοτέλης Γεωργίου, CISCO

17:50-18:20 Snowbird tourism – Τουρισμός 3ης ηλικίας Άννα Καλογεροπούλου, PAPADOPOULION HOUSE OF HOSPITALITY

18:20-18:40 II ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ – COFFEE BREAK

18:40-19:20 Γαστρονομικός τουρισμός Χάρης Τζαννής, Fnl-guide I YellowAthens

19:20-20:00 Το νέο σύστημα κατάταξης τουριστικών καταλυμάτων Τζούλια Καρβούνη, COSMOCERT

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

09:10-09:30 II ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

09:30-10:15 Ελληνικό πρωινό Γιώργος Πίττας, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Στέλιος Μπαρμπέας, Executive Chef ELITE CITY RESORT

10:15-10:45 Με δύο φέτες ψωμί Σταυριανή Ζερβακάκου, ΚΥΡΙΜΑΙ

10:45-11:10 Η αλήθεια πίσω από τους αριθμούς- KPI’s στην εστίαση Νίκος Παπαδημητρίου, SUNSOFT

11:10-11:40 Το στήσιμο του πιάτου Χάρης Τζαννής, Fnl-guide I YellowAthens Στέλιος Μπαρμπέας, Executive Chef ELITE CITY RESORT

11:40-12:00 II ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ – COFFEE BREAK

12:00-12:30 Η γουρουνοπούλα αλλιώς! Πάρης Κωστόπουλος, Δ/ντής Μαγειρικού τμήματος ΙΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ

12:30-12:50 Τα 6+1 θανάσιμα αμαρτήματα της μετάφρασης των μενού Ιωάννης Παπαδόπουλος, ΚΔΒΜ Αριάδνη

12:50-13:20 Πρότυπη συνταγή: Το εργαλείο! Παναγιώτης Κούρεντας, COSTEASY

13:20-13:40 Ανεπιθύμητες αντιδράσεις στα τρόφιμα – Τι οφείλουμε να γνωρίζουμε Μαλβίνα Γεωργακά, Βιολόγος – MSc Διατροφολόγος

13:45 II ΛΗΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – ΠΑΡΑΘΕΣΗ Buffet με παραδοσιακά προϊόντα της Πελοποννήσου

Workshops/Εργαστήρια

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

09:30 – 14:00 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (Workshop) για εργαζομένους & σπουδαστές Περιορισμένος αριθμός – Απαιτείται προκράτηση θέσεως

Εστιατορική Τέχνη – Τεχνικές σερβιρίσματος Αθηνά Μπαλτά, Δ/ντρια Τομέα Τουρισμού ΙΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ Καλλιόπη Καβαλάρη, COSTA NAVARINO

Επικοινωνία – Διαχείριση παραπόνων – Upselling Έλενα Γκίκα, COSTA NAVARINO Γιώργος Κουτσοκώστας, COSTA NAVARINO

Το service του κρασιού στο εστιατόριο Γιώργος Λούκας, Genius In Gastronomy

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016 16:00 – 18:30

Workshop μόνο για επαγγελματίες επισιτιστικού τομέας (ιδιοκτήτες) Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση θέσεως (Τηλ.: 6982301817 Ανδρεάς Ζαγάκος)

16:00-17:00 Η οδύσσεια του εστιάτορα Ι (Επιλογή σερβιτόρου – Βιωματική εκπαίδευση) Έλενα Γκίκα, COSTA NAVARINO

17:00-17:10 ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ – COFFEE BREAK

17:10-18:00 Η οδύσσεια του εστιάτορα ΙΙ (Διαχείριση λαθών – Επιβράβευση) Έλενα Γκίκα, COSTA NAVARINO

18:00-18:30 Πόσο CostEasy τελικά; Παναγιώτης Κούρεντας, COSTEASY

***
Για το 5ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν εκ μέρους του σχολείου ο Ανδρέας Ζαγάκος, από το Elite ο αν. διευθυντής Νίκος Μαλαπέτσας και η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου εκ μέρους της περιφέρειας ανακοινώνοντας μάλιστα σημαντικές δράσεις για το επόμενο διάστημα όπου το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, με την αρχή να γίνεται στην τουριστική έκθεση «Φιλοξένια», που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στα μέσα Νοεμβρίου.

 

Θανάσης Παντές

243 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply