ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συναυλία αλληλεγγύης με τον Τόνι Σφήνο και είσοδο ελεύθερη στην Καλαμάτα!

0

 

 

 


ΠΟΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ

 

«ΚΑΝΕΝΑΣ  ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ» ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ συναυλία με έναν καλλιτέχνη… εναλλακτικό, τον γνωστό Τόνι Σφήνο διοργανώνουν αύριο, ανήμερα του εορτασμού της Εθνικής μας Επετείου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Καλαμάτας, με σκοπό την ενίσχυση των πλημμυροπαθών. 

Η είσοδος στη συναυλία, είναι ελεύθερη και όποιος δύναται, θα δίνει όσα χρήματα μπορεί, για τη στήριξη των 10 οικογενειών που σύμφωνα με την καταγραφή των αρχών, επλήγησαν περισσότερο από τη φονική πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου.
Για το σκοπό αυτό έχει συγκροτηθεί μια επταμελής επιτροπή, στην οποία και ανήκει η διοργάνωση, αποτελούμενη από εκπροσώπους της Μητρόπολης Μεσσηνίας, του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, του Ιατρικού Συλλόγου του νομού, της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, του Σύλλογος Διαφορο…ζω, της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Αστυνομικών με τη συμμετοχή του Μεσσήνιου γραμματέα της Γιάννη Αδαμόπουλου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 13ου Δημοτικού Σχολείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, στο οποία και θα διεξαχθεί αύριο στις *:30 του βράδυ η εκδήλωση. Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που δεν το επιτρέψει ο καιρός, η συναυλία θα δοθεί την ίδια ώρα στην μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Elite City Resort. Η επιτροπή αποτελείται ενδεικτικά από τους παραπάνω εκπροσώπους φορέων και συλλόγων, καθώς στη διοργάνωση συμμετέχουν πολλοί περισσότεροι.
Στόχος, είναι να συγκεντρωθούν χρήματα, για τα οποία θα δίνεται και παραστατικό, προκειμένου να βοηθηθούν εκείνοι που επλήγησαν περισσότερο από τις πλημμύρες. 
Για τη συναυλία, για την οποία ο Τόνις Σφίνος και οι μουσικοί του, δεν θα αμειφθούν, μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου, αρκετοί από τους εκπροσώπους των φορεών.
«Ο δικηγορικός  Σύλλογος Καλαμάτας συμμετέχει και αυτός ως συνδιοργανωτής σε αυτήν την εκδήλωση, ύστερα από το τεράστιο πλήγμα που υπέστη η πόλη στις 7 Σεπτεμβρίου από τη θεομηνία, με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να υποστούν καταστροφές. Με αφορμή αυτήν τη συμφορά, οι πολίτες δεν μπορούν να παραμένουν αδρανείς κι έτσι διοργανώνεται μια συναυλία αλληλεγγύης από πολίτες και φορείς της πόλης, για να συνδράμουμε τους συμπολίτες μας που έχουν υποστεί αυτές τις ζημιές», δήλωσε ο ταμίας του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Δημήτρης Καούνης, ο οποίος υπενθύμισε πως η είσοδος είναι ελεύθερη και πως ο καθένας, προσερχόμενος, μπορεί να προσφέρει ό,τι θέλει ώστε να βοηθηθούν οι άνθρωποι που έχουν πραγματικά ανάγκη. Στη συναυλία αλληλεγγύης, συμμετέχει και ο Αθλητικός Σύλλογος «Διαφοροζώ», με τον γραμματέα του Αριστομένη Νικολόπουλο, να επισημαίνει πως η αλληλεγγύη afisaδεν είναι φιλανθρωπία. «Είναι πράξεις, ακολουθεί ένα όραμα, αξίες, πράγματα που πλέον στις μέρες μας έχουν χαθεί στην ατομικότητα», ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος και κάλεσε όλους να συμμετάσχουν. «Ο καθένας από τη δική του την πλευρά μπορεί να προσφέρει. Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά σίγουρα κάθε βοήθεια ακόμη και ενός λεπτού, θα βοηθήσει τους ανθρώπους που σε μια στιγμή έχασαν τα πάντα», ανέφερε ο γραμματέας του «Διαφοροζώ». Στη σημασία του εγχειρήματος στάθηκε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μιχάλης Μιχαήλ, ο οποίος τόνισε πως ο σύλλογος, δεν θα μπορούσε παρά να συμμετάσχει. «Θέλω να τονίσω πως είναι πολύ σημαντικό, πέρα από την υλική συμπαράσταση και το ότι θα βοηθηθούν κάποιες οικογένειες που επλήγησαν πολύ, το ηθικό μέρος αυτής της προσπάθειας. Να ξέρουν δηλαδή οι πολίτες, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, ότι πραγματικά κανείς δεν είναι μόνος του και αν χρειαστεί, θα έχει τη συμπαράσταση των συνανθρώπων του.
Έτσι διοργανώνεται αυτή η εκδήλωση από τους περισσότερους φορείς της πόλης», ανέφερε ο κ. Μιχαήλ, με τις δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσηνίας Παρασκευά Καμαρινάκη, να κυμαίνονται στο ίδιο μήκος κύματος. «Κι εμείς από την πλευρά μας ως σύλλογος, από την πρώτη στιγμή του φαινομένου αυτού, είχαμε συνδράμει τόσο τους πολίτες, όσο και τους δήμους. Δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε ανεπηρέαστοι και να μη συμβάλουμε και σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Καλούμε όλον τον κόσμο να προσέλθει, να διασκεδάσουμε και να προσφέρει ότι μπορεί ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του. Να βοηθήσουμε και νιώσουν οι κάτοικοι της περιοχής πως είμαστε δίπλα τους», ανέφερε ο κ. Καμαρινάκης που έδωσε… σκυτάλη στον πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης Μεσσηνίας Βαγγέλη Σιδερέα. «Θα ήθελα καταρχάς να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας και να ευχαριστήσουμε τον Τόνι Σφήνο που έρχεται εντελώς εθελοντικά να προσφέρει στους πλημμυροπαθείς της Καλαμάτας. Σαν Κέντρο Πρόληψης Μεσσηνίας, καλούμε όλο τον κόσμο, με την παρουσία του και την εισφορά του, να δείξει πώς είναι δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη», επεσήμανε ο κ. Σιδερέας, με την ταμία του Συλλόγου Γυναικών Μάνης Αγγελική – Αντιγόνη Αργύρη, να καλεί από την πλευρά της, τους μανιάτες και όχι μόνο να παραβρεθούν αύριο βράδυ στην φιλανθρωπική αυτή εκδήλωση. «Με πολύ χαρά, αγάπη και αλληλεγγύη, συμμετέχουμε και στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή, στο να μαζευτούν κάποια χρήματα και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που τόσο χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία», δήλωσε η κα Αργύρη.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως πολλά ξενοδοχεία έχουν συνδράμει φιλοξενώντας δωρεάν τους καλλιτέχνες, όπως και εστιατόρια της πόλης που έχουν αναλάβει τη διατροφή τους. Τα έξοδα της μετακίνησης των μουσικών θα βαρύνουν τις τεχνικές εταιρείες και τους εργολήπτες που εργάστηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών στο δήμο Καλαμάτας, έναντι αμοιβής, οι οποίοι θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να συμβάλουν όσο μπορούν. Παράλληλα, έχουν αναλάβει το κόστος  των αφισών και της έκδοσης μπλοκ από την Εφορία. Η ιδέα τέλος, ανήκει στον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χάρη Βγενή και τον συνεργάτη του Νίκο Κουρή.

 

104 Συνολικές προβολές, 3 Σήμερα

Accessibility
ΚΛΕΙΣΙΜΟ