ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αρχίζουν σήμερα ενδιάμεσες εκπτώσεις στην αγορά!

0

 

ΑΡΧΙΖΕΙ σήμερα η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος που θα διαρκέσει μέχρι 10 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους καθώς προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις. Συγκεκριμένα, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.  Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. 

Σύμφωνα με την παράγραφο 1, Ν. 4177/2013 τα καταστήματα δύνανται να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή της περιόδου των εκπτώσεων δηλαδή την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 από ώρα 11 π.μ. έως 8 μ.μ. (παρ. 1 άρθρου 23, Ν.2224/1994).

Leave a Reply