ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βολές Τατούλη κατά ΣΥΡΙΖΑ για της ζημιές στην Λακωνία και τους πόρους για αποκατάσταση τους.

0

Μεγάλη επιτυχία χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης. Πέτρος Τατούλης την εξασφάλιση σημαντικών πόρων για την αποκατάσταση των ζημιών στις πλημμυρόπληκτες περιοχές της Λακωνίας, κατά τη συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τονίζοντας ότι «παράλληλα εκπληρώνουμε στο ακέραιο την ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες, σε αντίθεση με τη συμπεριφορά της αντιπολίτευσης, η οποία και απούσα είναι και αδυνατεί να ανταποκριθεί στην ευθύνη της».

«Για πρώτη φορά υλοποιούνται αντιπλημμυρικά έργα στην Πελοπόννησο από την Περιφέρεια με πόρους που έχουμε εξασφαλίσει, παρόλο που η αρμοδιότητα είναι των Δήμων»,σημείωσε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «αποκαθιστούμε τις βλάβες αυτές στο πλαίσιο της αλληλεγγύης μας προς τους Δήμους».

Η εξασφάλιση της επαρκούς χρηματοδότησης για τις Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Τατούλης, οφείλεται στη μεθοδικότητα, τη διεκδικητικότητα και το ειδικό πολιτικό βάρος της Περιφερειακής αρχής και μόνο. «Αν είχαμε την αντιπολίτευση ως φυσικούς συμμάχους όπως θα έπρεπε, θα επιτυγχάναμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Δυστυχώς όμως είναι εμφανής η αδυναμία και απροθυμία της να ανταποκριθεί στην ευθύνη της απέναντι στους πολίτες».

 Τέλος «ντροπή» χαρακτήρισε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας περί καθυστερήσεων της Περιφέρειας για τα πορίσματα σχετικά με τον ανεμοστρόβιλο στο Δήμο Ευρώτα, ο κ Τατούλης τόνισε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, παρότι εξαιρετικά υποστελεχωμένες, εκπλήρωσαν άμεσα και με υπέρβαση των φυσικών αντοχών τους την αρμοδιότητά τους, ενώ σημείωσε  ταυτόχρονα ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να καταβάλει τις αποζημιώσεις στους πληγέντες  ως οφείλει.

 

Leave a Reply