ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου πεσόντων αεροπόρων στα Φιλιατρά

0

 

Με σεμνότητα και σεβασμό πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 30 Οκτωβρίου τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων Φιλιατρινών Αεροπόρων, που βρίσκεται στο πάρκο της οδού Εθνικής Αντιστάσεως (τρίγωνο Φιλόπουλου) στα Φιλιατρά.

Ο Δήμος Τριφυλίας και η Δημοτική Κοινότητα Φιλιατρών τίμησαν σε μία εξαιρετική εκδήλωση τον Ίκαρο Σπυρίδωνα Τσούτσια, τον Ανθυποσμηναγό Ανδριανόπουλο Γεώργιο, τον Ανθυποσμηναγό Γεώργιο Πανταζόπουλο του Κωνσταντίνου και τον Υποσμηναγό Γιούλη Ανδρέα του Γερασίμου, παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, επισήμων, συγγενών των πεσόντων αεροπόρων, αλλά και απλών πολιτών.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο, ενώ για την απόδοση τιμών στην τελετή παρέστη και άγημα της Ελληνικής Αεροπορίας. Στεφάνι κατέθεσαν επίσης από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ο εκπρόσωπος διοικητής της 120 ΠΕΑ σμήναρχος Κωνσταντίνος Χίνης και ο ταξίαρχος Παναγιώτης Γεωργόπουλος, εκπρόσωπος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε ο λόγος της προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων Μιράντα Παπασταύρου.

Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν από τον ταξίαρχο Παναγιώτη Γεωργόπουλο και τον δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα.

Από μία τέτοια στιγμή δεν μπορούσε να λείψει η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, που με τον δικό της μοναδικό τρόπο, απέδωσε τιμή στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου. Φωτό από filiatranet.

Leave a Reply