ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καθώς έφευγε ο Οκτώβριος

0

αλλα λογια

PANTESΤου Θανάση  Παντέ 

ΕΚΠΝΕΟΝΤΟΣ του Οκτωβρίου η μέρα βροχερή και με αίσθηση μελαγχολίας διάχυτη στην ατμόσφαιρα για όσους δυσφορούν με τη βροχή και δυσκολεύονται κάθε φορά να προσαρμοστούν στις συνθήκες που αυτή δημιουργεί. 

Ο ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ έφυγε και οι βροχές ήρθαν, άλλαξε και η ώρα και πλέον είμαστε στη χειμερινή περίοδο. 

ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ που αν και ευαίσθητος δεν έπαυε ούτε στιγμή να είναι «έμπορας», καθισμένος στη βολική του θέση πίσω από τον πάγκο που είχε κάνει γραφείο, χαμογελούσε γιατί λόγω καιρού θα πουλούσε το εμπόρευμά του, που αυτή την εποχή ήταν κυρίως ομπρέλες. 

ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕ καφέ κι άφησε το βλέμμα του να ταξιδέψει στη βροχή που έβλεπε να πέφτει στην πλακόστρωτη πλατεία. 

ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ βδομάδα ξεκινούσε και μαζί ένας καινούργιος μήνας και αυτός ως «έμπορας» που ήταν, αναζητούσε ένα λόγο να διατηρεί την αισιοδοξία του. 

***

ΤΟΤΕ ήταν που κατάλαβαν πως χωρίς την καταλυτική της παρουσία, τίποτα δε θα προχωρούσε προς τη σωστή κατεύθυνση. 

Ο ΕΡΩΤΑΣ ήταν η κατεύθυνση και δεν υπήρχε αμφιβολία.  Ο έρωτας που γι’ άλλη μια φορά είχε κάνει αισθητή την παρουσία του στη ζωή της. 

Ο ΕΡΩΤΑΣ για τον οποίο η ίδια τα έδινε κάθε φορά όλα για όλα. 

ΤΟ ΕΙΧΕ αποφασίσει λοιπόν και θα υλοποιούσε την απόφαση της. 

ΘΑ ΕΚΑΝΕ εντυπωσιακή εμφάνιση στο 5ο Σχολείο Τουρισμού στην αισιόδοξη πόλη των πάλαι ποτέ ιβίσκων, καίγοντας καρδιές όπως μόνο εκείνη ήξερε να κάνει. 

***

ΑΘΗΝΑΙΟΣ αυτή την εποχή ο Κλειδαράς Μεζεδολόγος γι’ άλλη μια φορά και το χαίρεται βεβαίως. 

ΠΕΡΙΤΤΟ να ειπωθεί ότι έχουν αναστενάξει τα φαγάδικα της πόλης απ’ άκρη σε άκρη. 

ΔΕΝ ΚΑΘΕΤΑΙ σε ησυχία όμως και για όλα ενδιαφέρεται, τηλεφωνώντας συνεχώς για ενημέρωση. 

***

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ για μεγαλεία ο Γαμπρουλίνης για το επόμενο καλοκαίρι ξεκινώντας δυναμικά από την εποχή του χειμώνα στον οποίο σιγά-σιγά εισερχόμαστε πλέον. 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ του είναι δεδομένη και όσοι ήδη το γνωρίζουν περιμένουν τις επόμενες κινήσεις του στο γκομενικό επίπεδο όπου τα πιπίνια θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο ως συνήθως. 

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ να ησυχάσει όμως γιατί τον απασχολεί ο Κλειδαράς Μεζεδολόγος με τα τηλεφωνήματά του, όπου ζητά ενημέρωση για το Σχολείο Τουρισμού στο οποίο δεν μπορεί να δώσει το παρών λόγω υψηλών υποχρεώσεων εν Αθήναις. 

***

Ο ΓΑΜΠΡΟΣ έσκασε πάλι μύτη με το μηχανάκι του, ορεξάτος και κεφάτος και με τις σακούλες στα χέρια, έτοιμος για να απολαύσει τον καφέ και το τοστ του και βέβαια να κάνει τα σχόλιά του. 

Ο ΓΑΜΠΡΟΣ που δεν είναι ο Γαμπρουλίνης, είναι αεικίνητος και κόντρα στις καιρικές συνθήκες που τις αντιμετωπίζει πάντοτε απτόητος ως υπεράνω που αισθάνεται ότι είναι.

ΚΑΙ είναι με τον τρόπο του βέβαια, γι’ αυτό και τον προτιμούν τα πουροπιπίνια στα οποία ειδικεύεται με επιτυχία. 

ΚΑΤΙ τέτοια βλέπει και ο Γαμπρουλίνης και τον έχει περί πολλού και οι δυο τους αποτελούν ξεχωριστό δίδυμο στη γαμπροσύνη.

***

ΠΗΓΕ και ήρθε από το Ναύπλιο ο Πωλ Κέρμπουρι και τώρα πάλι σεργιανίζει απ’ άκρη σ’ άκρη στα στέκια του, στην αισιόδοξη πόλη των πάλαι ποτέ ιβίσκων με συνεχείς εμφανίσεις, όπως αυτή που πραγματοποίησε στη συναυλία αλληλεγγύης με τον Τόνι Σφήνο, που εμπνεύστηκε το δίδυμο των ΒΓΕ.ΚΟΥ. και βρήκε ανταπόκριση από φορείς και πολίτες της πόλης, που έσπευσαν να συνδράμουν τους πάσχοντες συμπολίτες που υπέστησαν ζημιές λόγω των πλημμυρών. 

ΑΛΛΑ ο Κέρμπουρι δεν αρκέστηκε σε αυτή την έξοδο και έδωσε το παρών και στα «Χαΐρια μας είναι εδώ» στο καφενείο «Η Ελλάς», ενώ έκανε πέρασμα και από την έναρξη του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας στο  Elite.

ΚΑΤΙ τέτοια βλέπει ο Κλειδαράς Μεζεδολόγος και ζηλεύει αλλά αυτά έχει η μεγάλη ζωή. 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες και καλό μήνα να έχουμε με την αναγκαία αισιοδοξία. 

 

Leave a Reply