ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεκινούν αύριο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συμμετοχής, με στόχο την προβολή της πόλης και την ενίσχυση της αγοράς!

0

ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΓΙΑ ΤΟ 5ο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
ΞΕΚΙΝΑ αύριο ηλεκτρονικά η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής, των αρχηγών των πληρωμάτων, στο 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι, το οποίο φέτος, όπως στοχεύει ο δήμος θα διαρκέσει έναν μήνα με την προβολή της πόλης και το «ζέσταμα» της αγοράς στο επίκεντρο. 

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, παραχώρησαν χθες, την πρώτη συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερώσουν τους ενδιαφερομένους και ειδικά τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο αυτού. «Το καρναβάλι αυτό, παρότι έχει μόνο 4 χρόνια ζωής, έχει καταφέρει να γίνει θεσμός και σημείο αναφοράς στη Νότιο Πελοπόννησο, γιατί υπάρχει και δεν πρέπει να το ξεχνάμε, το μεγάλο, ιστορικό καρναβάλι της Πάτρας, το οποίο δεσπόζει στην περιοχή. Καταφέραμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο δήμος, οι δημότες, οι εθελοντές και κυρίως οι καρναβαλιστές, να κάνουμε μια καλή γιορτή στη μέση του χειμώνα, η οποία διαρκεί 15 με 20 μέρες, έναν μήνα ίσως, όπως προσδοκούμε φέτος, η οποία βασικό στόχο έχει την ανάδειξη της περιοχής και την ενίσχυση των επαγγελματιών της πόλης», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας και μέλος της καρναβαλικής επιτροπής Παναγιώτης Γιαννόπουλος.
Η έναρξη θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες μετά τον εορτασμό της Υπαπαντής στις 2 Φεβρουαρίου, πιθανότητα το  πρώτο σαββατοκύριακο, ενώ από τις 23 Ιανουαρίου, θα μπορούν τα πληρώματα να εκθέτουν στο Πνευματικό Κέντρο τις στολές τους.
Η τελική παρέλαση θα δοθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, πριν την Καθαρά Δευτέρα και ένα Σάββατο νωρίτερα, στις 18 του μηνός, θα γίνει γνωστή νυχτερινή παρέλαση.  «Όπως καταλαβαίνετε σε αυτό το πρόγραμμα, χωράνε πάρα πολλά δρώμενα και πάρα πολλές εκδηλώσεις, αφού είναι τρεις ολόκληρες εβδομάδες και τέσσερα Σαββατοκύριακα. Έτσι δίνουμε τον απαιτούμενο χρόνο σε όσους εμπλέκονται με αυτές τις διοργανώσεις όπως τα ραφεία, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος , αλλά και τα εμπορικά καταστήματα της πόλης, τις Σχολές Χορού και άλλους, να δρομολογήσουν το πρόγραμμά τους, με βάση τις υποχρεώσεις που θα ανακύψουν», δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος ο οποίος επεσήμανε πως αν και μόλις μπήκε ο Νοέμβριος ήδη πολλοί εκείνοι που ρωτούν, ενώ απεύθυνε και κάλεσμα στον κόσμο να συμμετάσχει. «Κανένας δεν περισσεύει, άλλωστε η δύσκολη και οικονομικά συγκυρία, στη χώρα μας, δεν αφήνει περιθώρια, για τσακωμούς ή προβλήματα. Πρέπει να συμμετέχουμε όλοι μονιασμένοι, χωρίς έχθρες, να βγάλουμε από αυτόν τον δύσκολο μήνα του χειμώνα μερικά έστω από τα προβλήματά μας στην άκρη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος.

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΦΕΤΟΣ
Για να μην υπάρξουν προβλήματα, όπως αυτά που θέλουν κάποια γκρουπ να ενδιαφέρονται για το ίδιο θέμα, οι αιτήσεις όπως ήδη αναφέραμε θα κατατίθενται μόνο ηλεκτρονικά, με σειρά προτεραιότητας, από αύριο στις 9 το βράδυ. «Οι αιτήσεις από τους αρχηγούς, θα γίνονται μόνο εκεί δεκτές, ενώ φέτος υπάρχει μια άτυπη προθεσμία έως τις 5 Φεβρουαρίου, όχι επειδή αργότερα δεν θα γίνονται άλλες δεκτές, αλλά προκειμένου να συμμετέχουν τα γκρουπ στην κλήρωση για τη σειρά των πληρωμάτων», δήλωσε το μέλος της επιτροπής Χρύσα Λιάππα και εξήγησε: «Όσοι είναι εκπρόθεσμοι, θα ακολουθήσουν τους υπολοίπους, ανάλογα με το πότε ακριβώς υπέβαλαν αίτηση. Οι δε στολές των πληρωμάτων φέτος, θα τοποθετούνται υποχρεωτικά στο Πνευματικό Κέντρο, με πρώτη ημέρα την 23η Ιανουαρίου.
Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου παρευρέθησαν επίσης και το μέλος της καρναβαλικής επιτροπής Τασούλα Φοίφα και ο εθελοντής Δημήτρης Αλεξόπουλος, με όλους να τονίζουν ότι το Καλαματιανό Καρναβάλι αποτελεί πλέον ένα σημαντικό θεσμό.

 

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply