ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μετά την Κεραμοποιία Αναγνωσταρά λουκέτο σε εργοστάσιο της Δέλτα!

0

Πέφτουν ένα – ένα τα κάστρα της ελληνικής παραγωγικής οικονομίας και… ημείς άδομεν!!!

Η Κεραμοποιία Αναγνωσταρά στην Καλαμάτα ξεπερνούσε τα τοπικά όρια και για την ποιότητα των προϊόντων και για το εύρος των πελατών της. Περιζήτητα τα κεραμίδια της και η φήμη της άριστη. Όμως η ζωή και η αλόγιστη οικονομική πολιτική τα έφεραν έτσι που είχε ένα οδυνηρό «τέλος εποχής».

Μέχρι και την ύστατη στιγμή το ενδιαφέρον για την πορεία της εταιρίας και τους αριθμούς της καταστροφής συγκινούν πολλούς Μεσσήνιους, Πελοποννήσιους, και όπου αλλού η εταιρία είχε δραστηριότητα, όπου τα περίφημα κεραμίδια Αναγνωσταρά σκεπάζουν σπίτια και στεγάζουν όνειρα και ζωές! Ζωές που καταστρέφονται και όνειρα που γίνονται εφιάλτες μέσα στην αδιάκοπη περιδίνηση στην «εισαγόμενη» κρίση, με την καθοδική πορεία μιας εφταετίας να έχει καταστρέψει και ό,τι υγιές υπήρχε στην ελληνική παραγωγική οικονομία! Το «σπιράλ θανάτου» περισφίγγει τώρα τους πάντες, αλλά δανειστές και κυβερνήσεις – υποχείρια συνεχίζουν τα ανελέητα χτυπήματα στην πραγματική οικονομία αποτελειώνοντας ό,τι ακόμη απέμεινε ελληνικό! Αφαίμαξη μέχρι θανάτου από ασφυξία! Έλλειψη ρευστότητας, υπερφορολόγηση, συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης, ανεργία, πνίξιμο της κατανάλωσης και 24ωρη ενασχόληση (τώρα) για το τι θα γίνει με τα… κανάλια! Της διαπλοκής ή της αντιδιαπλοκής, αδιάφορο. Στο ίδιο έργο θεατές χρόνια τώρα με τους Έλληνες να μεταναστεύουν ή να παίρνουν τα… βουνά!!! Μαζί με το «τέλος εποχής» της Μεσσηνιακής Κεραμοποιίας Αναγνωσταρά είχαμε ταυτόχρονα κι άλλους «ξαφνικούς θανάτους» ελληνικών επιχειρήσεων, όπου τα λουκέτα διαδέχονται το ένα το άλλο… Χαρακτηριστικό παράδειγμα το εργοστάσιο της ΔΕΛΤΑ στα Τρίκαλα 
Όπως αναφέρει το trikalavoice.gr, «από το περασμένο φθινόπωρο το εργοστάσιο λειτουργούσε με προσωπικό ασφαλείας.
Πλέον έκλεισε οριστικά, διεκόπη η συνεργασία με παραγωγούς της περιοχής (παρέμειναν μόνο ορισμένοι κτηνοτρόφοι που είχαν μεγάλες μονάδες) και η παραγωγή της ΔΕΛΤΑ μεταφέρθηκε όλη στο εργοστάσιο της Ελασσόνας. 
Το λουκέτο αποτελεί πλήγμα για την περιοχή, κυρίως για μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, οι οποίοι πλέον αναζητούν άλλες γαλακτοβιομηχανίες για να παραδώσουν το γάλα τους.» Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην πραγματική οικονομία και άλλα πολλά που έρχονται, λουκέτα και περικοπές, έχεις και τους «Συριζαίους» υπουργούς, στελέχη, και δημοσιογράφους – φερέφωνα να μιλάνε: για απογείωση, εκτόξευση, επενδύσεις, πλεονάσματα και ένα σωρό άλλες τέτοιες παπαριές, ενώ επαίρονται ότι προσφέρουν ανθρωπιστικό έργο με… επιδόματα, γεμιστά, σάντουιτς, Τρίτη – Πέμπτη μακαρόνια και άλλα τέτοια χαριτωμένα, με αποκορύφωμα ότι έλυσαν(!) το προσφυγικό ζήτημα!!! Αν δεν συνέλθουν οι Έλληνες και δεν συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της καταστροφής που συντελείται, η χώρα δεν έχει καμία τύχη! Η απαλλαγή από τους χαρτογιακάδες των Αθηνών, τους αριστερο–δεξιούς τζιτζιφιόγκους τους επικίνδυνους λαϊκιστές και εθνομηδενιστές μαζί με τους απεσταλμένους killers (δολοφόνους) των δανειστών, αποχαιρετάτε την Ελλάδα που ξέρατε! Η χώρα των ηρώων και των αγωνιστών για την ελευθερία, οσονούπω θα είναι χώρος, φαιό νταμάρι, που θα… ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι! Και θα πειραματίζονται «εξωγήινοι» επενδυτές στου κασίδη του Έλληνα το κεφάλι!!!

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Leave a Reply