ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αποστρατεύεται ως πλοίαρχος από το Λιμενικό Σώμα ο Ιωάννης Μακαρούνης

0

ΜΕ  ΜΑΚΡΑ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΥΛΟΥ

 

ΠΡΟΑΓΕΤΑΙ αλλά αποστρατεύεται τιμητικά ο αντιπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής Ιωάννης Μακαρούνης του Αθανασίου (Α.Μ.2580) στο βαθμό του Πλοιάρχου Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, εν ενεργεία, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 8(α) του άρθρου 48 του ν.3079/2002 (Α΄311) και τίθεται αυτός σε αποστρατεία ύστερα από αίτησή του, επειδή έχει εκπληρώσει κάθε υποχρέωση παραμονής του στις τάξεις του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. 

Ο ανωτέρω αποστρατευόμενος πλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, εγγράφεται στα στελέχη εφεδρείας των Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, για πέντε χρόνια μετά την έξοδό του από το Λιμενικό Σώμα, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 18 του π.δ.37/2012 (Α΄ 75).

O δραστήριος Πλοίαρχος ως γνωστόν έχει διατελέσει μακρά θητεία στο λιμενικό σώμα, ήταν από τους πρώτους διοικητές του Λιμενικού Σταθμού της Κυπαρισσίας για πολλά χρόνια, ενώ την τελευταία 10ετία έχει υπηρετήσει άριστα την Λιμενική Αρχή της Πύλου και για τον λόγο αυτό έχει τιμηθεί από το Δήμο Πύλου Νέστορος. Θυμίζουμε ότι το Λιμενικό Σώμα σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες όπως την Αστυνομία έχουν συμβάλλει καθοριστικά στην εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων εντός των θαλασσίων υδάτων στην περιοχή μας, ενώ η κοινωνική δράση ήταν πλούσια για χρόνια. Ιδίως αν αναλογιστούμε ότι Πύλος και Κυπαρισσία εποπτεύουν τα θαλάσσια σύνορα της Δυτικής Πελοποννήσου.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

 

Leave a Reply