ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Εγκλήματα» τελειότητας!!!

0

επισημανσεις

 

PANTESΤου Θανάση  Παντέ

«ΕΙΔΑΤΕ τον Γιάννη Στουρνάρα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής; Οχι; Χάσατε. Τι έγινε, κύριε αρχιτραπεζίτη; Ολα καλώς καμωμένα! Κάπως έτσι!

ΜΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ; Και αυτές έπραξαν το καθήκον τους. Μα οι έλεγχοι; Και αυτοί έγιναν! Μα οι επιτροπές ελέγχου; Και αυτές λειτούργησαν. Αριστα. Δεν το είπε έτσι, αλλά αυτό εννοούσε. Και η Τράπεζα της Ελλάδος; Πολύ σωστά έπραξε. Με μια μικρή διαφορά: ότι εγώ στη θέση του Προβόπουλου θα είχα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου από το 2008!

ΔΗΛΑΔΗ η Τράπεζα της Ελλάδος έλεγχε τα δάνεια που έδιναν οι τράπεζες; Φυσικά! Μόνο μερικοί κακοπληρωτές υπάρχουν. Πόσοι είναι αυτοί; Ρωτάω εγώ. Ας πούμε δέκα, είκοσι, άντε εκατό!

ΚΑΙ ΠΩΣ έγινε και ο ελληνικός λαός αναγκάστηκε να πληρώσει τα σπασμένα με τρεις ανακεφαλαιoποιήσεις των τραπεζών; Α, σου λέει ο κ. Στουρνάρας, το πρόβλημα δεν είναι των τραπεζών, το πρόβλημα είναι δημοσιονομικό. Το Δημόσιο πληρώνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Και οι τράπεζες τίποτα; Εστω κάποιο πταίσμα; Α, δεν γνωρίζω!

ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ, το τραπεζικό σύστημα λειτούργησε τέλεια. Περίπου όλα τα δάνεια εκχωρήθηκαν με ανάλογες εγγυήσεις. Μόνο που μετά την κρίση οι δανειολήπτες βρέθηκαν σε αδιέξοδο. Από πού να τα βρουν και να πληρώσουν οι καψεροί; Από άδεια πορτοφόλια; Δεν τους βλέπετε; Νυχθημερόν σκυμμένοι πάνω από τενεκέδες σκουπιδιών. Σκαλίζουν, σκαλίζουν, μπας και βρουν αποφάγια να ταΐσουν τα παιδάκια τους!

ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ, τέλεια λειτούργησαν άπαντες των κυβερνητικών κομμάτων. Εντάξει, δεν λέμε, επί τέσσερις δεκαετίες κάναμε κάποια λάθη. Αλλά μετά, όλα καλώς καμωμένα. Τέλεια ο Σαμαράς. Τέλεια ο Βενιζέλος. Τέλεια ο Γιωργάκης. Τέλεια ο Στουρνάρας. Και πώς έγινε, παιδιά, και η Ψωροκώσταινα εξακολουθεί να τραμπαλίζεται στο χάος; Μα, δεν ξέρεις; Ο Τσίπρας φταίει!

ΕΛΑ, ΟΜΩΣ, που τέλεια και ο Αλέξης… Το παιδί από την υπερκόπωση κινδυνεύει να βρεθεί στον τάφο – χτύπα ξύλο! Τέλεια και ο Κατρούγκαλος. Αυτός στις επάλξεις να δίνει μάχες για μισθούς και συντάξεις. Τέλεια και ο Νίκος Παππάς. Α, σου λέει, ο διαγωνισμός για τις άδειες των καναλιών η πιο σπουδαία εφεύρεση επιπέδου παγκόσμιου ρεκόρ. Τέλεια και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Τέλεια όλοι. Σχεδόν τέλεια. Καλώς καμωμένα!

ΤΕΛΕΙΑ και οι εργατοπατέρες του συνδικαλιστικού κινήματος. Μα, ρε παιδιά, εσείς αραχτοί με ασυλία να μην κοπιάζετε όπως οι άλλοι. Μα ναι, σου λένε. Εμείς κοπιάζουμε για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των εργατών. Μα ποια δικαιώματα; Εδώ δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο!

ΤΕΛΕΙΑ και ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Αντε, σου λέει, πάνω στη μούρλια κάποιου Χρυσαυγίτη σκοτώθηκε ο Φύσσας! Τέλεια και ο Λεβέντης. Ολα τα λέει και όλα τα προβλέπει. Τέλεια και ο Σταύρος, ο φανατικός μεταρρυθμιστής και εκσυγχρονιστής του ελληνικού σουλτανάτου. Τέλεια και η Φώφη. Μα φέρατε την καταστροφή. Ποιος εγώ; Αμέτοχη η Φώφη. Για όλα φταίει ο Τσίπρας. Εκείνος ο άθλιος ο Αλέξης είναι η επιτομή της καταστροφής. Υπόλογος για όλα. Μα για όλα!

ΤΕΛΕΙΑ και οι διανοούμενοι, οι λόγιοι, οι ταγοί. Τέλεια ακινησία. Τέλεια σιωπή. Τέλεια εσωστρέφεια. Τέλεια αδιαφορία. Τέλεια εγωπάθεια. Τέλεια αμηχανία!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ τελειότητα οι ανώτατοι δικαστικοί. Παρόμοια τελειότητα με τους ιεράρχες της Ορθοδοξίας. Παρόμοια τελειότητα από το 1 εκατομμύριο των ελεύθερων επαγγελματιών. Φοροδιαφυγή είπατε; Πάντως δεν φταίω εγώ. Κι αν μερικές φορές δεν πληρώνω, το κάνω επειδή οι φόροι είναι δυσβάσταχτοι και κλέφτης το κράτος!

ΠΟΙΟΣ φταίει, ρε παιδιά, για την καταστροφή; Ποιος; Ο κανείς; Από την άφθονη πατριωτική τελειότητα, στο τέλος θα φταίμε εμείς!».

***

ΑΠΟ τον Δημήτρη Δανίκα τα προηγηθέντα και με τίτλο «Το τέλειο έγκλημα».

ΥΠΑΡΧΕΙ όμως τέλειο έγκλημα;

ΟΧΙ, ισχυρίζονται όσοι εξιχνιάζουν εγκλήματα αλλά σε ό,τι σχετίζεται με πολιτικά εγκλήματα, η βεβαιότητα μάλλον δεν ισχύει, τουλάχιστον δεν μπορούν οι εν λόγω ειδικοί να την επικαλεστούν.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ που τα κάνουν όλα τέλεια, όπως προκύπτει μόνο από τα λεγόμενά τους βέβαια, ως εκ τούτου εύκολα μπορούν να θεωρηθούν και ως ειδήμονες περί εγκληματολογίας;

ΗΣΥΧΑΣΤΕ και δεν φτάσαμε ως εκεί, άλλωστε η τελειότητα στην προκειμένη περίπτωση είναι που μας απασχολεί και από «τέλειους» γύρω μας άλλο τίποτα!!

ΕΙΝΑΙ τόσοι πολλοί που είναι ν’ ανησυχείς για τα όσα τόσο τέλεια κάνουν κι όλα μέσα στην συνεχή και προκλητική ατέλεια βρίσκονται συνεχώς και σε βάρος μας!!

ΤΕΛΙΚΑ μας περιβάλλουν τέλειοι και είναι ν’ απορεί κανείς πως δεν το έχουμε ήδη καταλάβει.

ΠΙΣΩ πάλι στο κείμενο του Δανίκα και άλλα σχόλια για σήμερα δεν χρειάζονται, γιατί καραδοκούν οι «τέλειοι εγκληματίες» περιβαλλόμενοι από εισαγωγικά βεβαίως.

 

130 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply