ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκλογές σήμερα στον Εμπορικό Σύλλογο της Κυπαρισσίας

0

 

ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ κατεβαίνει, σήμερα Τετάρτη το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. με ορατά τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου σε καιρούς κρίσης.

Ο απολογισμός της απερχόμενης περιόδου αναμένεται να είναι σημαντικός όπως και οι προτάσεις για μετεξέλιξη του ιστορικού σωματείου που ξεκίνησε το 1928. Την εποχή εκείνη μάλιστα είχε δημιουργηθεί Ομοσπονδία επαγγελματικών τάξεων της πόλης καθώς ο εμπορικός συγκέντρωνε όλο το φάσμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή όπως το ιστορικό Σταυροπάζαρο και όταν η Παλιά πόλη διευρύνθηκε προς τα δυτικά φτάνοντας αργότερα ως την παραλία που αποτελούσε οικισμό.

Η κομβική σημασία της εξέλιξης του οργάνου απαιτεί σοβαρότητα με οργανόγραμμα δράσεων. Αυτό διότι οι προκλήσεις είναι ορατές και όπως έχουν επισημάνει μέλη του Δ.Σ. το παραεμπόριο, το ασφαλιστικό με το συνταξιοδοτικό, με την άγρια φορολογία παραμένουν στο επίκεντρο. Τέτοια θέμα υποστηρίζει πάντως ως Πρόεδρος του Ελεγκτικού οργάνου Εμπόρων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας ο πρώην Πρόεδρος κ. Παν. Παναγιωτόπουλος που έθεσε τα θεμέλια για την αναβάθμιση του οργάνου και φιλοξένησε την ομοσπονδία 2 φορές στην Κυπαρισσία. Τα φλέγοντα όμως ζητήματα είναι όμως ορατά. Αλλά και τεράστια συμβολή της απερχόμενης προέδρου κ. Ειρήνη Θεοδωροπούλου, του δραστήριου Δημήτρη Αβδάλα και Νίκου Τερζή, του κ. Π. Καγιάφα, του κ. Σπ. Χηνόπουλου κι άλλων που αγαπούν την πόλη και μέσα από καινοτόμες ιδέες κάνουν πράξη την συλλογικότητα.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ  ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ

Ο εξωραισμός της αγοράς από το κέντρο ως τη πλατεία ταξί και τους 2 κεντρικούς εμπορικούς δρόμους με την συμβολή του Δήμου αποτελεί πάγιο αίτημα, η πεζοδρόμηση στην οδό έξω από την Μητρόπολη που υπήρχε εδώ και δεκαετίες καθώς ποτέ δεν ολοκληρώθηκε το έργο που ήταν σε εξέλιξη, το κυκλοφοριακό που ποτέ δεν εφαρμόστηκε, η διαμόρφωση εισόδου της πόλης κοντά στον ΟΣΕ, η εξακτίνωση δράσεων υποδομών στη πόλη. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται νέα πρόσωπα να θέσουν υποψηφιότητα και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκπλήξεις είτε αποχωρήσεις. Το σίγουρο είναι ότι ο Εμπορικός σύλλογος πρέπει να θέσει την σφραγίδα του στην ταυτότητα της ιστορικής πόλης και στα συν συγκαταλέγεται η ανανέωση με νέα πρόσωπα στα εμπορικά καταστήματα με φρέσκες ιδέες αλλά και η πείρα των παλιών.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Leave a Reply