ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με κόντρες για τη σύνθεση των νέων διοικήσεων η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας

0

 

ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ λάθος απέδωσε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παν. Κατσίβελας και ζήτησε να διορθωθεί και να οριστικοποιηθεί η τοποθέτηση των μελών στις διοικήσεις των Νομικών Προσώπων του Δήμου.

Ο Στ. Ανδρινόπουλος ζήτησε διευκρινίσεις για τη διαδικασία τροποποίησης των αποφάσεων. Ο δήμαρχος είπε ότι νέος πρόεδρος του Νομικού Προσώπου είναι ο Θ. Τσαλαμανδρής, ενώ αναπληρωτής είναι ο Α. Αδρακτάς με αντιπρόεδρο τον Παν. Τσίγγανο και αναπληρωτή τον κ. Κανελλόπουλο. Παράλληλα απαρίθμησε τους αναπληρωτές μελών και την επιλογή ενός πολίτη με τον αναπληρωτή του.

Στη Κοινωφελή Επιχείρηση αναπληρωτής του προέδρου κ. Μπουγά θα είναι ο κ. Τσακανίκας, αντιπρόεδρος ο κ. Αδρακτάς με ορισμό πολίτη μαζί με τον αναπληρωτή του.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης ήταν επικριτικός για την σύσταση νομικών προσώπων. Έθιξε το θέμα λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε η συζήτηση να είναι επιπέδου με βάση ενημερωμένους συμβούλους χωρίς προχειρότητες. Έστειλε μήνυμα προς το προεδρείο ότι αν δεν τηρηθεί η διαδικασία ενημέρωσης η παράταξή του θα συμμετέχει σε συζητήσεις αλλά θα απέχει από τις ψηφοφορίες. Μίλησε για υφαρπαγή ψήφων συμβούλων της συμπολίτευσης και διερωτήθηκε αν έγινε σκόπιμα ή από  ανικανότητα.

Αργότερα σήκωσε τους τόνους ζητώντας επί προσωπικού για το δήμαρχο, όταν έγινε υπαινιγμός ότι κυνηγούσε δημοσιογράφους στο διάδρομο για ενημέρωση επί θεμάτων, αλλά και όταν ο δήμαρχος είπε ότι όποιος έχει δουλέψει είναι εύλογο να κάνει ανθρώπινα λάθη.

ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑ-ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

 Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Καλκαβούρας απάντησε ότι δεν ευθύνεται για τους εισηγητές αν έχουν έτοιμο φάκελο ή ελλιπή, σύμφωνα με καταγγελίες συμβούλων για συγκεκριμένα θέματα. Επέμεινε ότι έχει δοθεί λόγος σε όλους μέχρι και πολίτες, εφόσον τηρείται η διαδικασία, παραδεχόμενος ότι έκανε λάθος στο προηγούμενο Συμβούλιο.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι τα λάθη γίνονται λόγω της μεγάλης δράσης του Δήμου, προσθέτοντας ότι ο ίδιος έχει πάρει 1.100 περισσότερες αποφάσεις από την προηγούμενη αρχή, υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος δουλεύει στο… κόκκινο!

Ο Σαράντος Κουκούμης συμπλήρωσε ότι η κριτική γίνεται για να βελτιωθεί ο Δήμος και για τον λόγο αυτό υποβάλλονται συγκεκριμένες προτάσεις που μπορεί να περιέχουν θετικά στοιχεία. Ζήτησε, πάντως, να ακούγεται όντως η φωνή των πολιτών. Στην έκτακτη συνεδρίαση απουσίαζαν τόσο ο Θ. Τσαλαμανδρής όσο και ο Ζ. Κανελλόπουλος γεγονός το οποίο έθιξε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Παρών ψήφισαν οι Κουκούμης, Κουτρουμπής και Ανδρινόπουλος και λευκό οι Ασημακόπουλος και Βουδούρης, ενώ καταψήφισε ο Δημ. Κουτσούλης.

 

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Leave a Reply