ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεκίνησε δυναμικά και… συνεχίζει το «Μικρόβιο», ο Πολυχώρος Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Καλαμάτα

0

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος μήνας του Πολυχώρου Δημιουργίας της ΚΝΕ «Μικρόβιο – Γιώργος Βουβαλέας» στον οποίο έλαβαν χώρα πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις.  Αρχικά, παρουσιάστηκε το βιβλίο «Που’ ναι η μάνα σου μωρή;» με την παρουσία της συγγραφέως Δ. Πέτρουλα, έγινε προβολή του ντοκιμαντέρ «Ludlow: οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα» του Λ. Βαρδαρού και συζήτηση με θέμα «Ο ΔΣΕ μέσα από τις σελίδες των λογοτεχνών μαχητών του» όπου μίλησε η Ε. Μηλιαρονικολάκη, επικεφαλής του τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, διαβάστηκαν αποσπάσματα από βιβλία γραμμένα μέσα στη φωτιά της μάχης και προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Ταξισυνειδησία» του Κ. Βάκκα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Αυτήν την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί γλέντι για τη οικονομική ενίσχυση του Πολυχώρου, ενώ την Τρίτη στις 8 του μηνός στις 6 το απόγευμα θα γίνει η προβολή του ντοκιμαντέρ «Η ζωή στους Βράχους» για τις γυναίκες μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Δε δουλώνω, δεν απογράφω» της Ν. Αποστολοπούλου, το μέλος της Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ  Κ. Ρεϊτζόπουλο, ενώ θα διαβαστούν αποσπάσματα από βιβλία της συγγραφέως. Επίσης, στην εκδήλωση θα προβληθεί βίντεο με παλιότερη συνέντευξη της Ν. Αποστολοπούλου. Στις 20 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα διοργανώνεται ομιλία με θέμα «Η δική μας Τέχνη δεν αρκείται στην αναγνώριση της πραγματικότητας». Θα μιλήσει ο Λουκάς Αναστασόπουλος μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και του Τμήματος Πολιτισμού της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ, θα γίνει η προβολή του Ντοκιμαντέρ «Non Omnis Moriar», για την πολύμηνη απεργία στη «Χαλυβουργία Ελλάδος».

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Στον Πολυχώρο, πραγματοποιούνται και δωρεάν μαθήματα.
Κάθε Δευτέρα, χειροτεχνία και ντεκουπάζ στις 5 το απόγευμα και στις 8 μάθημα 3D γραφικών, κάθε Τρίτη στις 8:30 το βράδυ σύγχρονος χορός,

κάθε Τετάρτη στις 6 το απόγευμα ελεύθερο σχέδιο και γραφιστική,

τις Πέμπτες στις 6 το απόγευμα παραδοσιακοί χοροί, την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα μουσικό παιχνίδι για παιδιά Δημοτικού και κάθε Σάββατο στις 4 μετά το μέσημερι, φωτογραφία. Ακόμα, έχει οριστεί η συνάντηση για το εργαστήριο του κοσμήματος τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα , ενώ άμεσα, θα ξεκινήσουν τα σεμινάρια της Θεατρικής Ομάδας και τα μαθήματα της κιθάρας.

Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει μπορεί να κάνει ηλεκτρονική εγγραφή στο www.mikrovio.com ή στο mikrovioklmt@gmail.com ή στο χώρο του «Μικρόβιου» (συμβολή Αριστοδήμου και Παπατσώνη) κάθε απόγευμα. 

Φωτορεπορτάζ

Leave a Reply