ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σχολείο Τουρισμού και άλλα περί Καλαμάτας

0

αλλα λογια

PANTESΤου Θανάση  Παντέ

ΑΣ ΕΙΠΩΘΕΙ ευθαρσώς και δεν χρειάζονται μεμψιμοιρίες.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ έχει πλέον οριστικά και αμετάκλητα σφραγίσει τη σχέση του με την επιτυχία και η 5η φορά που αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στο Elite City Resort, το επιβεβαιώνει περίτρανα. 

ΟΙ ΑΝ.ΖΑ. έβαλαν ψηλά τον πήχυ των απαιτήσεων εξαρχής και εκεί τον κράτησαν. Τους αξίζουν συγχαρητήρια βεβαίως και όχι μόνο για τη δική τους επιτυχημένη παρουσία αλλά και γιατί ενέπνευσαν κι άλλους ν’ ασχοληθούν με ενθουσιασμό με την υπόθεση του τουρισμού, που δεν είναι ούτε εύκολη ούτε και χρειάζεται ανώδυνες προσεγγίσεις. 

ΑΥΤΗ η επιτυχία βέβαια δεν ήρθε τυχαία, ούτε ως δωρεά εξ ουρανού, αλλά σαν ιδανικό αποτέλεσμα του συνδυασμού αισιοδοξίας και εξωστρέφειας σε γενναίες δόσεις ομολογουμένως εκ μέρους των εμπνευστών και δημιουργών του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, Κώστα Ανδριανόπουλου και Ανδρέα Ζαγάκου που αποτελούν το δίδυμο της επιτυχίας, γνωστοί πλέον και ως ΑΝ.ΖΑ. από τα αρχικά των επιθέτων τους. 

ΟΙ ΑΝ.ΖΑ. λοιπόν τα κατάφεραν και μπράβο τους!!! 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ πια ο δρόμος για τα δυσκολότερα γίνεται ευκολότερος με το κεκτημένο της διεκδίκησης της γνώσης μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία. 

ΓΙΑΤΙ χωρίς εκπαίδευση η γνώση παραμένει διάσπαρτη και αταξινόμητη και εύκολα χάνεται αφού δε γίνεται κεφάλαιο επιτυχίας. 

ΤΟ 5ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας ολοκληρώνεται σήμερα και τις επόμενες μέρες θα πούμε περισσότερα για τις εντυπώσεις που άφησε. 

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ τα ειπωθέντα από τους θεσμικούς, στην έναρξη του Σχολείου, για άλλη μια φορά ξεχώρισαν για τη μεγαλοστομία τους που δυστυχώς δεν καλύπτει το μέγεθος της άγνοιάς τους, αντίθετα το καθιστά προκλητικό. 

***

ΠΗΡΕ καλή πάσα από το Ζαγάκο ο δήμαρχος για να πει δύο λόγια και για τη διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2121 για την Καλαμάτα κι εκείνος νόμιζε ότι είχε μια ακόμα ευκαιρία να θυμίσει πως από εδώ ξεκίνησε η επανάσταση του 1821!!!

ΕΙΝΑΙ να απορεί κανείς με την εμμονή του δημάρχου σε αυτό το επιχείρημα, που έτσι κι αλλιώς δεν έχει καμία σχέση στην επιχειρηματολογία για τη διεκδίκηση και δεν θα ληφθεί υπόψη για την επιλογή της πόλης, αν τελικά αυτή γίνει. 

ΓΙΑΤΙ λοιπόν ο δήμαρχος εμμένει στα περί επανάστασης του 1821 και τη συμπλήρωση των 200 χρόνων της το 2021; Προφανώς για να εορταστεί πανηγυρικά το γεγονός τότε, αλλά η τόση εμμονή υπερβαίνει κατά πολύ το αυτονόητο των εκδηλώσεων που τότε θα γίνουν έτσι κι αλλιώς και που δεν θα έχουν σχέση με το αν είναι ή δεν είναι η Καλαμάτα Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα. 

ΑΒΥΣΣΟΣ η ψυχή ενός ανθρώπου βέβαια και εντός της δεν είναι εύκολο να κοιτάξεις χωρίς να τρομάξεις!!!

***

ΤΕΛΙΚΑ ο Θεοδωράκης στη σύντομη παρέμβασή του στο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, εστίασε πρωτίστως στην ιδιότητα του πρώην εστιάτορα και στην εμπειρία που είχε στο χώρο της εστίασης, όπου η θητεία του κρίνεται ως επιτυχημένη κατά γενική ομολογία. 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ τα όσα είπε και αν το ακροατήριο δεν τον είδε ως πολιτικό που μιλούσε για την πρώην επαγγελματική του ιδιότητα, τότε θα είχε πολλά να διδαχθεί από το παράδειγμά του στον τομέα της εστίασης ως επιτυχημένου επιχειρηματία. 

ΟΣΟ για την πολιτική του δήλωση εκτός της αίθουσας των εκδηλώσεων του Σχολείου ότι: «Το Ποτάμι ήρθε για να αλλάξει το πολιτικό σύστημα», δεν ξέρω πόσο πειστική μπορεί να θεωρηθεί. 

ΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ κρίνουμε από τα δημοσκοπικά ευρήματα που τον τελευταίο καιρό έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το Ποτάμι στερεύει με εντονότατους ρυθμούς. 

***

ΟΡΘΩΣ ζητείται συνεχώς η αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας. Πρόσφατα εξέφρασε αυτό το αίτημα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης με επιστολή του στον υφυπουργό Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση. 

ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να κάνει ο Χαρίτσης δεν γνωρίζουμε, αλλά είναι γεγονός ότι η αναβάθμιση του αεροδρομίου επείγει, αν θέλουμε να κάνουμε λόγο για τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή μας και ότι ο τουρισμός είναι προτεραιότητα πλέον.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

 

 

81 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply