ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

2,5 κιλά χασίς, τμήμα πήλινου αμφορέα και 1 κιλό λαθραίο καπνό κατείχαν δύο άντρες στο Πεταλίδι!

0

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ πλήγμα στην εμπορία ναρκωτικών, κατέφεραν οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, οι οποίοι συνέλαβαν στο Πεταλίδι, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος,

δυο άνδρες 59 και 61 ετών, για μεγάλες ποσότητες χασίς, αλλά και λαθραίο καπνό.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 59χρονου, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 610 γραμμάρια κάνναβης, ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους 961 γραμμαρίων, μια ζυγαριά ακριβείας και ένα τμήμα πήλινου αμφορέα «λαιμός αμφορέα».
Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 61χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ένα φυτό κάνναβης, ύψους 50 εκατοστών περίπου, ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 18 γραμμαρίων και ποσότητα λαθραίου καπνού 74 γραμμαρίων.
Οι δύο συλληφθέντες, διατηρούσαν ένα ακόμη σπίτι από κοινού, στο οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 1.857 γραμμαρίων, καθώς και ένα αεροβόλο περίστροφο, το οποίο επίσης κατασχέθηκε. Το τμήμα πήλινου αμφορέα, επιδείχθηκε σε αρχαιολόγο και κρίθηκε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα αποσταλεί στην αρμόδια Υπηρεσία. Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, τα όπλα και τον Τελωνειακό Κώδικα.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΜΕ ΧΑΣΙΣ
Την ίδια ημέρα στους Γαργαλιάνους συνελήφθη και ένας 27χρονος Πακιστανός ο οποίος κατείχε 14,4 γραμμάρια κάνναβης, η οποία και κατασχέθηκε.
Η σύλληψη έγινε από τους αστυνομικούς τη Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας.

 

 
Φωτορεπορτάζ

148 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply