ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυλαία στο 5ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας με την παρουσίαση του ελληνικού πρωινού

0

 

ΜΕ ΠΛΗΡΗ επιτυχία ολοκληρώθηκε και το 5ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας που πραγματοποιήθηκε και αυτή τη φορά στο Elite City Resort, κερδίζοντας το ενδιαφέρον των ανθρώπων του τουρισμού, παλιών και νέων, με την πλούσια θεματολογία που παρουσίασε. 

Την τελευταία μέρα παρουσιάστηκε και το ελληνικό πρωινό από τον εμπνευστή της ιδέας και μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργο Πίττα, ο οποίος αναφερόμενος στην πρωτοβουλία αυτή ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι ιδέες κινούν την ανάπτυξη και όχι τα προγράμματα.  Το ελληνικό πρωινό προσδίδει ταυτότητα στον τόπο.  Το ελληνικό πρωινό χωρίστηκε αρχικά σε 10 κατηγορίες εδεσμάτων και κάτω απ’ αυτές συντάχθηκαν τα τοπικά προϊόντα κάθε περιοχής». 

Ο κ. Πίττας αναφέρθηκε ακόμα στις δυσκολίες που υπήρχαν ώσπου να ’ρθουν  σε επαφή οι ξενοδόχοι με τους παραγωγούς λόγω της δυσπιστίας που υπήρχε μεταξύ τους ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως και το ελληνικό πρωινό ως ιδέα είχε ν’ αντιμετωπίσει στην αρχή όλα τα προβλήματα της ελληνικής κακοδαιμονίας. 

Σήμερα πάντως, επτά χρόνια από τότε που η ιδέα αυτή άρχισε να υλοποιείται, 800 ξενοδοχεία έχουν πιστοποιηθεί ενώ έχει δημιουργηθεί ένα σημαντικό brand name για την ελληνική γαστρονομία που αναμφισβήτητα είναι μέρος του ελληνικού πολιτισμού. 

Ακολούθησε παρουσίαση του ελληνικού πρωινού από τον executive chef του Elite Στέλιο Μπαρμπέα και τον συνεργάτη του Γιώργο Βέργαδο. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας και μέλους του Ξ.Ε.Ε. Δημήτρη Καραλή, ο οποίος χαρακτήρισε τη γαστρονομία αιχμή του δόρατος για τον τουρισμό. 

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα άτομα που παρακολούθησαν το 5ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας ήταν και δύο κοπέλες, η Αουρέλια που ήρθε από την Αλβανία και η Νίκη που ήρθε από τα Χανιά και οι οποίες απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των υπολοίπων παρευρισκομένων. 

Ανελλιπώς παρόντες και σε αυτό το Σχολείο δύο γερόλυκοι του τουριστικού επαγγέλματος στη Μεσσηνία, ο Τάκης Βασιλόπουλος και ο Νίκος Ρούμπος.

Το Σχολείο ολοκληρώθηκε με παράθεση μπουφέ με παραδοσιακά προϊόντα της Πελοποννήσου και με τους δημιουργούς του Σχολείου, Κώστα Ανδριανόπουλο και Ανδρέα Ζαγάκο να είναι ήδη πανέτοιμοι για το επόμενο βήμα. Εύγε!!!

 

Θανάσης Παντές

 

Φωτορεπορτάζ

Leave a Reply