ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δωρεάν εισιτήρια σε φοιτητές και από την Καλαμάτα δίνει και φέτος η αεροπορική εταιρεία Αegean

0

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ»

 

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ των νέων και της ελληνικής οικογένειας, παραμένει για 4η συνεχή χρονιά, η Αegean η οποία υλοποιεί το Πρόγραμμα Στήριξης Φοιτητών «Κοντά στους Νέους», το οποίο εγκαινιάστηκε κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία απευθύνεται σε όλους τους νεοεισαχθέντες φοιτητές, που φοιτούν σε ΑΕΙ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και αντιμετωπίζουν την ανάγκη μετακίνησης. Για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017, επιπλέον 250 Έλληνες πρωτοετείς φοιτητές θα λάβουν δωρεάν από την Aegean και την Olympic Air 8 εισιτήρια μονής διαδρομής ανά έτος, για όλη την τετραετή ή πενταετή διάρκεια των σπουδών τους. Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοβουλία αυτή της Αegean αφορά σε 100 νεοεισαχθέντες φοιτητές από περιοχές που εντάσσονται σε προορισμούς με δρομολόγια άγονων γραμμών: Ζάκυνθος, Λέρος, Πάρος, Κύθηρα, Ικαρία, Σκιάθος, Κάρπαθος, Σκύρος, Κέρκυρα, Χίος, Σάμος, Καλαμάτα και μέσω συνδεδεμένου δρομολογίου σε Καστελλόριζο, Αστυπάλαια και Κάλυμνο, αλλά και σε 150 νεοεισαχθέντες από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ήδη, κατόπιν υποβολής των σχετικών αιτήσεων και δικαιολογητικών, συνολικά 750 φοιτητές, 250 νεοεισαχθέντες ανά έτος, εξαργυρώνουν τα προνόμια του προγράμματος, λαμβάνοντας από την Αegean και την Olympic Air αεροπορικά εισιτήρια, τα οποία προσφέρονται 100% δωρεάν, καθώς το πρόγραμμα προβλέπει και την κάλυψη των φόρων αεροδρομίων.

 ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα είναι κυρίως κοινωνικοοικονομικά, καθώς η εταιρεία στοχεύει να στηρίξει και πάλι τους νέους φοιτητές στο δεδομένο οικονομικό περιβάλλον και να βοηθήσει στην ελάφρυνση των οικονομικών υποχρεώσεων της ελληνικής οικογένειας σε ολόκληρη τη χώρα.

Η απόφαση της Αegean για επέκταση του Προγράμματος Στήριξης Φοιτητών «Κοντά στους Νέους», για 4η διαδοχική ακαδημαϊκή χρονιά, επιβεβαιώνει τη σαφή δέσμευση της εταιρείας να παραμένει -σε κάθε περίσταση- διπλά στην ελληνική οικογένεια, συνεισφέροντας σε κάθε δυνατή ευκαιρία, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας www.kontastousneous.gr όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μετά την εγγραφή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.  Οι νέοι πρωτοετείς της ακαδημαϊκής χρονιάς 2016/17 θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο www.kontastousneous.gr έως και το τελευταίο λεπτό, της τελευταίας ημέρας του μήνα, έως τις 23:59 της 30ης  Νοεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από το www.kontastousneous.gr.

 

 

 

Leave a Reply