ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η επιτυχία του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας και τα ΟΧΙ του 1940 και του 2015

0

επισημανσεις

 

PANTESτου  Θανάση  Παντέ

ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ χρονική στιγμή, ο τουριστικός κλάδος, εστιάζει κύρια στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, και στην προσέλκυση υψηλότερης αξίας τουριστικών ομάδων, στην αύξηση του μέσου εσόδου ανά επισκέπτη, μέσα από την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

Η  ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ εθνική «βιομηχανία», αποκτά διαρκώς αυξανόμενο ρόλο και επίδραση στην οικονομική και κοινωνική ζωή, μέσα κι από  τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την πραγματοποίηση επενδύσεων για ανάπτυξη υποδομών (τουριστικών και μη).

ΜΕΣΑ σ’ αυτό το περιβάλλον, «γεννήθηκε» το   ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ !    

ΤΟ “ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ” είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία κι ιδέα – εθελοντικού και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα – που προέκυψε όταν άνθρωποι που δραστηριοποιούνται οι ίδιοι στο χώρο του τουρισμού και της εκπαίδευσης, αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες των ανθρώπων του τουρισμού,  αποφάσισαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες! 

ΟΧΙ ΜΟΝΟ για να καλύψουν το κενό που αφήνει το κράτος στην τουριστική εκπαίδευση, αλλά και για να δώσουν τη δυνατότητα σε νέους αλλά και παλαιούς συναδέλφους να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις στον τομέα μας και να προσαρμοστούν ιδανικότερα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ και τη δημιουργική τρέλα αυτών των ανθρώπων και της ομάδος εθελοντών κι επιστημόνων που τους πλαισιώνει – βρήκαν την ευγενική στήριξη σημαντικού αριθμού επιχειρήσεων, συλλόγων,  φορέων κι οργανισμών.

Η ΔΙΑΡΚΗΣ εκπαίδευση κι επιμόρφωση, αποτελεί βασικό παράγοντα εργασιακής εξέλιξης σε οποιοδήποτε επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα δε στον τουριστικό τομέα που οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ λοιπόν είναι να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους επαγγελματίες κι εργαζομένους στον χώρο του Τουρισμού και  Επισιτισμού, αλλά και στους σπουδαστές σχολών τουριστικής κατεύθυνσης, διαρκή επιμόρφωση κι ενημέρωση, με στόχο να αποκτήσουν επικαιροποιημένες γνώσεις και να παρακολουθούν με συνέπεια τις νέες εξελίξεις. 

Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ επιμόρφωση και εκπαίδευση όλων των στελεχών της τουριστικής βιομηχανίας κρίνεται απόλυτα επιβεβλημένη, ιδιαίτερα σε ένα ανθρωποκεντρικό τομέα όπως είναι ο τουρισμός.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ στοχεύει να καταστεί ένα πρωτοπόρο κι αναγνωρισμένο  εκπαιδευτικό εργαλείο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, που προσφέρει δωρεάν ευέλικτα και ταχύρυθμα  προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.  Βασικοί στόχοι του Σχολείο Τουρισμού είναι η προαγωγή της τουριστικής επιστήμης και της γνώσης, καθώς  κι η προώθηση της τουριστικής συνείδησης.

ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ, είναι να προσφέρουμε στους επαγγελματίες κι εργαζομένους στον χώρο του Τουρισμού και του Επισιτισμού, αλλά και στους σπουδαστές των Σχολών Τουριστικής Κατεύθυνσης, διαρκή επιμόρφωση κι ενημέρωση, με στόχο να αποκτήσουν επικαιροποιημένες γνώσεις και να παρακολουθούν με συνέπεια και επαγγελματισμό τις νέες εξελίξεις σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον

ΤΟ “1ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ” πραγματοποιήθηκε με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία τον Δεκέμβριο 2014, συγκεντρώνοντας 550+ συμμετοχές από ολόκληρη την Ελλάδα κι εκπαιδευτές υψηλότατου επιπέδου, ενώ το “2ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας” που διοργανώθηκε τον Μάρτιο 2015, καθιέρωσε την τεράστια οργανωτική κι εκπαιδευτική επιτυχία της πρωτοβουλίας, συγκεντρώνοντας 650+ συμμετοχές και προσφέροντας 35 εκπαιδευτικές ώρες με πλούσια θεματολογία.

ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2015  πραγματοποιήθηκε το “3ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας ” με πολλές κι ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες κι 600 συμμετοχές, ενώ τον Απρίλιο 2016 διοργανώθηκε το “4ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας ” με για μια ακόμη φορά εκατοντάδες συμμετοχές από ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την υπόλοιπη Ελλάδα.

ΤΟΝ ΜΑΙΟ 2016 υλοποιήθηκε κι η πρώτη περιφερειακή εκδήλωση, με τη διοργάνωση του 1ου Σχολείου Τουρισμού Ναυπλίου στην αίθουσα πολιτισμού «ΦΟΥΓΑΡΟ» (Ναύπλιο), ενώ στον άμεσο σχεδιασμό είναι κι άλλες περιφερειακές εκδηλώσεις (λ.χ Σκιάθος, Λήμνος κ.α)

ΤΟ 5ο ΣΧΟΛΕΙΟ Τουρισμού Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα  31/10 έως και την Τετάρτη 2/11/2016, στο πολυδύναμο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Elite City Resort, υπό την εκπαιδευτική εποπτεία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κι υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, με συνδιοργανωτές το Costa Navarino και το Elite City Resort.

***

ΤΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΝΤΑ αποτελούν το περίγραμμα των δραστηριοτήτων του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας με αφορμή την ολοκλήρωση χθες του 5ου Σχολείου που ξεπέρασε κάθε προηγούμενη επιτυχία και συγχρόνως βάζει ακόμα ψηλότερα τον πήχυ των απαιτήσεων για τα όσα πρέπει να γίνουν στη συνέχεια για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής που ακόμα βρίσκεται στην αρχή της. 

ΚΑΙ ΑΥΤΑ που χρειάζεται να γίνουν είναι πολλά και βέβαια ανεξάρτητα από τις δράσεις του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, που έτσι κι αλλιώς έει ήδη απογειωθεί και πλέον βγαίνει από τα όρια της Μεσσηνίας. 

***

ΚΙ ΕΝΩ στα περί τουρισμού πνέει άνεμος αισιοδοξίας, έστω και σε βαθμό υπερβολής, οι δηλώσεις Νίκα για το ΟΧΙ φαίνεται ότι κεντρίζουν το ενδιαφέρον αρκετών για να απαντήσουν, μεταξύ αυτών και του Θανάση Πετράκου που σε δηλώσεις του συνέκρινε το ΟΧΙ του 1940 με το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος του 2015! 

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ βέβαια για δύο εντελώς ανόμοια ΟΧΙ, που δεν αντέχουν σε καμία σύγκριση μεταξύ τους ούτε για αστείο! 

ΤΟ ΟΧΙ του Μεταξά επιβεβαιώθηκε έμπρακτα από τον ελληνικό λαό, γι’ αυτό άλλωστε έχει αξία, ενώ το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα έγινε ΝΑΙ και ξεμπέρδεψαμε! 

ΚΑΤΑ τα άλλα ο καθένας δικαιούται να έχει τις απόψεις του και να τις υπερασπίζεται και να αναλαμβάνει το κόστος των όσων λέει. 

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ αυτό όλοι κρινόμαστε και η άγνοια δεν συγχωρείται ιδιαίτερα στην εποχή μας που οι ξερόλες και πολύξεροι αποτελούν δυστυχώς την πεμπτουσία κάθε λογής εξουσίας.

 

 

59 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply