ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κινητοποιείται ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων για τον δρόμο έκτρωμα!

0

ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ Κ.Α.Π.

 

ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ για τον πολύκροτο δρόμο που στοίχισε δεκάδες εκατ. ευρώ Γαργαλιάνοι-Ρωμανού που χρειάστηκε τρεις τουλάχιστον θητείες νομαρχών και περιφερειαρχών για να αποδοθεί έστω κουτσά στραβά στην κυκλοφορία, έχει θίξει με κινητοποιήσεις του ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων καθώς οι ιδιοκτήτες αγροτικών εκμεταλλεύσεων δεν έχουν πρόσβαση στις καλλιέργειες.

Τόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Σινάνης όσο και ο αντιπρόεδρος Βασίλης Ανδρώνης για πολλούς μήνες, από την Άνοιξη του 2016 όταν έγινε η επίσκεψη του περιφερειάρχη στο δρόμο μέχρι σήμερα, θέτουν  το πρόβλημα που ωστόσο δεν έχει αποκατασταθεί, όπως έχουν τονίσει σε συνέντευξη Τύπου όσο και στην ανοιχτή συγκέντρωση που διεξήχθη στο τέλος του Οκτωβρίου στους Γαργαλιάνους. Αιτία οι μελετητικές αστοχίες, η απουσία παράπλευρων οδών και αποστραγγιστικών έργων την ώρα μάλιστα που ξεκίνησε η ελαιοκομική περίοδος με ορατά τα προβλήματα πρόσβασης στους ελαιώνες. Οι εκπρόσωποι του συλλογικού οργάνου μίλησαν πάντως σε αρκετές συσκέψεις που έγιναν στη περιοχή για την απουσία φωτισμού και σήμανσης στον άξονα πριν παραδοθεί επίσημα το έργο αλλά κυρίως τις οδούς διέλευσης στα ελαιοπερίβολα καθώς είχαν τοποθετηθεί μπάρες.

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 2017 ΣΕ ΚΑΠ, ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Επικριτικός πάντως ήταν σε δηλώσεις του στην στήλη μας ο Πάνος Παγάνης από τους Γαργαλιάνους που γνωρίζει τα αγροτικά θέματα της περιοχής, ιδίως για θέματα πρόσβασης επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν πολλές προτάσεις για άμεσες κινητοποιήσεις με ένα έργο που μετά από 20 χρόνια παραδίδεται χωρίς καν να είναι ολοκληρωμένο! Ωστόσο εκτός από τον οδικό άξονα οι παραγωγοί έχουν να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις που έρχονται τόσο με τις περικοπές λόγω Κοινής Αγροτικής πολιτικής στις επιδοτήσεις, όσο και την φορολογία η οποία το 2017 θα είναι εξοντωτική για τα εισοδήματα των παραγωγών. Ιδίως αν αναλογιστούμε ότι η Τριφυλία παράγει πολύτιμα είδη, το θέμα θα είναι πλέον αν εγκαταλείψουν τις καλλιέργειες. Αλλά κυρίως γιατί έρχονται κατασχέσεις όσοι οφείλουν σε τράπεζες με δάνεια που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν. Κάτι που έχει επιβεβαιώσει σε δηλώσεις του για πλειστηριασμούς και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Αιμ. Σεκλός, μιλώντας το Σεπτέμβριο για το θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών…

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

 

Leave a Reply