ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΟΗΕ «χτυπάει» για ενοικίαση μεγάλο κλειστό ξενοδοχείο στη Μεσσηνία!

0

ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ 800-1000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 

  • ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ «ΦΩΝΗΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΑΪΟ
  • ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις εκπροσώπων μεγάλης κλειστής ξενοδοχειακής μονάδας στη Μεσσηνία για ενοικίασή της στην Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ προκειμένου να δημιουργηθεί «πεντάστερο» Κέντρο Φιλοξενίας για πρόσφυγες-μετανάστες!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΦΩΝΗΣ», οι ιδιοκτήτες της μονάδας προτίθενται να προχωρήσουν στην ενοικίαση του χώρου, εφ’ όσον ικανοποιηθούν οικονομικά, καθώς εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν τελεσφορήσει οι διαβουλεύσεις τους για ενοικίαση ή πώληση, κάτι που επιδιώκουν.

Ετσι και προκειμένου να μην απαξιωθεί εντελώς η μονάδα, αλλά και να εισπράξουν χρήματα προκειμένου να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις (ΕΝΦΙΑ κλπ.) προτίθενται να προβούν σε ενοικίαση τους ξενοδοχείου, κάτι που δεν προχώρησε για διάφορους λόγους τον περασμένο Μάιο όταν και προέκυψε το ζήτημα.

Η «ΦΩΝΗ» είχε τότε αποκαλύψει ότι υπήρξαν βολιδοσκοπήσεις για ενοικίασή του, ωστόσο κάποιες αντιδράσεις τόσο από πλευράς αυτοδιοίκησης, όσο και επιχειρηματικών παραγόντων «φρέναραν» τους ιδιοκτήτες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι εγκαταστάσεις της μονάδας υπέστησαν μεγάλες ζημιές από την μεγάλη πλημμύρα του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας για την «υπόθεση» έχει υπάρξει κατ’ αρχήν ενημέρωση του δημάρχου Μεσσήνης, ενώ η «είδηση» έχει κυκλοφορήσει και απασχολεί σοβαρά επιχειρηματικούς τουριστικούς παράγοντες στην περιοχή, καθώς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες που θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΗ «Φ» ΤΟΝ ΜΑΪΟ

Στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Φ» 18 Μαΐου 2016 αναφερόταν:

«Βολιδοσκοπήσεις  σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται εν εξελίξει για την ενοικίαση (από το Υπουργείο Αμυνας ή την Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες;) μεγάλου κλειστού ξενοδοχείου στην περιοχή Αβραμιού του Δήμου Μεσσήνης, προκειμένου να εγκατασταθούν μέχρι 1000 πρόσφυγες-μετανάστες!

Η πληροφορία διέρρευσε στην περιοχή και υπήρξε αντίδραση επαγγελματιών του Τουρισμού, η οποία έφθασε μέχρι το δήμαρχο Μεσσήνης, ο οποίος  επικοινώνησε, κατά τις πληροφορίες μας, με μια εκ των ιδιοκτητριών του ξενοδοχείου για να της μεταφέρει τη δυσαρέσκεια για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας κίνησης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, που δεν κατέστη χθες δυνατόν να επιβεβαιώσουμε, λόγω απουσίας του δημάρχου Μεσσήνης, η ιδιοκτήτρια αρνήθηκε ότι υπάρχει τέτοια κίνηση, ωστόσο μετά τις πιέσεις δήλωσε ότι απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πάντως για την κίνηση αυτή κανένας θεσμικός φορέας Περιφέρεια ή Δήμος δεν είχε ενημερωθεί, παρ’ ότι βρίσκεται στον αέρα πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προσφορά στεγασμένων χώρων, τόσο από το Υπουργείο Αμυνας όσο και την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή έχουν βολιδοσκοπηθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες δύο ακόμη ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, καθώς και βιομηχανικοί-αποθηκευτικοί χώροι στη Μεσσηνία. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει εξασφάλιση συναίνεσης από ιδιοκτήτες, που σε μία περίπτωση είναι συνεταιριστική οργάνωση.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η ενοικίαση της εν λόγω μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας «παίζει» δυνατά, καθώς παρέχει τις δυνατότητες με κάποιες μικρές παρεμβάσεις και ανακαινίσεις να φιλοξενηθούν μέχρι 1000 άνθρωποι, ενώ υπάρχουν μεγάλοι χώροι για την εγκατάσταση οικίσκων ώστε να φιλοξενηθούν αν χρειαστεί ακόμη περισσότεροι.

Στην κατεύθυνση πάντως της πρωτοβουλίας για την εγκατάσταση προσφύγων-μεταναστών στην περιοχή συνηγορεί και το γεγονός βολιδοσκόπησης ιδιοκτήτη κέτερινγκ στην περιοχή της Μεσσήνης για τη δυνατότητα σίτισης των μεταναστών. Μάλιστα λέγεται ότι ζητήθηκε από τον εν λόγω επιχειρηματία και προσφορά για τις παρεχόμενες από  αυτόν υπηρεσίες.

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Το εν λόγω ξενοδοχείο, που είναι χτισμένο σε μια έκταση 110 στρεμμάτων πάνω σε μια από τις ωραιότερες αμμώδεις παραλίες του Μεσσηνιακού κόλπου μήκους 800 μέτρων, είναι κλειστό για πάνω από τρία χρόνια.

Η εγκατάσταση είναι περιτριγυρισμένη από υπέροχους κήπους και πευκόδενδρα, ενώ διαθέτει 272 δωμάτια και bungalows, όλα με θέα θάλασσα, στη θέση Βελίκα Μεσσήνης (μετά την Ανάληψη), περιοχή Τ.Κ. Αβραμιού. Διαθέτει επίσης χώρους άθλησης και αναψυχής, οι οποίοι φυσικά είναι απαξιωμένοι αφού εδώ και τρεις περιόδους (και πάμε για τέταρτη) παραμένει κλειστό».

 

 

page-1

Το πρωτοσέλιδο της «Φ» 18-5-2016

203 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Φωτορεπορτάζ

Leave a Reply