ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Πρεμιέρα» για την Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους

0

Ξεκινά η λειτουργία της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους, τα γραφεία της οποίας βρίσκονται επί της Λεωφ. Θηβών 196-198, στην περιοχή του Ρέντη.
Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης θα εγκαινιάσει τα κεντρικά γραφεία της νεοσύστατης γραμματείας, στο κτήριο Κεράνης, στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής.
Ειδικός τομεακός γραμματέας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους είναι ο κ. Φώτης Κουρμούσης, ενώ η υπηρεσία κατ’ αρχάς έχει στελεχωθεί με 30 υπαλλήλους.

Αρμοδιότητα της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους είναι η ενημέρωση και εξυπηρέτηση των δανειοληπτών. Εξειδικευμένα στελέχη θα δίνουν συμβουλές σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, και θα μεσολαβούν στις τράπεζες για τη διαχείριση των χρεών τους, για ρυθμίσεις και διακανονισμούς.
Παράλληλα, θα μεριμνά για την ομαλή λειτουργία του δικτύου 30 τοπικών Κέντρων Ενημέρωσης – Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ), σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 30 ΚΕΥΔ θα απασχολούν 120 άτομα και θα λειτουργήσουν στις αρχές του νέου χρόνου.
Το κάθε κέντρο θα απασχολεί τουλάχιστον τέσσερα εξειδικευμένα στελέχη (πτυχίο Νομικής, Οικονομικών Επιστημών και Κοινωνικών Επιστημών κ.λπ.) και θα αποτελούν ουσιαστικά τον οικονομικό και νομικό σύμβουλο των νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών ως προς τη διαχείριση των χρεών τους προς τις τράπεζες.

109 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply