ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ραβασάκια του ΟΓΑ σε 60.000 αγρότες για «ξεχασμένες» οφειλές 20ετίας!

0

ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

 

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ σε 60.000 αγρότες με χρέη από «ξεχασμένες» εισφορές 20ετίας στέλνει ο ΟΓΑ καλώντας τους να προχωρήσουν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου στην εξόφληση ή τη ρύθμισή τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», πρόκειται για ασφαλισμένους που ξεκίνησαν από τον ΟΓΑ πριν ακόμη γίνει ταμείο κύριας ασφάλισης (δηλαδή πριν το 1998) αλλά στη συνέχεια είτε σταμάτησαν να πληρώνουν είτε διέκοψαν την ασφάλιση και μετακινήθηκαν σε άλλο ταμείο, είτε συνέχισαν και παραμένουν ως σήμερα με το βάρος των οφειλών.

Ο ΟΓΑ εντόπισε τις περιπτώσεις αυτές και βρήκε ότι από το 1988 που λειτουργούσε ο κλάδος της πρόσθετης ασφάλισης μέχρι και σήμερα 60.000 ασφαλισμένοι του σταμάτησαν να πληρώνουν εισφορές και πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, δεν έχουν καταβάλει ούτε ένα ευρώ από την ημέρα που γράφτηκαν στον Οργανισμό.

Οι «ξεχασμένοι» ασφαλισμένοι άρχισαν να λαμβάνουν από πέρυσι να τα ειδοποιητήρια με το σύνολο της οφειλής, όχι όμως από το 1988 αλλά από το 1998 και μετά που ο ΟΓΑ είναι ταμείο κύριας και υποχρεωτικής ασφάλισης.

Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου θα πρέπει είτε να πληρώσουν τις οφειλές τους ή να κάνουν αίτηση για ρύθμιση, καθώς αν δεν το πράξουν ή αν δεν αποδείξουν ότι από  το 1998 και μετά δεν ήταν στον ΟΓΑ αλλά σε άλλο φορέα τότε θα βρεθούν προ εκπλήξεων καθώς οι οφειλές που υπερβαίνουν τις 5.000 ευρώ θα μεταφερθούν αυτόματα στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και θα μπουν αυτόματα στη μαύρη λίστα των οφειλετών που μπορεί να αντιμετωπίσουν ακόμη και κατασχέσεις.

 

Leave a Reply