ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στις κάλπες χθες οι εκπαιδευτικοί για την ανάδειξη Υπηρεσιακών Συμβουλίων

0

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΡΟΟΠΤΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

 

ΧΩΡΙΣ προβλήματα ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα οι εκλογές για την ανάδειξη νέων Υπηρεσιακών Συμβουλίων των εκπαιδευτικών και της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Πρόκειται, για τρία Συμβούλια που έχουν στα χέρια τους, τις… τύχες των εκπαιδευτικών σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο. «Η Εκπαίδευση, διοικείται από τους προϊσταμένους της, οι οποίοι για να πάρουν μια απόφαση, χρειάζεται εισήγηση από το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το γνωστό ΠΥΣΔΕ, τα τρία από τα πέντε μέλη του, είναι διορισμένα, ενώ τα υπόλοιπα δύο είναι αιρετά, εκλεγμένα από διαδικασίες, όπως η χθεσινή», STAMATOPOULOSανέφερε ο κ. Σταματόπουλος, ο οποίος εξήγησε πως παράλληλα, σε κάλπες μπήκαν και ονόματα εκπαιδευτικών για την ανάδειξη των δύο μελών, στο Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με έδρα την Τρίπολη και αρμοδιότητες για όλη την Περιφέρεια, αλλά και στο Κεντρικό Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που έχει να κάνει με όλη την Ελλάδα.
Οι παρατάξεις διαφέρουν από όργανο σε όργανο και ως προς τον αριθμό.
Αντίστοιχη, η διαδικασία και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση όπως δήλωσε ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας στη Μεσσηνία Δημήτρης Μανιάτης. «Η διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ εξελίχθηκε χωρίς προβλήματα στο νομό μας και ευχαριστώ τις εφορευτικές επιτροπές» δήλωσε ο κ. Μανιάτης.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά τα αποτελέσματα, θα ανακοινωθούν σήμερα, ενώ αργά χθες το βράδυ, είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση για το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο xristopoulosΠρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο οποίο η ΔΑΚΕ κατέλαβε 387 ψήφους και ανέδειξε τον έναν από τους δύο αιρετούς συμβούλους, τον Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, η Πρόθεση – Δημοκρατική Συνεργασία με 171 ψήφους ανέδειξε τον Γιάννη Χριστόπουλο, με τον οποίο και «κλείδωσε» η συμμετοχή των αιρετών στο ΠΥΣΠΕ. 150 ψήφους έλαβε η Αντιπρόταση, 134 η Αιχμή και 82 το ΠΑΜΕ.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

 

 

Leave a Reply