ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά και μεγάλους κάθε ηλικίας από αύριο στη Μεσσήνη

0

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 

 ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ βαρύτητα στην πρόληψη και την κοινωνική αλληλεγγύη δίνει ο δήμος Μεσσήνης, ο οποίος μαζί με την Κοινωφελή Επιχείρηση Αλληλεγγύης του, καθιέρωσε ο Νοέμβριος να είναι ο «Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης», για την κοινωνική υπευθυνότητα, στο πλαίσιο του οποίου θα διοργανωθεί μια σειρά από σημαντικές εκδηλώσεις και δράσεις. «Είναι αυτονόητο και αποδεδειγμένο, ότι ως δήμος εντασσόμαστε πλήρως στην αντίληψη της ισχυρής παρουσίας της αυτοδιοίκησης  στον τομέα της πρόληψης της υγείας και της κοινωνικής αλληλεγγύης» δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με την πρόεδρο της ΚΕΑΔΗΜ Γωγώ Παναγοπούλου, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην… αφορμή της υλοποίησης αυτών των δράσεων. «Ζούμε στην ίδια κοινωνία, έχουμε πιο κοντινή σχέση με τα προβλήματα των συμπολιτών μας , έχουμε καλύτερη γνώση των προβλημάτων που καθορίζουν την ποιότητα ζωής μας, άρα είναι δείγμα σύγχρονης αντίληψης να έχουμε την ευθύνη της πρόληψης της υγείας των δημοτών μας», ανέφερε ο κ. Τσώνης ο οποίος επεσήμανε ότι ο δήμος έχει τη δύναμη, τη μεθοδολογία και τη βούληση και θα κάνει διαρκή πράξη τη στήριξη των πολιτών. «Θέλω κάθε πολίτης του δήμου μου ,να αισθάνεται το δήμο δίπλα του, στο πιο πολύτιμο αγαθό της ζωής του», τόνισε καταληκτικά ο κ. Τσώνης, ενώ από την πλευρά της η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης του Δήμου Μεσσήνης  

Γωγώ Παναγοπούλου, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα τω πρωτοβουλιών και των δράσεων που λαμβάνονται σ’ αυτήν την κατεύθυνση για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων που άπτονται κυρίως της καθημερινότητας των δημοτών. «Είναι γεγονός και θα έλεγα εντυπωσιακό, ότι από εκατοντάδες χρόνια στα χείλη των ανθρώπων, κρέμεται η ευχή με υγεία  και η παρότρυνση του κάθε ενός από εμάς, να είναι υγιής και δυνατός. Από την καθημερινή προσωπική επικοινωνία με τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες του δήμου Μεσσήνης, μου δημιουργήθηκε ένα ερώτημα το οποίο εδώ και αρκετό καιρό μου έχει γίνει έντονος και ανήσυχος προβληματισμός και καθημερινή σκέψη, έτσι κατέστη σε εμένα ότι είναι επιβεβλημένη ανάγκη να προσπαθήσουμε σα δήμος, σαν ΚΕΑΔΗΜ, σαν πρόσωπα, σαν άνθρωποι να στραφούμε και να ζητήσουμε τη βοήθεια και την αρωγή ιατρικών σύγχρονων μετακινούμενων  μονάδων στους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη», επεσήμανε η κα Παναγοπούλου. «Κύρια, όπως κατέληξα στη σκέψη μου, γιατί η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί, πρέπει να γίνουν εξετάσεις από επιστημονικό προσωπικό στα παιδιά, ύστερα στους ανθρώπους κάποιας προχωρημένης ηλικίας  και βέβαια στις εγκυμονούσες μητέρες και τις νέες μητέρες, όσον αφορά στο θηλασμό. Με την καθημερινή επαφή και επικοινωνία διαπίστωσα ότι καταρχάς σαν λαός είμαστε αφελείς σε θέματα της ατομικής μας υγείας», δήλωσε η πρόεδρος της ΚΕΑΔΗΜ Γωγώ Παναγοπούλου που προχώρησε στην παραδοχή πως η δημόσια υγεία νοσεί. «Παρά το ενδιαφέρον για την υγεία μας, την προσπάθεια των διοικούντων των  νοσοκομείων, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η δημόσια υγεία ασθενεί. Για εμάς ως αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, η υγεία των συμπολιτών μας είναι αδιαπραγμάτευτη, πρώτη και ύψιστη προτεραιότητα με επίκεντρο όχι μόνο τη θεραπεία, αλλά κυρίως, την πρόληψη», δήλωσε η κα Παναγοπούλου η οποία ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετέχουν στις πολλές εκδηλώσεις που διοργανώνει σ’ αυτό το πλαίσιο ο δήμος, αρχής γενομένης από σήμερα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ  ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Οι εκδηλώσεις λοιπόν, ξεκινούν απόψε στις 6 απόγευμα στο δημαρχείο, όπου σε συνεργασία με τη Μαιευτική – Γυναικολογική του Νοσοκομείου, την υπηρεσία οικογενειακού προγραμματισμού και  τη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Ερυθρού Σταυρού, θα υλοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.
Από την Δευτέρα έως και την Παρασκευή 11 του μηνός, σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής «Ιπποκράτης». Στο πλαίσιο αυτού, το κινητό  πολυϊατρείο, που διαθέτει αυτόνομα τμήματα παιδιατρικό, οφθαλμολογικό, οδοντιατρικό και ωτορινολαρυγγολογικό, θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, δίνοντας τη δυνατότητα προληπτικής ιατρικής παρακολούθησης και σε κάποιες περιπτώσεις θεραπείας, σε παιδιά κάθε ηλικίας του δήμου.

Αμέσως μετά, στις 11 και 12 του μηνός, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» θα υλοποιηθεί εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση, με δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας. Οι μετρήσεις θα γίνουν στο Φιλοσοφικό κέντρο Μεσσήνης την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου από τις 4 μετά το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ και το Σάββατο στις 12 του μηνός, από τις 11 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 6, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί και ενημερωτική ομιλία και παροχή οδηγιών από εξειδικευμένους επιστήμονες.

 

 

Leave a Reply