ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου!

0

ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΩ ΣΔΙΤ

 

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου άναψε με την ένταξη στο ΕΣΠΑ του εν λόγω, ιδιαίτερα σημαντικού, έργου που αναμένεται να δώσει οριστικό τέλος στο μείζον αυτό πρόβλημα. 

Η θετική εξέλιξη, ήρθε τη στιγμή που η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη επέβαλε πρόστιμα ύψους 15.000 και 5.000 ευρώ αντίστοιχα, στους δήμους Δυτικής Μάνης και Οιχαλίας για λειτουργία παράνομων χωματερών. Η κατάσταση με τα απορρίμματα σε ολόκληρη την περιφέρεια, όπως και στο υπόλοιπο της χώρας είναι στο… και πέντε με την περιφερειακή αρχή, ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την ένταξη στο ΕΣΠΑ του μεγάλου έργου, το οποίο είναι και το μοναδικό της περιφέρειας που εντάχθηκε. «Το έργο αυτό που θα υλοποιηθεί μέσω Σύμβασης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, αποδεικνύει ότι πραγματικά, μπορούμε να τα καταφέρουμε, βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις», δήλωσε μιλώντας στη «Φ» η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου .
«Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η περιφέρεια διενήργησε έναν διαγωνισμό πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με απόλυτη διαφάνεια και χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα σε όλα τα στάδια της διαδικασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ντίνα Νικολάκου και η οποία υπενθύμισε τις τρεις αποφάσεις του ΣτΕ και τις δύο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι το έργο είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Την αντίδρασή της στη λύση που προωθείται εκφράζει για μια ακόμη φορά η παράταξη της μειοψηφίας, η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία επισημαίνει πως δεν πρόκειται για δημόσιο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων.  «Επειδή η ώρα της υπογραφής πλησιάζει και επειδή τα λεφτά είναι πολλά και τα συμφέροντα μεγάλα, ξέσπασαν έντονες διαμάχες για το ποιος θα διαχειριστεί τα τεράστια κονδύλια.

Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμοι, ομονοούν και συμφωνούν να παραδώσουν στους επιχειρηματίες την διαχείριση των απορριμμάτων με τεράστιο κόστος για τα λαϊκά στρώματα, σκοτώνονται όμως στο ποιος θα παραδώσει σε ποιον. Συμφωνούντες και διαφωνούντες τρέχουν τους σχεδιασμούς της ΤΕΡΝΑ για την ενδιάμεση διαχείριση. Η κυβέρνηση χρηματοδοτεί, έχει ήδη δώσει από τις πρώτες ώρες της συγκρότησής της 11 εκατ. ευρώ, η Περιφέρεια αδειοδοτεί και οι Δήμοι φτιάχνουν τις εγκαταστάσεις της ενδιάμεσης διαχείρισης που θα συγκεντρώνουν τα απορρίμματα για δύο με τρία χρόνια που θα χρειαστεί η ΤΕΡΝΑ να ολοκληρώσει τις εγκαταστάσεις της. Θα πληρώσει ο λαός για να φτιαχτούν ανοιχτές τρισάθλιες χωματερές, σαν αυτές των Διδύμων Αργολίδας, της Βόρειας Κυνουρίας, του Δήμου Ευρώτα και της Πύλου για να εξυπηρετηθεί η ΤΕΡΝΑ και στο τέλος θα πάρει προίκα και τις εγκαταστάσεις.

Δίπλα στην Κυβέρνηση, την περιφέρεια και τους Δήμους λειτουργούν και κάποιες «συλλογικότητες» για την εξυπηρέτηση των ίδιων συμφερόντων.

Πρόκειται για τις κυβερνητικές δυνάμεις και τα δεκανίκια τους που κρύβονται επιμελώς για να κάνουν καλύτερα τη βρώμικη δουλειά της εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης. Καλούν σε «αγώνες» άχρωμους άοσμους με θολά αιτήματα συμβάλλοντας στον αποπροσανατολισμό. Πόσο δύσκολο είναι να πουν: «κανένας ιδιώτης σε κανένα στάδιο της διαχείρισης των απορριμμάτων»;

Κρύβουν τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ σήμερα, ούτε κουβέντα για τις εντολές της Ε.Ε.

Τους είναι άγνωστη η λέξη ΣΥΡΙΖΑ σαν να μην υπάρχει, σαν να μην υπάρχουν οι Φλαμπουράρηδες που κινούν τα νήματα.  Καλούν τον λαό να γίνει Δον Κιχώτης και να μάχεται ενάντια σε ανεμόμυλους, κρύβοντας τον πραγματικό αντίπαλο που είναι το μεγάλο κεφάλαιο με την ακόρεστη δίψα του για κέρδη και τους πολιτικούς του υπηρέτες, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Ζητούν οι «επαναστάτες» τοπική διαχείριση λες και τον λαό τον ενδιαφέρει αν τα δυσβάστακτα τέλη θα τα πάρουν οι εργολάβοι της Περιφέρειας ή οι εργολάβοι των Δήμων.

Δεν ενδιαφέρει το λαό αν θα πληρώσει το χαράτσι με τοπικό ή Περιφερειακό σχεδιασμό, ή αν το έγκλημα θα το υπογράψει η Περιφέρεια ή οι Δήμοι με το συλλογικό τους όργανο τον ΦΟΔΣΑ.

Έχουν ευθύνες και κάποιοι υπαρκτοί και ανύπαρκτοι φορείς που βάζουν τον τίτλο τους στην διάθεση των «συλλογικοτήτων» Έχει επιβεβαιωθεί ότι στις μαζώξεις που κάνουν οι «συλλογικότητες», από πολλούς φορείς που αναφέρονται δεν υπάρχει ούτε ένας εκπρόσωπος.

Είναι καιρός τα λαϊκά στρώματα να βγάλουν  τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα, να οργανώσουν την πάλη τους και να διεκδικήσουν λύση του προβλήματος που να εξυπηρετεί τις ανάγκες και τα συμφέροντά τους», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του συνδυασμού. 

 

Leave a Reply