ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέο πρόγραμμα για επιχειρήσεις και βιομηχανίες της Πελοποννήσου

0

Την πρόθεσή του να σχεδιάσει άμεσα και να προβεί στην υλοποίηση ενός προγράμματος απασχόλησης ανέργων  ειδικά στοχευμένου  για μεταποιητικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις, εξέφρασε στη διάρκεια  της συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και   Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος  ο  υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Αναστάσιος Πετρόπουλος .

Ο κ. Πετρόπουλος συζήτησε για αρκετή ώρα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου  Κλεομένη Μπάρλο  και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας  Πλάτων Μαρλαφέκας  και η Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ Ειρήνη Μαρίνη.

Ο Υφυπουργός, τους ενημέρωσε για τις στρατηγικές του υπουργείου  που αφορούν στην απασχόληση και την καταπολέμηση της ανεργίας  και για το πως οι επιχειρήσεις – μέλη  του Συνδέσμου θα μπορούσαν να συμβάλλουν με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο  δημιουργώντας από κοινού  τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την δημιουργία  νέων θέσεων εργασίας Στη συνέχεια ακολούθησε αναφορά στα προγράμματα που υλοποιούνται από τον  ΟΑΕΔ και την σημαντική βοήθεια που μπορούν να  προσφέρουν αυτά στις επιχειρήσεις που αποφασίζουν να ενταχθούν,  αξιοποιώντας  την  δυνατότητα  απασχόλησης  προσωπικού και μειώνοντας παράλληλα  σε σημαντικό βαθμό το μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος. Εκ μέρους των μελών του Δ.Σ. ετέθησαν διάφορα θέματα κυρίως για τους περιορισμούς που θέτουν και  την μεγάλη γραφειοκρατία  που απαιτούν κάποια προγράμματα με αποτέλεσμα να λειτουργούν αποτρεπτικά, με τον κ. Πετρόπουλο να δεσμεύεται για την εξεύρεση λύσεων

 

Leave a Reply