ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το χρέος φέρνει μνημόνια

0

αλλα λογια

PANTESΤου Θανάση  Παντέ

ΑΚΟΜΑ ένα σκίτσο του Πάνου Μαραγκού που υπερβαίνει τα όποια όρια του χιούμορ με την οδυνηρή επικαιρότητα την οποία σχολιάζει.

ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ σκοινί λοιπόν βρίσκεται το ελληνικό χρέος και το περιβόητο ελληνικό πρόγραμμα ή Μνημόνιο βρίσκεται και αυτό στον αέρα, όπως και τα δύο προηγούμενα.

ΑΝ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ θα σπάσει είναι το ερώτημα και δεν χρειάζεται καμία κινδυνολογία περί αυτού, αφού η πραγματικότητα είναι αδιάψευστος μάρτυς και «φωνάζει» από μόνη της.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ  βέβαια του σκίτσου έχουν συμβολική μόνο σημασία και υπάρχουν σε αυτό λόγω του ρόλου που έχουν στους θεσμούς που αντιπροσωπεύουν.

ΜΠΟΡΕΙ να έχουν καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση του ελληνικού χρέους αλλά καλώς ή κακώς δεν ευθύνονται κιόλας για τη δημιουργία του.

Η ΕΥΘΥΝΗ βαραίνει αποκλειστικά την ελληνική πλευρά και βέβαια αφορά όλες τις κυβερνήσεις που το δημιούργησαν και κατόπιν στάθηκαν ανίκανες να το διαχειριστούν επιρρίπτοντας ευθύνες δεξιά και αριστερά, αρνούμενοι να αναλάβουν τις δικές τους.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ σύστημα και οι πολιτικοί εκφραστές του δεν στάθηκαν στο ύψος τους και εξακολουθούν να μην στέκονται, περιοριζόμενοι στο να εναλλάσσουν ρόλους σε σχέση με τα αξιώματα που διεκδικούν για να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία τους.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ σήμερα πληρώνουμε το περίφημο «άστο για αργότερα» της διακυβέρνησης Καραμανλή στην πενταετία 2004-2009, πριν περάσουμε στο σοκ του πρώτου μνημονίου

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ όμως το πρώτο μνημόνιο απέτυχε για να ακολουθήσουν άλλα δύο αποτυχημένα από τις κυβερνήσεις Σαμαρά και Τσίπρα που ’γιναν αντιμνημονιακοί για να κυβερνήσουν.

ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να συμβεί το ίδιο και με το Μητσοτάκη που καλπάζει προς την εξουσία και σταματημό δεν έχει.

ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ τέταρτο μνημόνιο θα έχει σίγουρα την υπογραφή του και γι’ αυτό δεν θα ευθύνονται βέβαια τα πρόσωπα του σκίτσου, όπως καταλαβαίνετε.

 

 

 

 

Leave a Reply