ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναστασόπουλος Vs Τσώνης για τη φιλοξενία προσφύγων στο κλειστό ξενοδοχείο όπως αποκάλυψε η «ΦΩΝΗ»

0

 

Ερώτηση στον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη αναφορικά με το ενδεχόμενο εγκατάστασης 1000 προσφύγων στην περιοχή, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «ΦΩΝΗ», απέστειλε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Στάθης Αναστασόπουλος, ζητώντας να μάθει αν το θέμα τεθεί προς συζήτηση προ ημερησίας διάταξης, αν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός κατανομής προσφύγων στην περιφέρεια και τι γνωρίζει η δημοτική αρχή. «Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της έγκριτης τοπικής εφημερίδας «Φωνή», πρόκειται να εγκατασταθούν περίπου 1000 πρόσφυγες στο Δήμο της Μεσσήνης. Ειδικότερα προγραμματίζεται η διαμονή τους στο παραλιακό μέτωπο, σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή με εξαιρετικά ευνοϊκές προοπτικές

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82.

Παρόλο που η παράταξή μου και εγώ προσωπικά, έχω ζητήσει δύο φορές από το δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να εισαχθεί το θέμα «περί προσφύγων», για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος το έχει αγνοήσει», αναφέρει ο κ. Αναστασόπουλος και συνεχίζει. «Θυμίζω ότι, από τον περασμένο Ιούλιο, εμείς είχαμε προκαλέσει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο επ’ ευκαιρία εγγράφου – πρόσκλησης του δημάρχου προς τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα, για εγκατάσταση προσφύγων  στην περιοχή της Μακαρίας. Τότε  με έντεχνο τρόπο ο κ. Τσώνης, όταν αντιλήφθηκε ότι δεν «περνάει» η πρότασή του, απέσυρε το θέμα και δεν επέτρεψε να ληφθεί σχετική απόφαση, παρόλο που εμείς ως παράταξη κάναμε συγκεκριμένη πρόταση.

Είναι φανερό ότι σε καμία περίπτωση δεν ήθελε ο κ. Τσώνης να δεσμευτεί από μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου.

Φαίνεται τελικά από το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΦΩΝΗ»,   ότι παρόλο που ο δήμαρχος φέρεται να έχει ενημερωθεί για τις εξελίξεις ούτε και τώρα θέτει το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο, δεδομένου ότι στη συνεδρίαση της προσεχούς Δευτέρας δεν έχει ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι συνειδητά θέλει η δημοτική αρχή να υποβαθμίσει το θέμα.

Κανένας και καμιά αρχή δεν μπορεί να βάλει φρένο στην ανάπτυξη του ευρύτερου παραλιακού μετώπου του Δήμου μας.

Κανείς δεν μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις για τόσο σοβαρά θέματα ερήμην της τοπικής κοινωνίας. Θα περιμέναμε η δημοτική αρχή να είχε ήδη αντιδράσει και να μην κρύβεται», καταλήγει στην δήλωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. και πρώην δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος.

 

 

Leave a Reply