ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ελληνική στέβια στον καφέ των Κοινοτικών αξιωματούχων

0

 

 

Η Ελλάδα είθισται να γίνεται θέμα συζήτησης στις Βρυξέλλες για μια σειρά από αρνητικές πρωτιές και επιδόσεις. Αυτή τη φορά όμως, οι Κοινοτικοί αξιωματούχοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια πιο… γλυκιά γεύση της χώρας μας.

Όταν το 2012, μερικές δεκάδες παραγωγοί της Στερεάς Ελλάδας άφηναν τον καπνό για να εισέλθουν στην καλλιέργεια στέβιας, ελάχιστοι προέβλεπαν τη συνέχεια του εγχειρήματος. Τέσσερα χρόνια μετά, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Στέβια Ελλάς» όχι μόνο έχει καταφέρει να διευρύνει τον καλλιεργητικό χάρτη της χώρας κατά ένα νέο προϊόν, αλλά έχει χτίσει ένα αναγνωρίσιμο -εντός και εκτός συνόρων- brand, θέτοντας την εμπορική του προώθηση σε πλήρως επιχειρηματική βάση.

Ο Συνεταιρισμός βρίσκεται ένα βήμα πριν βάλει την ελληνική στέβια, με την εμπορική επωνυμία «La Mia Stevia», στην ημερήσια διατροφή των Ευρωπαίων αξιωματούχων, καθώς είναι σε τελικές επαφές με το επίσημο catering της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε το προϊόν να γλυκαίνει καθημερινά τα ροφήματά τους. Και δεν πρόκειται για το μοναδικό επίτευγμα του εξόχως δραστήριου Συνεταιρισμού, ο οποίος -εν μέσω σοβαρής υποτίμησης του ελληνικού brand, ελέω οικονομικής κατάστασης- καταφέρνει να κάνει συνεχή βήματα εξωστρέφειας.

Στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης Sial 2016 στο Παρίσι, ο Συνεταιρισμός έγινε αποδέκτης εμπορικών προτάσεων από κορυφαίες σοκολατοποιίες της Ελβετίας και του Βελγίου («πατρίδες» της σοκολάτας), ώστε να απορροφήσουν μέρος του τελικού προϊόντος για τις ανάγκες τους. Η αγορά του Βελγίου εξελίσσεται σε έναν εξαιρετικό σύμμαχο για τη La Mia Stevia, καθώς ante portas βρίσκεται εμπορική συμφωνία με τη μεγαλύτερη αλυσίδα βιολογικών τροφίμων της χώρας, ενώ ήδη το προϊόν βρίσκεται σε βελγικά καταστήματα delicatessen, σε σούπερ μάρκετ και εστιατόρια.

Όπως εξηγεί στην «Υ.Χ.» ο διευθύνων σύμβουλος του Συνεταιρισμού, Χρήστος Σταμάτης, η Κεντρική Ευρώπη, με προπύργιο αγορές όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, θα γίνουν ο πυρήνας της περαιτέρω εμπορικής επέκτασης του Συνεταιρισμού επί ευρωπαϊκού εδάφους. Σύμφωνα με όσα μας μετέφερε ο άνθρωπος, που έχει την ευθύνη του management του όλου εγχειρήματος, το 2017 θα σηματοδοτήσει για τη Στέβια Ελλάδας την εμπέδωση και επέκταση της ευρωπαϊκής παρουσίας της.

Leave a Reply